| Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |
|
| |||
| |||
|
Φίλοι του Φόρουμ Καλησπέρα Θα ήθελα την βοήθειά σας στην συνάρτηση if σε διάστημα και τι εννοώ Σε μία στήλη έχω μια τιμή π.χ 141€ σε μία άλλη στήλη έχω ποσό από 100-150 και σε άλλη στήλη έχω το εκπτωτικό ποσό π.χ 5%. Δηλαδή θέλω αν το ποσό στην στήλη που έχει το ποσό 141 € είναι μεταξύ του ποσού της έκπτωσης να έχει την ανάλογη έκπτωση. Βλέπε Excel. Βάζοντας την συνάρτηση IF(E22<=150;(10*E22)/100;IF(E22<=200;(15*E22)/100;IF(E22<=250;(20*E22)/100;0))) νομίζω ότι δουλεύει. Αν κάποιος φίλος έχει κάποια άλλη εκδοχή με χαρά μου να την μάθω Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη xristos : 27-06-18 στις 18:31. |
|
|
|
Ο καλύτερος τρόπος για τέτοια θέματα, είναι να δημιουργήσουμε τους τύπους, σε μια περιοχή με κλιμακωτά δεδομένα. Στο βιβλίο εκτός τον τύπο του Χρίστου μια λύση με Offset-Match και μια λύση με Index-Match |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα 1) Επειδή ο τύπος του Χρήστου δεν καλύπτει ποσά μεγαλύτερα των 250 €, θα πρότεινα να τροποποιηθεί στον: =E22*IF(E22<=150;0,1;IF(E22<=200;0,15;0,2)) 2) Για κάποια ποσά (πχ 150,50 €) οι τύποι που πρότεινε ο Σπύρος, δίνουν διαφορετική έκπτωση από αυτή που δίνει ο τύπος του Χρήστου. Για να υπάρχει ταύτιση αποτελεσμάτων, προτείνω κάποιες αλλαγές, στο συνημμένο. |
|
|
|
Για τον Γιώργο. Έχεις δύο επισημάνσεις 1) Τα ποσά > 250 ναι συμφωνώ και το έχω επισημάνει στα υπέρ και κατά των τύπων στο δεύτερο φύλλο (Πληροφορίες) του βιβλίου μου. 2) Η ταύτιση ή όχι των αποτελεσμάτων εξαρτάται από το τι θέλει ο χρήστης και πως θα διαμορφώσει την κλίμακά του στο «πινακάκι» Αν βάλει κανείς αντί 101,151,201... 100,150,200... θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα Για όλους. Συμπερασματικά Για να το κάνει κανείς 100% σωστά (υπολογίζοντας και τα όσα δεκαδικά στο σύνολο) η μορφή των κλιμάκων στο πινακάκι θα πρέπει να έχει την μορφή: 99,999-149,999 κλπ ή 100,001-150,001 κλπ ανάλογα με το τι θέλει ο χρήστης Αυτό το θεωρώ αυτονόητο και ο χρήστης πρέπει να το κάνει μόνος του προσαρμόζοντας τα όρια όπως θέλει, (στην κατα τα άλλα άρτια λύση) και στα δικά του μέτρα. |
|
| |||
| |||
|
Σπύρο, στο συνημμένο έβαλα τις τιμές ΄που προτείνεις (100, 150, 200...) και υπολόγισα την έκπτωση στο ποσό των 200 €. Δες τα αποτελέσματα. |
|
|
|
Αναρωτιέμαι, αφού και οι δύο γνωρίζουμε και την «ατέλεια» του τύπου του Χρίστου, αλλά και το «πινακάκι», ότι πρέπει να διαμορφωθεί διαφορετικά, γιατί πρέπει να μεταφέρουμε τις εντυπώσεις, στην και καλά «ασυμφωνία» των λύσεων μου, με την ατελή μέθοδο του Χρίστου... Αν θέλει να έχει κανείς μια σωστή λύση, θα πρέπει απλά να ακολουθήσει τις υποδείξεις μου και να διαμορφώσει το «πινακάκι» του και τον τύπο που θα επιλέξει... No further comments... |
|
| |||
| |||
|
Φίλοι του φόρουμ ΚΑΛΗΜΕΡΑ και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε όσους γιορτάζουν Σπύρο και Γιώργο σας ευχαριστώ για την βοήθειά σας και για τον χρόνο σας. Ο δικός μου τύπος ήταν πολύ απλός με τις ελάχιστες γνώσεις που έχω γι' αυτό άλλωστε ζήτησα βοήθεια από τους "Καπετανέους" του καραβιού του Φόρουμ και όντως οι απαντήσεις σας είναι ΤΕΛΕΙΕΣ και πολύ πιο σωστές. Σας ευχαριστώ που για άλλη μια φορά με βοηθήσετε |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| Ποιά Άτομα έχουν πάρει άδεια π.χ τον Νοέμβριο ή ακόμη για κάποιο διάστημα | yannis | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 11 | 17-11-17 18:32 |
| Αναδυόμενο πλαίσιο μηνύματος μετά από ορισμένο χρονικό διάστημα | dimitrisp | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 08-12-14 17:51 |
| Χρονικό διάστημα στην επικεφαλίδα της έκθεσης | PanosPan | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 23 | 10-05-10 13:50 |
Η ώρα είναι 11:09.

Υβριδικός τρόπος