| Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα, πρόκειται να δώσω κάτι εξετάσεις και υπάρχει η ύλη σε έγγραφο excell. Με βάση το επισυναπτόμενο αρχείο η σωστή απάντηση είναι αυτή με το κόκκινο χρώμα. Υπάρχει κάποιος τρόπος εάν βγάλουμε το χρώμα (δηλαδή να μην ξέρουμε την σωστή απάντηση) να επιλέγουμε αριστερά της απάντησης που θεωρούμε εμείς σωστή με ένα " Χ " για παράδειγμα, τότε να μας βγάζει με κάποιο τρόπο εάν είναι σωστή ή την σωστή Ευχαριστώ |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα Παρατήρησα ότι στη στήλη B κάθε ερώτησης αναγράφεται και η σωστή απάντηση (α ή β ή …). Συνεπώς για να μη γνωρίζουμε τη σωστή απάντηση, δεν αρκεί η αφαίρεση της διαφορετικής μορφοποίησης της απάντησης (Bold), απαιτείται και η αφαίρεση της στήλης Β. Στο συνημμένο αφαίρεσα τη στήλη Β. Όλα τα φύλλα διατηρούν τη μορφοποίησή τους (έντονες οι σωστές απαντήσεις), έτσι ώστε πατώντας το κουμπί στο φύλλο Data, να δημιουργείται σωστά η λίστα των σωστών επιλογών. Μετά τη δημιουργία της λίστας, ο χρήστης πρέπει να αφαιρέσει τη μορφοποίηση, ώστε να μη είναι γνωστή η σωστή απάντηση και να μη ξαναπατήσει το κουμπί, γιατί θα καταστρέψει τη λίστα. Για να επιλέξουμε μια απάντηση κάνουμε κλικ σε ένα κενό κελί της στήλης A. Τα υπόλοιπα τα κάνει ο κώδικας: 1) Θα βάλει στο κελί ένα «x» 2) Ανάλογα με την ορθότητα της επιλογής, θα εμφανίσει σχετικό μήνυμα. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kapetang : 28-05-18 στις 14:45. Αιτία: Αφαίρεσα τη στήλη D στο φύλλο Data, που δε χρειάζεται |
|
| |||
| |||
| Παράθεση:
Έχω φτιάξει μόνο το φύλλο " A1 fixed..... " και είναι κλειδωμένο και έχω αφήσει ανοικτό μόνο το κελί για να βάλω την επιθυμητή απάντηση, παράδειγμα α,β,γ,δ και μετα παραμένει στα αριστερά μόνο εάν είναι σωστή η απάντηση |
|
| |||
| |||
|
Γιώργο, δοκίμασε το συνημμένο. 1) Οι τιμές «x» των επιλογών δε διαγράφονται. 2) Στο φύλλο «ΑΠΟΤΕΛΈΣΜΑΤΑ»:
|
|
| |||
| |||
| Παράθεση:
Οπότε το φύλλο data εγω δεν το πειράζω ποτε αν κατάλαβα. Επίσης παρατήρησα οτι με αφήνει να βάλω και δεύτερο " Χ " στην ίδια ερώτηση που αυτό δεν ισχύει. Εγώ δηλαδή θα κάνω μόνο την μορφοποίηση σε κάθε φύλλο που να μην ξέρω την απάντηση |
|
| |||
| |||
|
Γιώργο, σωστά τα κατάλαβες.
|
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα Γιώργο, στο νέο συνημμένο:
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kapetang : 29-05-18 στις 06:40. |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| [ Φόρμες ] ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΣΩΣΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΩΔΙΚΑ | smasak | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 11-05-17 15:38 |
| Σωστή Σχεδίαση για Διαχείριση Αποθήκης | Χρήστος | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 09-05-12 23:22 |
| [Μορφοποίηση] Ερώτηση για σωστή χρηση IF | alexkour | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 23-01-11 19:36 |
| [Συναρτήσεις] Ερώτηση για σωστή χρηση IF | alexkour | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 17-01-11 18:41 |
Η ώρα είναι 04:20.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο