| Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα σε όλα τα μέλη και τους συντονιστές. Συγχαρητήρια για την καλή προσπάθεια και για τον χρόνο που αφιερώνετε όλοι σας. Σε ενα αρχείο excel εχω δυο φύλλα. ΝΕΑ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ & ΠΑΛΑΙΑ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ. Οπως θα δειτε στο παραδειγμα που επισυνάπτω, θελω στο φύλλο ΠΑΛΑΙΑ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ με μια συνάρτηση να φερνει στην στήλη Β την ΝΕΑ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ. Δυστυχώς οι γνώσεις μου στο excel είναι μέτριες.Παρακαλώ εάν μπορείτε να με βοηθήσετε. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων. |
|
| ||||
| ||||
|
Καλησπέρα Γιώργο, Αν βάλεις στο κελί Β1 τη συνάρτηση ='ΝΕΑ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ'!A1 και την σύρεις και στα υπόλοιπα κελιά, θα σου φέρνει πάντα το αντίστοιχο κελί του φύλλου ΝΕΑ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ. Αυτό προϋποθέτει ότι σε κάθε γραμμή των δύο φύλλων αντιστοιχεί ο παλιός και ο νέος κωδικός του είδους. Είναι αυτό που ζητάς;
__________________ Your Curiosity Will Be The Death Of You! |
|
| |||
| |||
| Παράθεση:
Δεν είναι ακριβώς στην ίδια γραμμή. |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα Γιώργο, δες μια πρόταση στο συνημμένο. Συνοπτικά: 1) Για ευελιξία και απλούστευση του τύπου, δημιούργησα το δυναμικό όνομα newCode (φύλλο ΝΕΑ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ). 2) Ο σχετικός τύπος που μπαίνει στο κελί C1 και αντιγράφεται προς τα κάτω είναι τύπου πίνακα. Δηλαδή, για να ολοκληρωθεί η εισαγωγή του, μετά την πληκτρολόγηση, πατούμε Ctrl+Shift+Enter (αυτό τον περιβάλλει με άγκιστρα). 3) Στη λύση υπέθεσα ότι οι νέοι κωδικοί προέκυψαν από τους παλιούς με την προσθήκη κάποιων χαρακτήρων στο τέλος. 4) Αν από ένα παλιό κωδικό προκύπτουν πάνω από ένας νέοι, επιστρέφεται ο πρώτος. ΥΓ Στον τύπο το 20 να γίνει 10^7 Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kapetang : 01-10-19 στις 21:56. Αιτία: προσθήκη ΥΓ. |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα Γιώργο σου στέλνω ακριβως το φύλλο να το δεις γιατι δεν μου δουλεύει σωστά. Οπου δεν βρίσκει εγγραφη μου φέρνει DDF1184C καθώς οπου είναι DDF100 που υπάρχει το γυρίζει σε DDF1000 που υπάρχει και αυτό. Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων. |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα Γιώργο, δες το συνημμένο. Με τις προσαρμογές που έκανα, πιστεύω να σε καλύπτει. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kapetang : 04-10-19 στις 07:47. Αιτία: Αλλαγή συνημμένου, λόγω βελτίωσης του τύπου στη στήλη Β |
|
| |||
| |||
| Παράθεση:
Με έσωσες Νασαι καλά Γιώργος |
|
| |||
| |||
|
Καλή συνέχεια Γιώργο και να είσαι καλά.
|
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| [Γενικά] Συνδεση 2 φυλλων | stelianta | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 14 | 21-09-18 08:48 |
| [Συναρτήσεις] Σύγκριση Τιμών | ΤΖΙΜΗΣ | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 16-09-12 20:34 |
| [Excel07] Σύνδεση φύλλων??? | mdragon | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 8 | 11-05-12 16:20 |
| [VBA] Σύγκριση τιμών μεταξύ δύο φύλλων | jose | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 24-11-11 05:19 |
| [Excel07] Ένωση Φύλλων | mdragon | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 8 | 26-10-10 17:25 |
Η ώρα είναι 04:21.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο