Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
![]()
Καλημέρα σε όλους, προσπαθώ να φτιάξω ένα αρχείο στη δουλειά μου για την παρακολούθηση εμβολιασμών και επειδή δεν το έχω και πάρα πολύ με το excel, ψάχνομαι. Για το δικό μου επίπεδο είναι αρκετά πολύπλοκο το ζήτημα γιατί έχει πολλές παραμέτρους. Έχω έναν πίνακα με α/α, ονοματεπώνυμο και δίπλα θα έχει κατάσταση εμβολιασμού, ημερομηνία πρώτης δόσης, δεύτερης, τρίτης, εμβόλιο τελευταίας δόσης, νοσηση. Αρχικά προσπαθώ να βρω τρόπο σε περίπτωση που τα 3 κελιά ή έστω το πρώτο με τις ημερομηνίες είναι κενά να μου εμφανίζει στην στήλη κατάσταση εμβολιασμού, την τιμή ανεμβολίαστος. Στη συνέχεια σε περίπτωση που ειναι μόνο η πρώτη ημερομηνία αλλά είδος εμβολίου=Johnson να λέει πλήρως, διαφορετικά μερικώς. αν είναι οι δυο αλλά είδος εμβολίου=Johnson ή Johnson+Pfizer να εμφανίζει πλήρως με αναμνηστική, διαφορετικά πλήρως και τέλος αν είναι τρεις πλήρως με αναμνηστική. Υπάρχει περίπτωση να γίνεται κάτι τέτοιο; Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα σας όλη την παρέα Παναγιώτη δες την δικιά μου προσέγγιση , ελπίζω να σε καλύπει. Φιλικά Μανώλης |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα Μανώλη, σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου αλλά δυστυχώς δε με βολεύει. Πρέπει με κάποιο τρόπο να ξεχωρίζω ξεχωρίζω αυτές τις 4 κατηγορίες (ανεμβολίααστος, μερικώς, πλήρως και πλήρως με αναμνηστική). Μια άλλη λύση που σκέφτηκα είναι να προσθέσω μια στήλη που θα μετράει πόσες δόσεις έχει κάνει και με βάση αυτό και το τι εμβόλιο έχει κάνει, να βρίσκει αν είναι πλήρως ή όχι. Δηλαδή αν οι δόσεις είναι 3, είναι σίγουρα πλήρως με αναμνηστική. οι υπόλοιπες υποπεριπτώσεις μπερδεύουν την κατάσταση και το εμβόλιο της J&J. |
| |||
| |||
![]()
Καλσπέρα Και μια πρόταση βσισμένη στο αρχείο του Μανώλη. |
| |||
| |||
![]()
Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Τελικά νομίζω ότι βρήκα μια μέση λύση σε σχέση με αυτό που είχα στο μυαλό μου και αυτό που μου προτείνατε. Δηλαδή δεν έβαλα αναλυτικά όλα τα εμβόλια, αλλά τα χώρισα σε εμβόλια 1 δόσης και 2 δόσεων. |
| |||
| |||
![]()
Το αρχείο του Μανώλη είναι πληρέστερο. Δείχνει τι εμβόλιο εκανε κάποιος και πότε το έκανε. Εγώ για παράδειγμα έκανα 2 MODERNA και 1 PFIZER, στη στήλη "Είδος Εμβολίου", τι θα καταχωρήσεις; Φυσικά εσύ αποφασίζεις. |
| |||
| |||
![]()
Η μάρκα του εμβολίου λίγο με απασχολεί να σου πω την αλήθεια. Κυρίως με ενδιαφέρουν οι κατηγορίες που είπα. Από εκεί και πέρα αν δεν υπήρχε το μονοδοσικό της J&J δεν θα υπήρχε τόσο μπέρδεμα. Το αν έκανε κάποιος 3 pfizer ή 2 moderna και 1 pfizer λίγο με απασχολεί. Σημασία έχει η κατάσταση εμβολιασμού, δηλαδή ότι είναι πλήρως με αναμνηστική. Την συγκεκριμένη στήλη την έβαλα ενημερωτικά πιο πολύ και εφόσον χρειαστώ κάτι παραπάνω έχω τα πιστοποιητικά εμβολιασμού του προσωπικού που μπορώ να βρω παραπάνω λεπτομέρειες. Ευχαριστώ και πάλι |
| |||
| |||
![]() Παράθεση:
στο συνημμένο αρχείο έβαλα πρόσθετο έναν πίνακα με χρονικό όριο στους Μήνες, δλδ ημερομηνία. στα μπλε να είναι ο αριθμός π.χ 7 (7 μήνες το χρονικό όριο) όπως στην παρούσα κατάσταση που λήγει ενα πιστοποιητικό, και στα κίτρινα με βάση την ονομασία που υπάρχει αριστερά ο αρχικός πίνακας. μπορεί με βάση την ονομασία να έχουμε εκτός από τα αναφερόμενα του εμβολιασμού (πλήρης, μερικώς, κτλ κτλ), και το Λήξη Πιστοποιητικού?? Ο πίνακας είναι παραδειγματικός, οπότε και να γίνει διαφορετικά, δεν πειράζει ![]() το αποτέλεσμα μας αρκεί ![]() |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα Δες αν σε καλύπτει το συνημμένο. |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα σε όλη την παρέα Εκανα μια μικρή προσθήκη με την ημερομηνία νόσησης. Φιλικά |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Γενικά] Εμφάνιση κελιών που πληρούν προϋποθέσεις | comsup | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 13-04-13 17:02 |
[Γενικά] Εμφάνιση μοναδικών τιμών | φωτης | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 7 | 08-11-11 21:50 |
Εμφάνιση τιμών σε μια στήλη | synti | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 01-04-11 00:11 |
[Συναρτήσεις] Εμφάνιση του τελευταίου αριθμού στήλης υπό προϋποθέσεις.. | Iceland | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 14-08-10 19:51 |
Η ώρα είναι 03:46.