| Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |
|
| |||
| |||
|
καλησπέρα σας, Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα στην εργασία μου. Έχω σε αρχείο εξέλ πάρα πολλές εγγραφές (σε μία στήλη) ως 14ψήφιους αριθμούς. Θέλω να μάθω αν γίνεται με αυτοματοποιημένο τρόπο να προστεθούν σε συγκεκριμένα σημεία του 14ψήφιου αριθμού παύλες (στη θέση 3, 6 και 10). Για παράδειγμα ο αριθμός 3239823377001 να γίνει 323-982-3377-001. Ευχαριστώ πολύ |
|
|
|
Καλησπέρα Δημήτρη καλώς ήλθες στο ms-office.gr Έστω στο a1 κελί >>> 3239823377001 Αν θέλουμε τις διαχωριστικές παύλες, στις θέσεις 3, 6 και 10 τότε: Αναπτύσσοντας, θα πρέπει να διαχωρίσουμε στις θέσεις 4, 8 και 13. Άρα: Βάλε στο b1 τον τύπο: =REPLACE(REPLACE(REPLACE(A1;4;0;"-");8;0;"-");13;0;"-") και θα έχεις ρο αποτέλεσμα που θέλεις... |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα Θα πρότεινα τον απλούστερο τύπο: =TEXT(A1;"000-000-0000-000") Σημείωση: Μπορεί να γίνει και με προσαρμοσμένη μορφοποίηση, όπως στο συνημμένο. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kapetang : 01-04-17 στις 19:12. |
|
|
|
Η Συνάρτηση =Text(), είναι σαφώς πιο απλή...αλλά: 1. Είναι δυνιτικά, επικινδυνη... 2. Δεν μπορείς να κάνεις αυτό που υπάρχει στο παρακάτω βιβλίο... Δηλαδή να αλλάζεις θέσεις, όποτε και όπου θέλεις χωρίς να αλλάζεις τύπους... |
|
| |||
| |||
|
Mειονεκτήματα έχει και η REPLACE. Για παράδειγμα, αν μειώσουμε η αυξήσουμε τα τμήματα θα πρέπει να μειώσουμε ή να αυξήσουμε τις ένθετες REPLACE (να αλλάξουμε τον τύπο). |
|
|
|
Θα ολοκληρώσω την άποψή μου, με τα εξής... Τι μπορεί να αλλάξει, σε αυτήν την εργασία; 1.Πλήθος ψηφίων 2.Πλήθος διαχωριστικών 3.Είδος διαχωριστικών 4.Θέσεις διαχωριστικών *Μπορεί να ξεχνάω κάτι... Η συνάρτηση =Text() θα αλλάζει πάντα, σε όποια μεταβολή... ΟΙ ένθετες =Replace(), μόνο στην περίπτωση 2. *Η περίπτωση 3 διορθώνεται εύκολα... Αυτά. |
|
| |||
| |||
|
Ξεχνάς ότι το string μορφοποίησης μπορεί να δομηθεί σύμφωνα με τα περιεχόμενα κάποιων κελιών, που θα έχουν το πλήθος των μηδενικών και τον χαρακτήρα διαχωρισμού. Έτσι συνάρτηση TEXT γίνεται αρκετά ευέλικτη και δε χρειάζεται να αλλάξει. Δες το συνημμένο |
|
|
|
Μιλάμε για μιά συνάρτηση; Για δύο; Για Text - Replace - ή και συνδιασμούς με άλλες (=Rept); Δεν καταλαβαίνω... Ok, Ο δικός σου τρόπος είναι ...καλύτερος... *Barcode με τελείες μην φτιάξετε μόνο, σε windows με αγγλική γλώσσα... Καληνύχτα! |
|
| |||
| |||
| Παράθεση:
|
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| Αναζήτηση αποτελεσμάτων ανάμεσα σε ημερομηνίες | kellis | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 31-10-13 16:21 |
| Ελάχιστη Τιμή ανάμεσα σε 2 στήλες. | spavlos | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 01-10-13 20:07 |
| Εξαγωγή αριθμού από συμβολοσειρά (ανάμεσα) | Tasos | Κείμενο | 0 | 28-09-11 07:02 |
| [Γενικά] Τοποθέτηση διαχωριστικού ανάμεσα σε γράμμα και αριθμό | misirlis | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 8 | 15-05-11 11:11 |
| [VBA] Μεταφορά δεδομένων ανάμεσα σε φύλλα | anastasiosz | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 11 | 10-03-11 18:21 |
Η ώρα είναι 21:38.

Υβριδικός τρόπος