| Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα! για ακόμη μια φορά θα ήθελα την βοήθεια σας αν είναι εύκολο! ποιο συγκεκριμένα σε ένα excel εχω δεδομένα στις στήλες Α,B,C,D,E,F,G και κάθε φορά τα δεδομένα σε αυτές τις στήλες συμπληρώνονται ταυτόχρονα. Στο κελί Τ1 βγαίνει η μέγιστη τιμής της στήλης G και στο T2 ο μέσος όρος της στήλης G. Υπάρχει κάποιος τρόπος ώστε η γραμμή στις στήλες Α,B,C,D,E,F,G που έχει την μέγιστη τιμή στην G να χρωματίζεται με ένα χρώμα και οι γραμμές που έχουν τιμή στην G μεγαλύτερη-ίση με τον μέσον όρο να παίρνουν ένα άλλο χρώμα? να προσθέσω οτι αυτές οι στήλες συμπληρώνονται συνέχεια με δεδομένα και δεν θα σταματήσουν σε κάποια συγκεκριμένη γραμμή (πχ στην 100) ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια σας! |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα Δημήτρη, δες μια πρόταση στο συνημμένο. |
|
| |||
| |||
|
ακριβώς κάτι τέτοιο χρειάζομαι! για το κάνω πρέπει να επιλέξω γραμμή γραμμή και να βάζω κάθε φορα τους παραπανω τύπους ή απλα επιλέγω ταυτόχρονα ολόκληρες τις στήλες και τους εφαρμόζω μια φορά?
|
|
| |||
| |||
|
Όπως βλέπεις στην εικόνα του βιβλίου εργασίας επιλέγεται ολόκληρη η περιοχή: $A:$G
|
|
| |||
| |||
|
ο πρώτος τύπος για την μέγιστη τιμή (Τ1) δούλεψε μια χαρά, στον δεύτερο τύπο (Τ2) έβγαλε πρόβλημα. ενώ χρωμάτισε τις γραμμές που ήταν ίσες-μεγαλύτερες απο τον μέσο όρο χρωμάτισε και όλες τις υπόλοιπες που ήταν κενές (http://prntscr.com/h2wuib). υπάρχει πιθανότητα να οφείλετε στο γεγονός οτι η τιμής της G προκύπτει απο συναρτήσεις απο τα προηγούμενα κελιά? επειδή έχω προεκτείνει τις συναρτήσεις μέχρι την γραμμή 2000. συγκεκριμένα έχω βάλει στα κελιά της G τον τύπο =IF(E2>0;(F2*$U$1)/E2;" ") (και τον έχω τραβήξει προς τα κάτω), και για τον μέσο όρο έχω βάλει τον τύπο =AVERAGEIF(G:G;">0") |
|
| |||
| |||
|
Στη δεύτερη περίπτωση, άλλαξε τη συνθήκη μορφοποίησης στην: =($G1>=$T$2)*($G1<>"") Αν δε λυθεί το πρόβλημα, ανέβασε ένα δείγμα του αρχείου σου. Σημείωση: Στον τύπο: =IF(E2>0;(F2*$U$1)/E2;" "), φαίνεται ότι ανάμεσα στα εισαγωγικά υπάρχουν διαστήματα. Πρέπει να τα διαγράψεις. |
|
| |||
| |||
|
δυστυχώς δεν άλλαξε κατι
|
|
| |||
| |||
|
Δεν άλλαξε κάτι γιατί έβαλες τη συνθήκη: =($G1>=$T$2)*($G1<>""""""""), αντί αυτής που σου πρότεινα: =($G1>=$T$2)*($G1<>""). Όπως φαίνεται όμως από το συνημμένο η στήλη G, εκτός από τους αριθμούς και το κείμενο μηδενικού μήκους (""), περιέχει και κανονικό κείμενο (κελί G1). Αυτό επιβάλλει την τροποποίηση της συνθήκης μορφοποίησης. Δες το συνημμένο. ΥΓ. Αν από την αρχή είχες επισυνάψει δείγμα του αρχείου σου, θα είχαμε αποφύγει τα περιττά μηνύματα. |
|
| |||
| |||
|
σε ευχαριστώ πολύ! απλά δεν σκέφτηκα να το ανεβάσω απο την αρχή.θα προσπαθήσω να το θυμάμαι τις επόμενες φορές!
|
|
| |||
| |||
|
Να είσαι καλά!
|
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| [Γενικά] Μορφοποίηση υπο όρους γραμμής | sakplak | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 20-12-15 11:43 |
| [VBA] Αντιγραφή γραμμής σε νέο βιβλίο | sotisanis | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 29-12-13 23:24 |
| [Excel07] Αντιγραφή γραμμής σε νέο φύλλο | lefcos_geo | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 10 | 12-03-13 22:31 |
| [Μορφοποίηση] Χρώμα Γραμμής | xristos | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 25-09-11 12:00 |
| [Γενικά] Διαγραφή γραμμής | Chris | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 17-01-10 19:59 |
Η ώρα είναι 08:00.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο