| Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Θα ήθελα οι βαθμοί των μαθητών στην άλγεβρα και στην γεωμετρία που βρίσκονται στο φύλλο με όνομα Β(ΟΛΑ) να μεταφερθούν στα φύλλα ΒΔ , ΒΗ , ΒΜ1 , ΒΜ2 , ΒΟ , ΒΠ ,ΒΥ1 , ΒΥ2. Πως μπορεί να γίνει αυτό με VBA Ευχαριστώ πολύ |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα Δημήτρη δες μια πρόταση στο συνημμένο. Δε χρησιμοποιείται κώδικας, αλλά η συνάρτηση SUMIFS. Κατά τη γνώμη μου, στο φύλλο Β(ΟΛΑ), θα μπορούσες να προσθέσεις μια στήλη με την ειδικότητα κάθε μαθητή και στη συνέχεια να χρησιμοποιείς φίλτρα ή και συγκεντρωτικό πίνακα για να πάρεις το ζητούμενο. |
|
| |||
| |||
|
Αγαπητέ Γιώργο το έχω κάνει με την Vlooup και λειτουργεί θαυμάσια. Αλλά θα ήθελα άν γίνεται με vba. Κάτι προσπαθώ να κάνω αλλά..... |
|
| |||
| |||
|
Αν υπάρχουν μαθητές με το ίδιο επώνυμο, (και πιθανόν και το ίδιο όνομα) για να τους διακρίνουμε θα πρέπει να εξετάσουμε και το όνομα και το πατρώνυμο. Γι’ αυτό χρησιμοποίησα την SUMIFS, ώστε να γίνεται ταύτιση στο επώνυμο, το όνομα και το όνομα πατέρα. Δεν ξέρω αν, με την VLookUp, κάνεις αυτόν τον έλεγχο ή περιορίζεσαι μόνο στο επώνυμο. Για τον κώδικα, αν βρω χρόνο και σκεφτώ κάτι θα επανέλθω |
|
| |||
| |||
|
Γιώργο έχεις δίκιο. Αν ήταν διπλά κτλ ονόματα δεν καλύπτει η vlooup.Το γνωρίζω.Εσύ πολύ καλά μου απάντησες και σε ευχαριστώ πολύ.Με vba κατάφερα να λύσω προς το παρόν για το ένα φύλλο πχ το ΒΔ.Θα ασχοληθώ να το κάνω για τα υπόλοιπα.Ρίξε μια ματιά Sub NIK() For I = 1 To 100 For J = 1 To 100 If Worksheets("ΒΔ").Range("B" & I).Value = Worksheets("Β(ΟΛΑ)").Range("B" & J).Value Then Worksheets("ΒΔ").Range("E" & I).Value = Worksheets("Β(ΟΛΑ)").Range("E" & J).Value End If Next J Next I End Sub Είμαι μετριότατος στη vba.To παλεύω, αλλά χωρίς βοήθεια δεν γίνεται! |
|
| |||
| |||
|
Δημήτρη, δοκίμασε το συνημμένο
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kapetang : 28-05-17 στις 21:09. Αιτία: Αλλαγή συνημμένου (στοίχιση κώδικα) |
|
| |||
| |||
|
Γιώργο σε ευχαριστώ πολύ. Ο κώδικας σου είναι πολύ γρήγορος . Από ότι βλέπω ασχολείσαι αρκετό καιρό με VBA. Ελπίζω να μην γίνομαι ενοχλητικός αν ξαναχρειαστώ την βοήθεια σου. Καληνύχτα να είσαι καλά! |
|
| |||
| |||
|
Δημήτρη, να είσαι καλά.
|
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| [ Εκθέσεις ] Άθροισμα "σε μεταφορά" στο υποσέλιδο και "από μεταφορά" στην κεφαλίδα | prokopino | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 25-06-10 16:24 |
Η ώρα είναι 20:56.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο