19-04-13, 18:06
|
| Όνομα: Γιώργος Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007, Ms-Office 2013 Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική | | Εγγραφή: 02-04-2013 Περιοχή: Κύπρος
| |
Male / Female και τιμή πεδίου
Τάσο σε χαιρετώ,
Σε ευχαριστώ για την παράθεση των παραδειγμάτων που μου έχεις επισυνάψει όμως τα πράγματα είναι κάπως λίγο πιο "περιπλοκα" στην πραγματική ΒΔ που δουλεύω. Για να αντιληφθείς τί ακριβώς εννοώ και για ποιό λόγο χρειάζομαι βοήθεια "κομμένη ραμμένη" στο παράδειγμα που έχω ανεβάσει λέω τα εξής:
1. Στην ουσία ο σκοπός είναι η τιμή του λεγόμενου δείκτη μάζας σώματος (BMR) για άντρα και γυναίκα, που στην προκυμένη περίπτωση υπάρχει ένας μαθημετικός τύπος (στύλ "τρενάκι :-) για κάθε μια περίπτωση (άντρα / γυναίκας). Εγώ για να αποφύγω περεταίρω πολυπλοκότητα στην ΒΔ αυτή την στιγμή "εξάγω" αυτές τις δύο τιμές με την βοήθεια ερωτήματος το οποίο "τραβά δεδομένα" επο το T_Customers (ηλικία ατόμου, ύψος και αρχικό βάρος) καθώς επίσης και μέσω ενός άλλου πινακα που ονομάζεται T_Anthropometric (Σωματομετρία) το οποίο σε κάθε περίπτωση δίνει το πραγματικό βάρος του ατόμου έπειτα απο σχετική σωματομετρία που γίνεται με ειδικό μηχάνημα του οποίου τα δεδομένα του εισάγωνται στην ΒΔ. Έτσι λοιπόν αφού εξάγωνται τα αποτελέσματα που θέλω παρουσιάζονται σε 2 textbox (ένα για καθε περίπτωση) και εγώ τώρα πρέπει σε μια άλλη φόρμα {Στοχομερίας) να παρουσιάζω το ένα απο τα δύο, όποτε αυτο είναι σκόπιμο. Δηλαδή, εάν στην φόρμα F_Customers έχω ανοιχτό έναν άντρα, τότε στην σχετική φόρμα Σωματομετρίας να εμφανίζεται το BMR του άντρα και το άλλο να είναι κρυμμένο.
2. Ένα άλλο θέμα που σχετιζεται με το πιο πάνω είναι και το γεγονός ότι: Τα δύο textboxes για τα BMR αντρα και γυναίκας τα οποία όπως ανάφερα παίρνουν τιμές απο ερώτημα, βρίσκονται σε subform και το κεντρικό πεδίο που θέλω να ενημερώνεται με μια απο τις δύο σχετικές τιμές βρίσκεται στην φόρμα. Ακριβώς για αυτό τον λόγο θα παρακαλούσα οπως εαν μπορούσες να μου παράθετες μια λύση ακριβώς όπως την ζητάω στην βάση που έχω ανεβάσει επειδή θα με βοηθήσει αμέριστα.
Ευχαριστώ εκ προτέρων.
Υ.Γ: Ξέρω κάποια πράγματα είναι απλά για μερικούς φίλους μας εδώ στο φόρουμ, αλλά όταν δεν έχει κάποιος την εμπειρία προγραμματισμού και απέχει μίλιαααα απο VBA?? |