Καλημέρα Αλέξανδρε,
Έχω κατεβάσει το αρχείο που μου έστειλες και ήδη άρχισα να το μελετώ εμπεριστατωμένα (:-)
Όντως έχεις δίκιο ότι έχω εμπλακεί κατευθείαν στα δύσκολα αλλά μου αρέσει να προσπαθώ φίλε. Σου έχω αναφέρει όμως ότι, για να κάνω ότι έχω καταφέρει να κάνω είναι χάριν στα παιδιά του φόρουμ και σας ευχαριστώ όλους. Σε ότι αφορά την access μπορώ να πω ότι "κατέχω το άθλημα" αλλά εκεί που δυσκολεύομαι είναι στην
VBA φίλε την οποία προσπαθώ να κατανοήσω πρώτα τον τρόπο λειτουργίας και έπειτα να εμπλακώ σε θέματα προγραμματισμού. Στο σημείο αυτό θα εκτιμούσα εάν μου έλεγες την άποψη σου για το καταλληλότερο βιβλίο ή διαδικτυακό τόπο έτσι ώστε να μπω και να διαβάσω σχετικά με την
VBA.
Τώρα, σχετικά με την βάση που μου έστειλες ήδη την έχω ανοίξει και μελετώ τις αλλαγές και τον προγραμματισμό της. Από ότι έχω δει έχεις προσαρμόσει κώδικα έτσι ώστε η βάση να κλείσει αυτόματα σε συγκεκριμένη χρονική στιγμή (νομίζω σε 20 μέρες). Αυτό το κεφάλαιο με ενδιαφέρει πολύ φίλε εφόσον ήταν και ένα θέμα το οποίο είχα κοινοποιήσει εδώ στο φόρουμ για βοήθεια αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσα να την έχω. Αντιλαμβάνομαι την έλλειψη χρόνου από μέρους σου καθώς είναι και οι εξετάσεις σου εν όψη, αλλά αν μπορείς να με διαφωτίσεις περί του συγκεκριμένου θα με υποχρεώσεις φίλε.
Σου παραθέτω το προσωπικό μου email
gs.pocketpc@gmail.com καθώς επίσης σε περίπτωση που θα σε ενδιέφερε πιο interactive συνεννόηση αν θέλεις μπορούμε να εποικοινωνήσουμε και μέσω Skype.
Κλίνοντας θέλω για μια ακόμη φορά τα "φώτα" σου.
Έχω μια φόρμα (frmProfiles) στην οποία έχω TAP φόρμα την frmExersisesMain. Η τελευταία είναι μεν Single Form αλλά έχει μέσα μια Συνεχή Φόρμα (frmExersises) η οποία έχει ένα πεδίο (Exersise) που ενημερώνεται μέσω ListBox από την Single Form (δηλαδή στην frmExersisesMain έβαλα ένα ListBox μέσω του οποίου επιλέγω άσκηση και εφόσον γίνει η επιλογή δίνει τιμή στην Subform (frmExersise) και στο συγκεκριμένο πεδίο της (Exersise).
Το πρόβλημα είναι όμως ότι:
Α] Ανοίγοντας την φόρμα frmProfiles (η οποία είναι η κυρίως φόρμα) θέλω να δίνει την τιμή του πεδίου PrfCode (autonumber) στην TAP form - frmExersises που είναι Subform της frmExersisesMain. Εννοείται ότι υπάρχει η σχέση One-2-Many μεταξύ των σχετικών πινάκων.
Β] Έχω προσπαθήσει με κώδικα να κάνω ενημέρωση της σχετικής φόρμας αλλά κάτι δεν κάνω σωστά με την σύνταξη του και κτυπά λάθος. Δηλαδή έχω 3 στάδια ώς προς την ενημέρωση του σχετικού πεδίου και δεν τα έχω καταφέρει να το κάνω να δουλέψει. Έχω δηλαδή την frmProfiles.PrfCode (auto) που πρέπει να δώσει τιμή σε πεδίο που βρίσκεται στην TAP frmExersiseMain που η οποία περιέχει την Subform frmExersise, στην οποία βρίσκεται το συγκεκριμένο πεδίο της (PrfCode - number - One2Many με τον tbleProfiles και tblExersises)
Ελπίζω να μην σε κούρασα και να με βαρέθηκε ;-)
Φιλικά,
Γιώργος
Υ.Γ: Ανεβάζω το αρχείο φίλε για να καταλάβεις τι ακριβώς θέλω να κάνω.