| Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Kαλησπέρα έχω αυτό το test file που βάση ημερομηνίας μετράει πόσα κελιά απ' το κάθε χρώμα υπάρχουν "δίπλα" σε κάθε ημερομηνία. Με τον παρακάτω κώδικα για κάθε ένα απ τα τρία χρώματα Κώδικας: Function DailyWin(MyColors As range, MyDates As range, Str As range) As Double
Dim R As Long: R = MyColors(1, 1).Row - MyDates(1, 1).Row
Dim C As Long: C = MyColors(1, 1).Column
Dim Dt As range
Application.Volatile
With MyColors.Parent
For Each Dt In MyDates
If InStr(Dt.Value, Str.Value) Then
If .Cells(Dt.Row + R, C).Interior.Color = RGB(198, 239, 206) Then
DailyWin = DailyWin + 1
Else
DailyWin = DailyWin
End If
End If
Next
End With
End Function
Function DailyLost(MyColors As range, MyDates As range, Str As range) As Double
Dim Dt As range
Application.Volatile
With MyColors.Parent
For Each Dt In MyDates
If .Cells(Dt.Row + R, C).Interior.Color = RGB(255, 199, 206) Then
DailyLost = DailyLost + 1
Else
DailyLost = DailyLost
End If
End If
Next
End With
End Function
Function DailyVoid(MyColors As range, MyDates As range, Str As range) As Double
Dim Dt As range
Application.Volatile
With MyColors.Parent
For Each Dt In MyDates
If .Cells(Dt.Row + R, C).Interior.Color = RGB(255, 235, 156) Then
DailyVoid = DailyVoid + 1
Else
DailyVoid = DailyVoid
End If
End If
Next
End With
|
|
| |||
| |||
|
Στο test2 φαίνεται πιο καθαρά αυτό που ζητάω. Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας!
|
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα Δες το συνημμένο. |
|
| |||
| |||
| Υπέρ υπέρ ευχαριστώ! Και μια τελευταία ερώτηση, αν θέλω να κοιτάει 2 χρώματα; Σαν το παρακάτω excel. |
|
| |||
| |||
|
Μηνά, δες το συνημμένο. Εφαρμόζω τη συνάρτηση 2 φορές (μία με τη στήλη Α και μία με τη Β) και αθροίζω τα αποτελέσματα. Κάνε έλεγχο. Εγώ δεν τα πάω καλά με τα χρώματα. |
|
| |||
| |||
| Ευχαριστώ και πάλι για την απάντηση. Μάλλον όμως δεν εξήγησα καλά εγώ το τι θέλω να κάνω. Θέλω να ισχύουν και οι 2 ταυτόχρονα για "κοιτάξει" μετά το χρώμα της Ε και να αρχίσει να μετράει. Στο 1ο παράδειγμα δηλαδή να είναι πράσινο και το κελί της στήλης Α και της Β, στο 2ο να είναι πράσινο το Α και κόκκινο το Β και στο 3ο μπλε το Α και κόκκινο το Β.
|
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα Μηνά όταν χρησιμοποιούμε χρώματα και βασιζόμαστε σ’ αυτά για την εξαγωγή συγκεντρωτικών στοιχείων, έχουμε περιορισμένες δυνατότητες και συχνά οδηγούμαστε σε λύσεις με κώδικα. Φυσικά υπάρχει και η περίπτωση να μη γίνονται αντιληπτά και σε κάποιους με αχρωματοψίες Αν κατάλαβα καλά, έχεις κάποιες στήλες πχ A, B, C, D, κλπ με χρώματα και θέλεις το πλήθος των γραμμών που στη στήλη Α έχουν χρώμα Χα, στη στήλη Β Χβ, κλπ. Θα σου πρότεινα το εξής: Να δημιουργήσεις ένα πίνακα με όσες στήλες θέλεις και αντί να χρωματίζεις τα κελιά να καταχωρείς τα ονόματα των χρωμάτων (ΚΟΚΚΙΝΟ, ΠΡΑΣΙΝΟ, κλπ). Για την ευκολία και την ακρίβεια της καταχώρησης οι τιμές να επιλέγονται από λίστα. Αν θέλουμε χρώματα, μπορούμε να εφαρμόσουμε μορφοποίηση υπό όρους, ώστε αυτόματα τα κελιά με τη λέξη ΚΟΚΚΙΝΟ να χρωματίζονται κόκκινα, αυτά με τη λέξη ΚΙΤΡΙΝΟ κίτρινα, κλπ. Αυτό μας δίνει μεγάλες δυνατότητες ταξινόμησης, εφαρμογής φίλτρων, εφαρμογής συγκεντρωτικών συναρτήσεων πχ CountIFs(), ακόμα και δημιουργίας συγκεντρωτικών πινάκων. Έτσι αυτό που ζητάς, για παράδειγμα, θα μπορούσες να το πετύχεις χωρίς κώδικα με τη συνάρτηση CountIFs(). |
|
| |||
| |||
| Παράθεση:
|
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| [VBA] Αλλαγή χρώματος κελιού ανάλογα με την τιμή του κελιού | bilakos26 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 10-11-17 17:07 |
| [Μορφοποίηση] Κλείδωμα κελιού με βάση το περιεχόμενο ενός άλλου. | dimharos | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 28-05-16 06:06 |
| [VBA] Αλλαγή της τιμής ενός κελιού βάσει του χρώματος | sakis297 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 8 | 18-09-15 18:19 |
| [VBA] Αλλαγή χρώματος κελιού στην περίπτωση που | devcon | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 30-03-11 15:20 |
| [VBA] Αλλαγή χρώματος κελιού | ytsiak | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 18-09-10 00:44 |
Η ώρα είναι 04:35.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο