| Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Όπως λέει και ο τίτλος θέλω από έναν πίνακα να μετρήσω πόσες φορές έχει εμφανιστεί κάτι σε μια συγκεκριμένη εγγραφή. Επισυνάπτω ένα αρχείο με οδηγίες τι ακριβώς θέλω. Ευχαριστώ |
|
|
|
Καλησπέρα Βάλε στο κελί i4: =COUNTIFS($B$4:$B$19;$F4;$C$4:$C$19;I$3) και «τράβηξε» δεξιά, μέχρι το o4 και κάτω όσο χρειάζεται. Προσοχή: 1 Τη θέση στα σύμβολα ($) 2 Τα Ονόματα στη στήλη F, να είναι ίδια (ορθογραφία) με την στήλη Β 3 Τα παιγνίδια στην περιοχή i3:o3, να είναι ίδια (ορθογραφία) με την στήλη C 4 Οι περιοχές-στήλες, ονομάτων και παιγνιδιών (B-C) καλό είναι να γίνουν δυναμικές* και να ονομαστούν. Εναλλακτικά* =COUNTIFS($B:$B;$F4;$C:$C;I$3) περιλαμβάνει όλη τη στήλη, αλλά είναι πιο αργό σε πολλά δεδομένα. Σημείωση: Η κίτρινη περιοχή, i2:o2, με την =COUNTIFS() που μετράει γενικά την εμφάνιση ενός παιγνιδιού, ανεξάρτητα από όνομα, μπορεί να αντικατασταθεί με απλή =Sum() η Subtotal() αν πρόκειται να φιλτράρουμε και να «κρύψουμε» γραμμές πχ =SUM(I4:I12) =SUBTOTAL(9;I4:I12) αγνοεί κρυμμένες =SUBTOTAL(109;I4:I12) δεν αγνοεί κρυμμένες Τέλος, θα ήταν καλύτερα, όλα αυτά να γίνουν πίνακες (List Objects) |
|
| |||
| |||
|
Σπύρο σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Κάνει αυτό που θέλω. Ερώτηση: 1) Το $ που μας βοηθάει για να ξέρω γενικότερα; 2) Τέλος, θα ήταν καλύτερα, όλα αυτά να γίνουν πίνακες (List Objects). Τι εννοείς; Ευχαριστώ |
|
|
| Σε γενικές γραμμές 1 Έστω ένα κελί a1 σε μια συνάρτηση πχ =a1 Πατάμε διαδοχικά το F4 πλήκτρο, και βλέπουμε (Όπου υπάρχει το $, αυτό κλειδώνουμε): =$A$1 κλειδώνουμε όλα =A$1 κλειδώνουμε γραμμή =$A1 κλειδώνουμε στήλη =A1 δεν κλειδώνουμε τίποτα Αυτό σημαίνει ότι αν «τραβήξουμε» τη συνάρτηση, κάτω ή δεξιά ή και προς τις δύο κατευθύνσεις το/τα κλειδωμένα μέρη είναι σταθερά και τα υπόλοιπα όχι Μπορείς να πειραματιστείς...και να ανατρέξεις και στην βοήθεια Microsoft 2 https://support.office.com/el-gr/art...6-5af9df0ac664 |
|
| |||
| |||
|
Σπύρο ευχαριστώ πολύ. Έκανα διάφορα πειράματα και κατάλαβα πως δουλεύει.
|
|
|
|
Καλή συνέχεια Βαγγέλη, να 'σαι καλά.
|
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| [ Εκθέσεις ] Καταμέτρηση συγκεκριμένων ημερομηνιών. | steliosgr | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 27-01-18 17:27 |
| [Συναρτήσεις] Καταμέτρηση αδειων | manolis | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 9 | 03-11-16 10:20 |
| [Συναρτήσεις] Καταμέτρηση κελιών | stelianta | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 8 | 15-01-14 17:10 |
| [Συναρτήσεις] Καταμέτρηση τιμών | ΓιάννηςΔάσκαλος | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 03-03-12 23:07 |
| [Συναρτήσεις] Καταμέτρηση υπό όρους - Countif | fulldeen | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 13-04-10 13:32 |
Η ώρα είναι 08:11.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο