| Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Θέλω να υπολογίσω στεγαστικό δάνειο σε ξένο νόμισμα (ελβετικό), που κάθε μήνα να αναπροσαρμόζω (να βάζω εγώ το επιτόκιο και την ισοτιμία), π,χ έσω συνημμένο αρχείο Σας ευχαριστώ πολύ |
|
| |||
| |||
|
κάποια βοήθεια σας παρακαλώ |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα σε όλους. Παντελή, καλώς ήρθες στην παρέα. Δεν είμαι σίγουρος, ποιο είναι ακριβώς το ζητούμενό σου. Έφτιαξα μία πρώτη γραμμή με κάποιους τύπους, αλλά για να μην προχωράμε χωρίς νόημα, τσέκαρέ τους και πες μας αν η λογική είναι σωστή ή αλλιώς που είναι λάθος. Τα λέμε. |
|
| |||
| |||
|
Λευτέρη σε ευχαριστώ για τον κόπο σου. Αν έχεις την καλοσύνη δες λίγο το συνημμένο |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα σε όλους. Έχω την αίσθηση, ότι το πρόβλημα είναι όχι τόσο τι τύπους θα χρησιμοποιήσουμε στο Excel,αλλά να κατανοήσουμε την λογική του εγχειρήματος. "Τραπεζική λογική". Μάλλον οι γνώσεις μου σε αυτό, είναι περιορισμένες. =ABS(PMT(B15/12;D15;C15))>>>δίνει την δόση σε Ελβετικό Φράγκο. =ABS(PMT(B15/12;D15;C15))*H15>>δίνει σε Ευρώ. Φυσικά, αν κάποιος άλλος φίλος καταλαβαίνει αλλιώς τον τρόπο, καλείται να συνεισφέρει. |
|
| |||
| |||
|
Σε ευχαριστώ πολύ Λευτέρη
|
|
|
|
Καλημέρα σας. Φίλε Παντελή, οι πληροφορίες που μας δίνεις είναι ελλιπείς !!! Θα πρέπει να ξέρουμε για τι τύπο δανείου μιλάμε, δηλαδή τι μέρος του κεφαλαίου θα πληρώνεις κάθε μήνα; Θα είναι ένα σταθερό ποσό (κεφάλαιο/αρ.δόσεων) ή θα είναι αυξανόμενο κάθε μήνα όπως δάνεια σταθερής δόσης; Προφανώς η συνολική δόση σου (αποσβ.κεφαλαίου+τόκοι) κάθε μήνα δεν θα είναι σταθερή αφού το επιτόκιο αλλάζει κάθε μήνα. Την δόση θα την καταβάλεις στην αρχή της περιόδου (προκαταβολικά) ή στο τέλος της περιόδου; Για ξεκαθάρισέ μας όλα τα παραπάνω να δούμε αν μπορούμε να βοηθήσουμε. Μήπως στον ιστότοπο της τράπεζας που θα πάρεις το δάνειο έχει κάποια εφαρμογή όπου υπολογίζεις τις δόσεις τους τόκους και την απόσβεση κεφαλαίου; Φιλικά Θανάσης |
|
| |||
| |||
|
Θανάση καλησπέρα Αναφέρομαι για υπολογισμό δόσης ελβετικού στεγαστικού δανείου Στη τράπεζα δεν έχει κάποιο αντίστοιχο πρόγραμμα και αυτά που βρήκα στα forum είναι για €. Θέλω ενα excel που να υπολογίζει κάθε μήνα τη δόση όπως : 1. Το επιτόκιο θα το δίνω εγώ διότι κάθε μήνας μεταβάλλεται. 2. Το κεφάλαιο που θα είναι σε CHF και τους μήνες 3. Μέχρι εδώ θα μου υπολογίζει τη μηνιαία δόση σε CHF αναλυόμενη τη δόση σε κεφάλ + τόκους 4. Μετά προσθέτω στήλω με ισοτιμία που θα διβάζει τη μηνιαία δόση σε CHF και θα μου τη δίνει σε €. 5. Τη δόση σε € ποιο δεξιά θα μου τη δίνει σε κεφάλ + τόκους Ευχαριστώ Παντελής Παράθεση:
|
|
| |||
| |||
|
Έτσι όπως το έχουμε ξεκινήσει, είναι σωστό ή λάθος;
|
|
| |||
| |||
|
Πιστεύω πώς ναι. Αν έχετε την καλοσύνη μπορείτε να το ολοκληρώσετε σε νέο φύλλο. Αν μπορείτε στην αρχή να εισάγω το ποσό του δανείο και τους μήνες και να μου κάνει τους υπολογισμούς. Μην ξεχνάτε όμως το επιτόκιο και την ισοτιμία θα την ορίζω εγώ κάθε μήνα εφόσον μεταβάλλεται/ Ειλικρινά παιδιά ζητώ συγνώμη για την ταλαιπωρεία που σας υποβάλλω |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| Υπολογισμός φπα | q.mrk | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 18-03-15 19:10 |
| [Μορφοποίηση] Μορφοποίηση σε νόμισμα | Gogosbmx | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 08-03-14 14:24 |
| [Συναρτήσεις] υπολογισμός στεγαστικού δανείου | pantnt30 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 29-05-13 20:31 |
Η ώρα είναι 04:02.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο