| Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα παιδιά, Ελπίζω να είσαστε όλοι και όλες καλά δεδομένων των συνθηκών. Έχω γράψει αναλυτικά μέσα στο excel τι θα ήθελα. Θα ήθελα βασικά μια συνάρτηση που να μου δίνει το 1 για ίδιο τόπο διαμονής και 0 για διαφορετικό τόπο διαμονής. Έχω κάνει πόσα πειράματα αλλά κάτι δεν γράφω σωστά. Ευχαριστώ πολύ. Φιλικά, Αγγελική |
|
| |||
| |||
|
Μια διευκρίνιση: στον τόπο διαμονής το 1 πχ είναι Αθήνα, το 2 Θεσσαλονίκη, γενικά κάθε αριθμός είναι και μία διαφορετική πόλη.
|
|
| ||||
| ||||
|
Καλησπέρα Αγγελική, Δοκίμασε τον παρακάτω τύπο στο C2 και σύρε τον και στα υπόλοιπα κελιά: =IF(COUNTIF(A:A;A2)<>COUNTIFS(A:A;A2;B:B;B2);0;1) Ο τύπος επιστρέφει 0 αν ο ερωτώμενος έχει αλλάξει τουλάχιστον μια φορά πόλη και 1 αν δεν έχει αλλάξει ποτέ πόλη. Ελπίζω να κατάλαβα σωστά το πρόβλημα.
__________________ Your Curiosity Will Be The Death Of You! |
|
| |||
| |||
|
Εντάξει...απλά φανταστικό... Πολύ καλά κατάλαβες προφανώς... Πώς το κάνετε; Σας θαυμάζω! Χρήστο σε ευχαριστώ πολύ! |
|
| ||||
| ||||
|
Να είσαι πάντα καλά! Απλά σημείωσε ότι αν υπάρχει συνονυμία τότε ο τύπος στους συγκεκριμένους ερωτώμενους θα δώσει πιθανόν λάθος (π.χ. σε χωριά υπάρχουν τέτοια φαινόμενα). π.χ. αν υπάρχει ένας Χρήστος Ζώρζος στην Αθήνα και άλλος Χρήστος Ζώρζος στη Θεσσαλονίκη τότε και οι δύο θα έχουν τιμή 0, δηλαδή λάθος αποτέλεσμα.
__________________ Your Curiosity Will Be The Death Of You! |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Η ώρα είναι 11:10.

Υβριδικός τρόπος