Forum

Forum (https://www.ms-office.gr/forum/)
-   Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις (https://www.ms-office.gr/forum/excel-erotiseis-apantiseis/)
-   -   [Συναρτήσεις] Σύγκριση εγγραφών από δυο φύλλα (https://www.ms-office.gr/forum/excel-erotiseis-apantiseis/5256-sigkrisi-eggrafon-apo-dyo-filla.html)

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 09-06-19 13:45

Καλημέρα Χρήστο
Σήμερα το είδα γιατί έλειπα το δοκίμασα δουλεύουν όλα τέλεια
Αυτό που δεν κατάλαβα τι είναι το (#N/A ή #Δ/Υ)γιατί και τα δυο ?
Και αν μπορεί να μην εμφανίζει καθόλου τα ίδιο
Τι γίνεται όταν έχω παραπάνω έγγραφες στο plan γιατί εκεί καταχωρούνται όλες
Ακόμα και αυτές που κλειστήκαν ιδιωτικά και δεν πέρασαν από καμιά πλατφόρμα

ChrisGT7 09-06-19 14:53

Καλησπέρα Γιάννη,

Ανάλογα την έκδοση Excel που έχεις, θα βλέπεις #Ν/Α (Not Available) [αγγλική έκδοση] ή #Δ/Υ (Δεν Υπάρχει) [ελληνική έκδοση]. Είναι το αποτέλεσμα της VLOOKUP() όταν δε βρει κάποιον αριθμό κράτησης στο plan. Εσύ που έχεις την ελληνική έκδοση, θα βλέπεις μόνο το #Δ/Υ. Αν τρέχεις το αρχείο σε υπολογιστή με αγγλική έκδοση, θα βλέπεις #N/A.

Υπάρχει δηλαδή περίπτωση να ξεπεράσεις τις 65536 εγγραφές στο plan; Αν καταλαβαίνω καλά, τότε:

1. Ο κώδικας θα πρέπει να προσαρμοστεί ανάλογα ώστε να ψάχνει σε περισσότερα από ένα φύλλα, π.χ. plan1, plan2, κ.τ.λ. ή στο ίδιο φύλλο να συνυπάρχουν περισσότερες λίστες αποθήκευσης κρατήσεων, δηλαδή να προχωρήσεις και στις διπλανές στήλες.

2. Καλό θα ήταν να αναβαθμίσεις την έκδοση Excel που έχεις (2003) σε μεταγενέστερη (π.χ. 2010) όπου κάθε φύλλο έχει 1.048.576 γραμμές.

3. Αν μέσα στο έτος δεν υπάρχει περίπτωση να ξεπεράσεις τις 65536 γραμμές, τότε κάθε έτος θα πρέπει να έχει το δικό του αρχείο. Έτσι δε θα χρειαστεί να αναβαθμίσεις το Office ούτε ο κώδικας να τροποποιηθεί.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 09-06-19 15:23

Κατάλαβα Χρήστο παρά πολύ καλά ευχαριστώ
Θα ανεβάσω κάτι ακόμα που έχει σχέση με τύπο VLOOKUP σίγουρο για κάποιον που γνωρίζει είναι απλό εγώ το ψάχνω είμαι αρκετά αρχάριος αλλά προσπαθώ καθημερινά .
Προσπαθώ να φτιάξω μια ολοκληρωμένη λύση κράτησεων .Σίγουρα δεν αντικαθιστώ τους επαγγελματίες του χώρου και δεν θα μπορούσα άλλωστε ,απλά με την εφαρμογή αυτή θα μπορούσαν κάποιοι που ασχολούνται με τα καταλύματα και έχουν μια πολύ μικρή απασχόληση να το βρουν σημαντικό και να τους δώσει λύση χωρίς να χρειάζεται να καταφύγουν σε πανάκριβες λύσεις

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 06-07-19 17:27

1 Συνημμένο(α)
Καλησπέρα Χρήστο για δες λίγο το αρχείο ,εδώ οι εγγραφές του bok είναι 66 και του plan είναι 55 κάτι δεν πάει καλά βρίσκει εγγραφές που τις θεωρεί αλλαγή ενώ δεν υπάρχουν καθόλου στο plan και είναι νέα κράτηση , το έψαξα αρκετά αλλά δεν μπόρεσα να βρω λύση ,ίσως εσύ που το δημιούργησες καταλάβεις που είναι το σφάλμα

ChrisGT7 06-07-19 20:46

Καλησπέρα Γιάννη,

Το πρόβλημα, αν δεν κάνω λάθος, παρατηρείται στις 6 εγγραφές που έχουν αριθμό κράτησης ΕΚΤΟΣ BOK. Στη πρώτη μου δημοσίευση (βήμα 3) αναφέρω: Θεωρώντας λοιπόν πως ο αριθμός κράτησης είναι μοναδικός.... Για να το επιβεβαιώσω, έκανα το εξής:

Σ' αυτές τις 6 εγγραφές έκανα τον αριθμό κράτησής τους μοναδικό ως εξής: ΕΚΤΟΣ BOK1, ΕΚΤΟΣ BOK2, ΕΚΤΟΣ BOK3, ΕΚΤΟΣ BOK4, ΕΚΤΟΣ BOK5, ΕΚΤΟΣ BOK6. Έτρεξα τον έλεγχο και το αποτέλεσμα είναι 11 νέες κρατήσεις, οι 6 εγγραφές ΕΚΤΟΣ BOK και άλλες 5 με μοναδικό αριθμό κράτησης. Οπότε 55 + 11 = 66.

Δοκίμασέ το και πες μου αν είσαι εντάξει.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 06-07-19 22:38

Χρήστο καλησπέρα
Έχεις απόλυτο δίκιο δουλεύει άψογα

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 17-07-19 09:08

1 Συνημμένο(α)
Καλησπέρα Χρήστο για δες λίγο το αρχείο ,εδώ οι εγγραφές του bok είναι 72 και του plan είναι 62 κάτι δεν πάει καλά δεν βρίσκει εγγραφές ενώ υπάρχουν πχ.61 από plan δεν την εμφανίζει καθόλου στο αποτέλεσμα ενώ είναι νέα κράτηση από άλλη πλατφόρμα.
Πάντα οι εγγραφές του bok είναι πολλές παραπάνω από το plan μήπως είναι αυτό το πρόβλημα.

ChrisGT7 17-07-19 15:44

Καλησπέρα Παναγιώτη,

Το αρχείο συγκρίνει τις εγγραφές του bok με τις εγγραφές του plan (αναλυτικότερα εδώ) και όχι το ανάποδο. Aυτό έχω καταλάβει μέχρι τώρα σύμφωνα πάντα με τις εδώ διευκρινήσεις σου.

Σωστά λοιπόν από τις 72 εγγραφές του bok, 60 είναι ίδιες, 1 έχει αλλαγές και 11 είναι νέες κρατήσεις.

Αν προσθέτεις εγγραφές κατευθείαν στο plan, χωρίς να περνάνε από το bok, τότε πρέπει να αλλάξουμε τον κώδικα ώστε να ελέγχει ποιες εγγραφές του plan δεν υπάρχουν στο bok.

Διόρθωσέ με αν κάπου κάνω λάθος.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 17-07-19 16:17

Καλησπέρα Χρήστο
Σωστά τα γράφεις ,έρχονται και νέες εγγραφές στο plan από άλλη πλατφόρμα και γιαυτο δεν τις βρίσκει ,δεν ξέρω αν μπορείς να κάνεις κάτι για αυτό ,αυτό με είχε μπερδέψει κι την προηγούμενη φόρα .

ChrisGT7 17-07-19 20:21

1 Συνημμένο(α)
Παναγιώτη,

Δοκίμασε το συνημμένο αρχείο να δεις αν σε καλύπτει.

Πατώντας το κουμπί ΕΛΕΓΧΟΣ, γίνεται σύγκριση του bok με το plan όπως γινόταν μέχρι τώρα. Η επιπλέον λειτουργία είναι ότι γίνονται κίτρινες οι εγγραφές στο plan όπου ο αριθμός κράτησής τους δε βρέθηκε στο bok.

Η ώρα είναι 20:04.

Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.

Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.2