| Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Χρόνια πολλά σε όλους Το θέμα που θέτω είναι λίγο εξειδικευμένο. Πήγα να το θέσω στο Excel Samples, αλλά δεν μου επιτράπηκε η είσοδος. Υπάρχει περίπτωση να ξέρει κάποιος τους τύπους (ή να έχει κάνει φύλλο στο Excel), για την μετατροπή συντεταγμένων απο το σύσττημα συντεταγμένων ΕΓΣΑ87 στο WGS (google earth). Γνωρίζω ότι στο διαδύκτιο υπάρχουν έτοιμα προγραμματάκια που κάνουν τον υπολογισμό ('εχω κατεβάσει μερικά που είναι καλά), αλλά με ενδιαφέρουν αναλυτικά οι τύποι που χρησιμοποιούνται, από προσωπικό ενδιαφέρον, αλλά και να φτιάξω ένα φύλλο προσαρμοσμένο στις δικές μου προτιμήσεις. Ευχαριστώ. Υ.Γ. Γενικότερα θα ήταν και χρήσιμο ένα τέτοιο φύλλο στο Samples, γιατί αν και έχουν βγει έτοιμα προγραμματάκια στο διαδίκτυο, δεν έχουν βγει αρκετά (εγώ δεν βρήκα κανένα), σε απλό Excel, δίχως κώδικα. Φαντάζομαι θα ενδιέφερε πάρα πολλούς. |
|
|
| |
|
| |||
| |||
|
Ευχαριστώ Σπύρο για την γρήγορη ανταπόκριση, αλλά θέλω να δω αυτά τα νούμερα πως μετατρέπονται σε τύπους στο Excel Ευχαριστώ. |
|
|
|
Γιώργο, νομίζω δεν κατάλαβες ή δεν διάβασες το περιεχόμενο του link... Σε κάποιο σημείο, έχει έτοιμο excel, με τύπους μετατροπής και το .dll που πρέπει να κατεβάσεις και να εγκαταστήσεις στον υπολογιστή, για να δουλεύει το συγκεκριμένο βιβλίο excel. Είναι σοβαρή πανεπιστημιακή δουλειά... Θεώρησα καλύτερο αυτό, από το να σου προτείνουμε διάφορα, σε ένα τόσο εξειδικευμένο θέμα... |
|
| |||
| |||
|
Σπύρο, νομίζω ότι δεν κατάλαβες τι ζητάω ή δεν διπάβασες καλά αυτά που γράφω Δεν με ενδιαφέρει να κάνω τον υπολογισμό από το ένα σύστημα στο άλλο. Όπως είπα έχω προγραμματάκια για αυτόν. Αυτή η μετατροπή έχει κάποια περιπλοκότητα και συχετίζονται διάφοροι παράγοντες όπως μετατόπιση ελλειψοειδούς στους τρεις άξονες, σημείο επαφής με την Ελλάδα, ενδεχόμενη περιστροφή αξόνων, οι παράμετροι που αναφέρει και πάει λέγοντας Η δουλειά αυτή είναι όντως σοβαρή, αλλά δεν μου δίνει εμένα αυτό που ζητάω, εκεί μπλέκουν βιβλιοθήκες, κώδικας και διάφορα άλλα εξειδικευμένα. Εγώ θέλω (αν ξέρει κάποιος) ξερά τους τύπους δηλαδή για παράδειγμα κάτι τέτοιο Φ(WGS) = a1* Ε(ΕΓΣΑ87)*ρ1 + β2* Ν(ΕΓΣΑ87)*Α1+.... λ(WGS) = a2* Ε(ΕΓΣΑ87)*ρ2 + β1* Ν(ΕΓΣΑ87)*Α1+.... ή ας μου πει που μπορώ να τους βρω |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| Μετατροπή htm σε xlsx | dimgks | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 04-07-14 09:38 |
| Μετατροπή από MDE σε ACCDE | γιώργοςΚ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 25-02-14 07:25 |
| [ Εκθέσεις ] Μετατροπή έκθεσης σε PDF | gmax | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 14 | 16-08-11 09:34 |
| [Γενικά] Μετατροπή ώρας | manolis | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 25-03-11 08:13 |
| [Γενικά] μετατροπή σε ωρα | misirlis | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 9 | 07-09-10 10:15 |
Η ώρα είναι 09:56.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο