| Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα, Θέλω να ετοιμάσω σύγκριση ειδών ανάμεσα σε 2 έτη και έχω προβληματισμό ως προς τον όλο σχεδιασμό (η αλήθεια είναι ότι οι προβληματισμοί στο excel δε σταματούν ποτέ )Έχω μια λίστα με 10.000 περίπου είδη. Τα περισσότερα είναι κοινά (ας πούμε ένα ποσοστό κοντά στο 70%). Κάποια υπάρχουν μόνο στο 2018 και κάποια άλλα μόνο στο 2017. Θέλω σε ένα αρχείο να υπάρχουν όλοι οι κωδικοί και να παρατίθενται με κάποιον τρόπο τα κοινά και στα 2 έτη, όσα υπάρχουν στο 2018 και αντίστοιχα στο 2017. Έχω ετοιμάσει ένα αρχείο με κάποια αρχική προσέγγιση της σκέψης μου. Οποιαδήποτε βοήθεια, αλλά και βελτιωμένη πρόταση φυσικά και είναι καλοδεχούμενη. Σας ευχαριστώ. |
|
|
|
Καλημέρα Αντώνη, βλέπω ότι προσπαθείς να κάνεις «πράγματα» με την excel, αλλά επίτρεψέ μου, να σου πω κάποια πράγματα, ως συμβουλές. Κάνεις το ίδιο λάθος, που κάνουν όλοι σχεδόν οι χρήστες, με το σκεπτικό...αποτέλεσμα θέλω και το θέλω εδώ και τώρα. Θα πρέπει να έχεις υπομονή και να βάλεις τα στοιχεία σου, σε μια βάση δεδομένων, με κωδικό, προϊόν, προμηθευτή, ημερομηνία που «μπήκε» στο μαγαζί, αξία...κλπ. Με απλά λόγια, να σχεδιάσεις το πρόγραμμά σου... Αν σπαταλήσεις και λίγο χρόνο παραπάνω και λάβεις υπόψιν σου και το αρχείο με τις μεταβολές τιμών που σου ανέβασα, τότε θα είσαι σε καλό δρόμο... Αν σου δώσω μια λύση σε αυτό που ζητάς, είτε με κώδικα είτε με τύπους, τι θα κάνεις το 2019; Θα βάλεις, άλλο ένα φύλλο και θα αλλάζουμε κώδικα ή τύπους για να το διαβάζει; Θα κάνεις ένα βιβλίο «τέρας», προσθέτοντας φύλλα και «άχρηστους» τύπους ή κώδικες, αν μπορείς να τα έχεις όλα σε ένα φύλλο και να πάρεις από αυτό, ό,τι θέλεις εύκολα (ακόμα και με pivot); Έχω πει πολλές φορές, ότι το «στήσιμο» είναι, όχι η μισή δουλειά, αλλά όλη η δουλειά... |
|
| |||
| |||
|
Σπύρο καλημέρα, Φυσικά και λαμβάνω υπόψιν όλες τις οδηγίες/συμβουλές πόσω δε μάλλον από κάποιον με τόσο εξαιρετικές γνώσεις στο excel όπως εσύ. Το συγκεκριμένο project που θέλω να ετοιμάσω έχει να κάνει αποκλειστικά (τουλάχιστον όπως το σκέφτομαι τώρα) με την εύρεση και σύγκριση των ειδών ανάμεσα σε 2 έτη (δεν θα εξετάζει κωδικούς, ημερομηνίες, προμηθευτές, πελάτες κλπ) Σίγουρα (όπως πολύ ορθά ανέφερες) όταν έρθει το 2019, θα θέλω να συγκρίνω τα είδη του 2019 με το 2018. Παρόλα αυτά αν μπορέσεις να μου προτείνεις τον κώδικα ή τους τύπους θα σου ήμουν υπόχρεος για τη βοήθεια. Ευχαριστώ πολύ |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα Αντώνη δες μια υλοποίηση του ζητούμενου με κώδικα. Στον κώδικα υποθέτω: 1) Καμία από τις λίστες των ειδών του τρέχοντος και του προηγούμενου έτους δεν είναι κενή. 2) Τα είδη σε κάθε λίστα δεδομένων του τρέχοντος και του προηγούμενου έτους είναι μοναδικά (δεν υπάρχουν διπλότυπα). 3) Οι ομάδες των ειδών διακρίνονται από τα είδη, επειδή δεν έχουν τιμή στη στήλη της αξίας. Λεπτομέρειες στο συνημμένο. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kapetang : 28-09-18 στις 10:11. Αιτία: Αντί Σταύρο Αντώνη |
|
| |||
| |||
|
Γιώργο καλημέρα, Ευχαριστώ θερμά για τη βοήθεια. Τέλεια υλοποίηση και σε χρόνο "ντετέ" ![]() Πολύ καλό!!! Ευχαριστώ και πάλι |
|
| |||
| |||
|
Να είσαι καλά και συγνώμη για την αλλαγή του ονόματος σε Σταύρο.
|
|
| |||
| |||
|
Δεν πειράζει. Τουλάχιστον γιόρταζα αυτό το μήνα!!!
|
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα Αντώνη το συνημμένο αποτελεί μια αναβάθμιση του προηγούμενου. Στη σύγκριση των ειδών πρόσθεσα και την ομάδα των ειδών. |
|
| |||
| |||
|
Γιώργο Ευχαριστώ!!! Α π ί σ τ ε ύ τ ο !!! Να σαι καλά! |
|
| |||
| |||
|
Καλή συνέχεια Αντώνη και να είσαι καλά!
|
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| [Συναρτήσεις] ΗΜΕΡΕΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΑΠΟ 2 ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ | smasak | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 8 | 19-04-18 20:38 |
| [VBA] Αναζήτηση δεδομένων ανάμεσα σε δύο ημερομηνίες | bilakos26 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 23-10-17 17:50 |
| [Γενικά] Συσχέτιση κωδικών ειδών και σύγκριση τιμών | nikosjc | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 26-05-16 09:30 |
| [ Φόρμες ] Αρχείο ειδών ταμειακής | vourosp | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 23-05-13 11:50 |
| [VBA] Μεταφορά δεδομένων ανάμεσα σε φύλλα | anastasiosz | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 11 | 10-03-11 18:21 |
Η ώρα είναι 08:01.

)

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο