![]() |
Αντιγραφη σε αλλο φύλλο προβλημα 1 Συνημμένο(α) Καλήμερα έχω το έξεις πρόβλημα. όταν κάνει την αντιγραφή από το ιστορικό στην θεραπεία βγάζει λάθος τι πρέπει να κάνω για να το κάνει κανονικά? ευχαριστώ |
Καλημέρα Βάλε τον παρακάτω κώδικα, στο κουμπί. Κώδικας: Private Sub CommandButton1_Click()Θεωρώ, ότι πρέπει να μεταφέρει τιμές και όχι συνάρτηση. |
Ευχαριστώ Σπύρο για άλλη μια φορά μια ακόμα ερώτηση αν θέλω να πάνε στα κελιά από το A29 ΕΩΣ το I58 (Α29:Ι58) |
Φαντάζομαι ότι και η περιοχή που θα αντιγραφεί, θα είναι ανάλογων διαστάσεων... Στα σημεία: Set rngStart = ThisWorkbook.Sheets("1 ΙΣΤΟΡΙΚΟ").Range("Περιοχή αντιγραφής") Set rngDest = ThisWorkbook.Sheets("2 ΘΕΡΑΠΕΙΑ").Range("Περιοχή προορισμού") Set CellDest = ThisWorkbook.Sheets("2 ΘΕΡΑΠΕΙΑ").Range("Πρώτο πάνω αριστερά κελί περιοχής προορισμού") μπορεί να αλλάξει κανείς τις περιοχές, με ό,τι θέλει, αρκεί οι rngStart & rngDest, να είναι ίδιες σε στήλες και γραμμές (με αυτή την μορφή του κώδικα τουλάχιστον). |
1 Συνημμένο(α) αυτό θέλω φίλε Σπύρο |
Βασίλη, αυτό είναι «λίγο» διαφορετικό από το αρχικό ζητούμενο. Να το επιβεβαιώσουμε, περιφραστικά, για να δούμε τι θα κάνει; Παίρνει από το «Ιστορικό» από at2 και κάτω, όσο υπάρχουν τιμές και πάει και τις βάζει στο «Θεραπεία» από a29 και κάτω μέχρι a58 και συνεχίζει στην b στήλη, αν έχει δεδομένα και μετά στην c,d...i58 Σωστά; |
1 Συνημμένο(α) Δες πρώτα το παρακάτω βιβλίο, με τύπους...και μια πολύ απλή λύση. |
1 Συνημμένο(α) Μια πιο σοβαρή λύση με τύπο και μια με κώδικα. Συνδέστε τον κώδικα, σε όποιο κουμπί θέλετε, ή τρέξτε τον απλά, αφού συμπληρώσετε και προσαρμόσετε τα στοιχεία με πράσινο. |
φίλε Σπύρο ο δεύτερο παράδειγμα μου κάνει και θέλω με κωδικά γιατί στα κελιά για να αλλάζω πράγματα στην θεραπεία άλλα κάτι δεν κάνω καλά στα πρώτα που πρέπει να βάλω τα νούμερα Option Explicit Const cellStart As Long = 46 'Φύλλο εκκίνησης κελιά από - έως Const cellEnd As Long = 47 Const colDest As Long = 1 'Στήλη προορισμού (1 = a) Const colPacks As Long = 9 'Φύλλο προορισμού «ντάνες» πχ 30 Const rowPacks As Long = 29 'Φύλλο προορισμού (που ξεκινάνε τα δεδομένα; γραμμή 29) |
Const cellStart As Long = 2 'Φύλλο εκκίνησης κελιά από Const cellEnd As Long = 109 'Φύλλο εκκίνησης κελιά έως Const colDest As Long = 1 'Στήλη προορισμού (1 = a) Const colPacks As Long = 30 'Φύλλο προορισμού «ντάνες» πχ 30 γραμμών Const rowPacks As Long = 29 'Φύλλο προορισμού (που ξεκινάνε τα δεδομένα; γραμμή 29) *ξέχασα να πω σε αυτήν την γραμμή wsDestn.Cells(j + rowPacks, h) = wsStart.Cells(i, 1) στη θέση του 1 βάλε 46 που είναι ο αριθμός της at |
1 Συνημμένο(α) Καλημέρα Στο βιβλίο που ακολουθεί, υπάρχει ολοκληρωμένη η πρόταση, για μεταφορά μιας στήλης από ένα φύλλο σε περισσότερες στήλες, άλλου φύλλου. Συμπληρώνουμε στις παραμέτρους του κώδικα: 'Φύλλο εκκίνησης (όνομα) 'Φύλλο προορισμού (όνομα) 'Φύλλο εκκίνησης αριθμός πρώτου κελιού στήλης που θα μεταφερθεί 'Φύλλο εκκίνησης αριθμός στήλης που θα μεταφερθεί (1 = a) 'Φύλλο προορισμού αριθμός πρώτης στήλης που θα πάνε τα δεδομένα (1 = a) 'Φύλλο προορισμού «ντάνες» πχ των 30 γραμμών 'Φύλλο προορισμού στήλες που θα καταλάβουν οι ντάνες πχ 9 'Φύλλο προορισμού γραμμή που ξεκινάνε τα δεδομένα Τρέχουμε τον κώδικα: Ελέγχει αν τα δεδομένα στην στήλη που θα μεταφερθεί, «χωράνε» στην περιοχή που έχουμε ορίσει. Αν δεν χωράνε μας βγάζει ένα μνμ και σταματάει. Αν όλα καλά, καθαρίζει τα παλιά δεδομένα και τοποθετεί στην προκαθορισμένη στήλη τα δεδομένα, «σπάζοντάς» τα σε ντάνες όπως έχουμε ορίσει. |
ευχαριστώ πολύ Σπυρο για την πολύτιμη βοήθεια για άλλη μια φορά |
Καλημέρα Βασίλη, καλή συνέχεια. |
| Η ώρα είναι 04:43. |
Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.