| Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα και πάλι. Αυτό είναι το δεύτερο μου μήνυμα στο φόρουμ.ο λόγος που αναρτώ...δεν καταλαβαίνω τι κάνω λάθος στο vba... ή μπορεί να εχω σχεδιάσει λαθος την συνάρτηση......Άρα την συμβουλή σας και τα φώτα σας. Στο vba ειμαι αρκετά "νέος "...με το ζόρι ένα μήνα την μαθαίνω..οπότε οποιαδήποτε συμβουλή στην δομή ,σύνταξη, τρόπο σχεδίασης θα είναι πολύτιμη. Παρακάτω επισυνάπτω αρχειο με το κώδικα vba . Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας.
|
|
| |||
| |||
|
Ξέχασα να αναφέρω...στην πρώτη σύγκριση μου δούλεψε μια χαρά...στην μετέπειτα..όχι. δλδ στο επόμενο κελί ενω η τιμή είναι ίδια μου επιστρέφει 1...δλδ ότι τα κείμενα ειναι ανόμοια... ![]() |
|
| ||||
| ||||
|
Καλημέρα Γιώργο! Πες μας σε παρακαλώ σε ποιο προγραμματιστικό περιβάλλον αναφέρεσαι; Ευχαριστώ. Με εκτίμηση Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
|
| |||
| |||
|
Περιβάλλον excel 2007 έκδοση
|
|
| ||||
| ||||
|
Καλημέρα! Η συνάρτηση RankOf(strText As String) επιστρέφει το θέση στον (Array) που θα βρεθεί το όρισμα strText Κώδικας: Option Explicit
'Εδώ συμπληρώνεις με την ταξινόμηση που θέλεις
'τα στοιχεία προς σύγκριση διαχωρισμένα με ερωτηματικό.
Private Const AllStrings = "κείμενο1;κείμενο2;κείμενο3;κείμενο4;κείμενο5"
Function RankOf(strText As String) As Integer
Dim i As Integer
Dim MyStrings() As String
MyStrings = Split(AllStrings, ";")
For i = 0 To UBound(MyStrings)
If MyStrings(i) = strText Then
RankOf = i + 1
Exit Function
End If
Next
RankOf = 999
End Function
Για δοκιμή: Σε ένα νέο φύλλο βάλε τα κείμενα σου (κείμενο1, κείενο2 κλπ.) στη στήλη Α με την ταξινόμηση που θέλεις ξεκινώντας από το κελί Α1. Κατόπιν στο κελί Β1 πληκτρολόγησε το ζητούμενο. Η παρακάτω συνάρτηση που θα σου επιστρέψει τη θέση του ζητούμενου στη στήλη Α1: =IFERROR(MATCH(B1;A:A;0);999) Καλή συνέχεια! Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
|
| |||
| |||
|
Τάσο Ευχαριστώ πάρα πολύ. Δούλεψε άψογα. ![]() Συγνωμη για την καθυστέρηση αλλα φτιάχνω ενα προγραμμα στο excel αρκετά εκτεταμένο...και με έχει "ρουφήξει"...
|
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| Ταυτόχρονη σκίαση δύ πλαισίων κειμένων | alex | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 31-12-16 21:04 |
| [VBA] Δημιουργία κουμπιού για εκτέλεση συνάρτησης | choulio19 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 9 | 09-05-12 18:37 |
| Δημιουργία Πίνακα Με Συγκεκριμένο Αριθμό Εγγραφών | mistirios | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 42 | 07-09-10 11:58 |
| [Εκτύπωση] Δημιουργία – εκτύπωση Απόδειξης Δαπανών με αύξοντα αριθμό παραστατικού. | Ms-Office-Development Team | Excel samples - Χρήσιμα αρχεία & παραδείγματα | 0 | 15-05-10 21:52 |
Η ώρα είναι 09:37.

Συγνωμη για την καθυστέρηση αλλα φτιάχνω ενα προγραμμα στο excel αρκετά εκτεταμένο...και με έχει "ρουφήξει"...
Υβριδικός τρόπος