| Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα σας, θα ήθελα μια βοήθεια . Έχω ένα αρχείο excel με δυο φύλλα εργασίας. Στο φύλλο ΑΤΟΜΑ θα περνάω κάθε φορά καινούργια άτομα με νέους μοναδικούς κωδικούς που τους αντιπροσωπευουν. Τα ονόματα δε θα είναι ποτέ ίδια. Επίσης έχω βάλει μια συνθήκη : 1 είναι το ΜΠΑΣΚΕΤ, 0 το ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Θέλω με κατάλληλη συνάρτηση (vlookup), όταν στο φύλλο εργασίας 1 βάζω έναν κωδικό στη στήλη ΚΩΔΙΚΟΣ να συμπληρώνεται η διπλανή στήλη με το όνομα που βρίσκεται στο φύλλο 2 και επίσης βάζοντας στη στήλη ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ τον αριθμό (0 ή 1) να συμπληρώνεται αυτόματα το μπάσκετ ( αν έχω βάλει 1) και όταν βάζω μηδεν να συμπληρώνεται το ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ που υπάρχουν στο φύλλο ΑΤΟΜΑ. Ευχαριστώ εκ των προτέρων |
|
|
|
Καλημέρα Η πρότασή μου με =Index() και =match(), στο βιβλίο. Στο φύλλο «Άτομα» μπορούμε να αλλάξουμε: tbl_Names 1 Το ύψος του πίνακα tbl_Names (αφαίρεση ή προσθήκη νέων) 2 Τα ονόματα αθλητών 3 Τους κωδικούς (αν χρειάζεται) tbl_Games 1 Το ύψος του πίνακα tbl_Games (αφαίρεση ή προσθήκη νέων) 2 Τα ονόματα αθλημάτων 3 Τους κωδικούς (αν χρειάζεται) |
|
| |||
| |||
| Παράθεση:
Ευχαριστώ πολύ, Αν θέλω στα κελιά που βγάζει το αποτέλεσμα να μη μπορώ να γράψω κατά λάθος κάτι ( να μη με αφήνει)και χαλάσω τη συνάρτηση. Τι μπορώ να κάνω; Δλδ στα κελιά της στήλης ΟΝΟΜΑ και ΑΘΛΗΜΑ που έρχονται από τις επιλογές που πληκτρολόγησα, τι πρέπει να κάνω ώστε να μη μπορώ να γράψω κάτι αλλά ταυτόχρονα να βγάζουν και το αποτέλεσμα της επιλογής μου; |
|
|
|
Κλείδωσε τα κελιά των στηλών...
|
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα , προσπαθώ να χρησιμοποιήσω τη συνάρτηση που είχατε προτείνει αλλά βγάζει κάποιο σφάλμα. Σπάω το κεφάλι να το βρω αλλά δε μπορώ. Μπορείτε να με βοηθήσετε; |
|
|
|
Καλημέρα Η συνάρτηση είναι μιά χαρά. Αν δεις το κάτω μέρος, έφερα μερικούς κωδικούς με copy-paste και μερικούς άλλους με πληκτρολόγηση και όλα πάνε καλά... Στο επάνω μέρος (το δικό σου) αν αλλάξουμε τη μορφοποίηση σε γενική (τώρα είναι αριθμός) όπως είναι και στο φύλλο1 (και μπούμε μέσα στο κελί) δουλεύει σωστά. Δεν ξέρω πώς «έρχονται» οι κωδικοί στη στήλη Α του φύλλου Page1 αλλά το βασικό πρόβλημα είναι αυτό... Τώρα, προσπάθησε να εφαρμόζεις κάποιους γενικούς κανόνες: 1 Η μορφοποίηση να είναι ίδια στις στήλες που κάνεις match. 2 Τα ονόματα code & price, παρ' όλο που δεν επηρεάζει άμεσα (εδώ) είναι και ονόματα συναρτήσεων. Καλό είναι, να χρησιμοποιείς στα ονόματά σου κάτι που δεν υπάρχει σε κανένα όνομα-τίτλο-συνάρτηση-Keyword της Excel. πχ pCode ή pPrice (από τα product code - product price κλπ) 3 Σε στήλη κωδικών, επειδή πιθανό να υπάρχουν και κωδικοί που αρχίζουν από μηδέν (0123) καλό είναι, να έχεις μορφοποίηση Κειμένου (Text). |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα, βλέποντας μερικά παραδείγματα στο Φόρουμ , όπως αυτό δεν έχω καταλάβει για ποιο λόγο χρησιμοποιούμε την διαχείριση ονομάτων; Ή καλύτερα τι είναι εκείνο που επιτυχαίνουμε – κερδίζουμε, με την χρήση τύπων; Ευχαριστώ. Γ.Κ. |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| [ Φόρμες ] Καταχώρηση δεδομένων μέσω Φόρμα Πίνακας | giannisp | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 28-11-18 20:53 |
| [Συναρτήσεις] Μεταφορά δεδομένων | xristos | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 29-11-14 21:23 |
| [Συναρτήσεις] Μεταφορά δεδομένων | manolis | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 26-09-12 22:43 |
| [Συναρτήσεις] Μεταφορά Δεδομένων (διαχωρισμός δεδομένων) | xristos | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 13-05-12 09:26 |
| [Συναρτήσεις] Μεταφορά Δεδομένων | xristos | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 9 | 21-04-12 16:58 |
Η ώρα είναι 04:21.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο