Θέμα: Ερωτήματα ΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 09-12-10, 00:13
chris1978 Ο χρήστης chris1978 δεν είναι συνδεδεμένος
Όνομα: ΧΡΗΣΤΟΣ
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2007, Ms-Office 2010
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Περιοχή: αγια παρασκευη
Προεπιλογή

Nα μαι και παλι !

Φιλε ανδρεα η συγκεκριμενη βαση ειναι εξ ορισμου για μια γλωσσα μονο, απο αγγλικα σε ελληνικα απλα εγω μεσα απο το περιβαλλον του προγραμματος μεταφραστικης μνημης(deja vu) εβαλα αρχικα ενα ζευγος λεξεων για τη συγκεκριμενη γλωσσα(εχει 120 επιλογες περιπου και για να ξεκινησει να χτιζεται πρεπει να ορισεις ενα ζευγος ) και την εχτισε μονο του.
Επειδη ομως ειναι εξαιρετικα χρονοβορο να περνας ενα ενα ζευγος το εψαξα και ειδα οτι ανοιγει με την access(το προγραμμα δημιουργει αρχεια με καταληξη .dvtdb και .dvmdb) και κλασικα τωρα(αφου μελετησα λιγο την access) φτιαχνω τα ζευγη λημματων στο excel και τα περνω στη βαση.
Οταν περνας λημματα μεσα απο το προγραμμα χτιζει αυτοματα ολες τις στηλες lemma,sublang,lang και is source, τωρα που το εμπλουτιζω μεσω της access οι στηλες με τα ορισματα αριθμων (sublang,lang& is source)μενουν κενες η με 0 καποιες φορες.
Οποτε στο μελλον αν αποφασισω για αλλη γλωσσα απλα φτιαχνω μια αλλη βαση.Σ ευχαριστω για την προθυμια σου ειδη εχεις κανει πολλα ! Μην ειμαι και αχαριστος απο εκει που περασα 10000 περιπου εγγραφες στο χερι μια μια εχω βρεθει με δυο ετοιμες λυσεις και το σημαντικοτερο για μενα ειναι οτι μεσα απ αυτο αρχιζω και ανακαλυπτω τις βασεις δεδομενων.
Επισης δεν πρεπει να περνα απαρατηρητο το γεγονος οτι ανθρωποι σαν εσενα και το Γιαννη και πιθανα αρκετους αλλους εδω μεσα ενδιαφερονται να δινουν τα φωτα τους χωρις οι πραξεις αυτες να υπαγορεύονται από το συμφέρον ή το προσωπικό οφελος πραγμα που τεινει να εξαφανιστει.....Φυσικα και με καλυψε η λυση σου τη χρησιμοποιω και αυτη !
Απάντηση με παράθεση