Ανανέωση ιστοσελίδας
ms-office.gr > Forum > Microsoft Excel > Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις > [Συναρτήσεις] Αναζήτηση τιμών σε διπλανά κελιά

Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 18-05-19, 10:51
Όνομα: Γιάννης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2010, Ms-Office 2013, Ms-Office 365
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική

Προεπιλογή Αναζήτηση τιμών σε διπλανά κελιά

Γειά σας, πρώτη μου αναρτηση εδω, θα ηθελα την βοηθεια σας (εφοσον γινεται). Εχω καποια δεδομενα σε στηλες και γραμμες. Οι τιμες ειναι σχετικες με τις διπλανες στηλες. Αυτο που θελω να κανω ειναι να μπορω σε αλλη καρτελα να μου αποδιδονται οι τιμες απο ολες τις διπλανες στηλες (αριστερα και δεξια)για καθε τιμη που καταχωρω. Π.χ. στην πρωτη γραμμη δεδομενων βρισκονται οι τιμες Γιαννης Δημητρης Νικος. Θελω στην αλλη καρτελα καταχωρωντας την τιμη Δημητρης να μου αποδιδει τις τιμες Νικος, Γιαννης, ενω αν καταχωρησω π.χ. Νικος να μου βγαζει Γιαννης, Δημητρης. Με vlookup προφανως δεν γινεται, δεν εχω καταφερει επισης με index/match, καθως οι τιμες που αναζητω δεν βρισκονται σταθερα σε καποια στηλη. Υπάρχει καποια ιδεα;
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 29-05-19, 12:12
Όνομα: Γιώργος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2007
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από giannisdel Εμφάνιση μηνυμάτων
Γειά σας, πρώτη μου αναρτηση εδω, θα ηθελα την βοηθεια σας (εφοσον γινεται). Εχω καποια δεδομενα σε στηλες και γραμμες. Οι τιμες ειναι σχετικες με τις διπλανες στηλες. Αυτο που θελω να κανω ειναι να μπορω σε αλλη καρτελα να μου αποδιδονται οι τιμες απο ολες τις διπλανες στηλες (αριστερα και δεξια)για καθε τιμη που καταχωρω. Π.χ. στην πρωτη γραμμη δεδομενων βρισκονται οι τιμες Γιαννης Δημητρης Νικος. Θελω στην αλλη καρτελα καταχωρωντας την τιμη Δημητρης να μου αποδιδει τις τιμες Νικος, Γιαννης, ενω αν καταχωρησω π.χ. Νικος να μου βγαζει Γιαννης, Δημητρης. Με vlookup προφανως δεν γινεται, δεν εχω καταφερει επισης με index/match, καθως οι τιμες που αναζητω δεν βρισκονται σταθερα σε καποια στηλη. Υπάρχει καποια ιδεα;
Γεια σου Γιάννη.
Σου έφτιαξα κάτι σε excel 2007, αλλά τσέκαρε λίγο τον τύπο TYPE που έχω χρησιμοποιήσει, διότι,κάτι παίχτηκε με τη μορφοποίηση(;) και απαιτεί διαφορετική τιμή σε διαφορετικά κελιά (δοκίμασε με 1, 2, 4 και 16 ή ανάτρεξε στη βοήθεια της συνάρτησης).
Δες το ως ιδέα για να κάνεις κάτι άλλο αν θες.
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: xlsx ΛΥΣΗ.xlsx (13,1 KB, 21 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
[Γενικά] καταγραφη τιμων σε νεα κελια gpentez Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 0 11-02-18 18:22
[Excel07] Αναζήτηση και ομαδοποίηση τιμών George R Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 6 03-05-15 20:01
[Γενικά] Εύρεση κοινών τιμών σε δύο κελιά διαφορετικού φύλλου και απόδοση λογικής τιμής greg13 Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 5 02-11-11 09:42
[Γενικά] Αυτόματη..."μοιρασιά" αριθμού σε διπλανά κελιά.. dimnot Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 7 28-03-11 12:55

Η ώρα είναι 07:50.