| Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Γειά σε όλους παιδιά Έχω έναν πίνακα στο Excel, όπου σημειώνω διάφορα πράγματα. Στην πρώτη στήλη αυτού του πίνακα έχω την αύξουσα ημερομηνία του έτους (έχω δηλαδή στην πρώτη γραμμή το 01/01/2020 και μετά αυξάνω κατά μία ημέρα, μέχρι το τέλος του έτους κατά 1 ημέρα ανά γραμμή). Θέλω κάθε φορά να μου βάφει την γραμμή με την τρέχουσα ημερομηνία κόκκινη. Δηλαδή για παράδειγμα, σήμερα 05/03/2020, να πηγαίνει σε εκείνη την ημέρα και να μου κάνει την γραμμή κόκκινη. Αύριο να ξε-βάφει την χθεσινή και να μου βάφει την 06/03/2020 κοκ. Υ.Γ. Θέλω να μου βάφει όλη την γραμμή, από την αρχή έως πέρα στο τέλος του Excel και όχι μόνο την γραμμή του πίνακα. Κάτι δηλαδή σαν αυτό που επιλέγουμε όλη τη γραμμή από το πλαϊ του Excel. Ευχαριστώ. |
|
| |||
| |||
|
Φίλε μου αυτό γίνεται με την μορφοποίηση υπό όρους Δες στο παράδειγμά που επισυνάπτω
|
|
| |||
| |||
|
Ευχαριστώ Χρήστο Απλό και έξυπνο Να σε ρωτήσω και κάτι που μου ήρθε τώρα Αν θέλουμε να κάνουμε κάτι παρόμοιο, ανάλογα με το κελί που μετακινείται ο κέρσορας μπορούμε; Αν δηλαδή θέλουμε κάθε φορά που ο κέρσορας επιλέγει ένα κελί να το "βάφει" και να "ξε-βαφει" το προηγούμενο; Ευχαριστώ. |
|
| |||
| |||
|
Για κοίτα εδώ αν σε βολεύει http://www.ms-office.gr/forum/excel-...pontikioi.html |
|
| ||||
| ||||
|
Καλησπέρα σε όλους! Γιώργο θα χρειαστείς αρχικά ένα αρχείο *.xls ή *.xlsm ή *xlsb για να επιτύχεις το ζητούμενο. Θα δεσμεύσεις 2 κελιά, ας πούμε Α1 και Α2. Στο Α1 γράψε τον τύπο: =CELL("row") και στο Α2 τον τύπο: =CELL("col") Επίλεξε την περιοχή όπου θέλεις να χρωματίζεται το ενεργό κελί, επίλεξε Μορφοποίηση υπό όρους > Δημιουργία κανόνα και στο παράθυρο που θα εμφανιστεί επικόλλησε τον τύπο: =AND(ROW()=$A$1;COLUMN()=$A$2) . Κατόπιν επίλεξε το χρώμα φόντου, γραμματοσειράς, περίγραμμα κλπ. και κλείσε με ΟΚ. Κάνε δεξί κλικ στην καρτέλα του φύλλου και επίλεξε "Προβολή κώδικα". Στο παράθυρο (VBE) που θα εμφανιστεί επικόλλησε το παρακάτω: Κώδικας: Option Explicit
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
Range("A1").Dirty ' Προκαλεί υπολογισμό στο κελί Α1 και στη συνέχεια στη
'μοροφοποίηση υπό όρους που σχετίζεται μ΄αυτό.
End Sub
Καλή συνέχεια! Τάσος ΥΓ. Χρήστο με πρόλαβες!!
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Tasos : 06-03-20 στις 18:09. |
|
| |||
| |||
|
Ευχαριστώ πολύ παιδιά Θα τα δοκιμάσω. |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| [Μορφοποίηση] Χρωματισμός γραμμών | Σπύρος23 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 04-07-19 09:33 |
| [Excel07] Χρωματισμός κελιού στο Excel | George R | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 11-04-17 07:05 |
| [ Φόρμες ] αφαίρεση μπάρας | artchrist73 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 10 | 03-05-16 11:44 |
| [Μορφοποίηση] Χρωματισμός Φίλτρου | xristos | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 17-02-16 18:23 |
| [Excel07] Χρωματισμός στήλης | laziali21 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 26-08-11 16:00 |
Η ώρα είναι 07:36.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο