Ανανέωση ιστοσελίδας
ms-office.gr > Forum > Microsoft Excel > Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις > [Μορφοποίηση] Διαχείρηση Φωτοκαταλόγου

Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 24-03-17, 10:41
Όνομα: Νίκος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2010, Ms-Office 2013
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική

Περιοχή: Χαλκίδα
Προεπιλογή Διαχείρηση Φωτοκαταλόγου

Καλημέρα, θα ήθελα την βοήθεια σας σε κάτι αν υπάρχει η δυνατότητα.

Έχω ένα excel όπου έχω στήσει έναν φωτοκατάλογο.
α) Στην πρώτη γραμμή πάνω πάνω υπάρχει μια φωτογραφία με το λογότυπο της εταιρείας.
β) Στην 2η γραμμή αναφέρεται η γενική κατηγορία των ειδών (πχ Τρόφιμα)
γ) Στην 3η γραμμή οι επικεφαλίδες των στηλών (εικόνα, κωδικός, περιγραφή, τιμή)
και από εκεί και κάτω τα είδη ανά γραμμή, με την πρώτη στήλη να υπάρχουν οι φωτογραφίες και στη συνέχεια κωδικός, κλπ...
Τώρα έχω μερικές απορρίες και προβληματισμούς για την διαχείριση των ειδών.

1) Θέλω να μπορώ να βγάλω διαφορετικούς καταλόγους ανά κατηγορία (πχ άλλη εκτύπωση για τα Τρόφιμα, άλλη για τα Απορρυπαντικά, κλπ) όμως το να τα έχω σε ξεχωριστά φύλλα είναι δύσκολο για την ανανέωση τους με νέα προϊόντα γιατί είναι πάνω από 10 οι κατηγορίες. Εγώ βγάζω μια γενική λίστα από το erp, οπότε θέλει να τα ξεχωρίζω με το χέρι και να κάνω σε κάθε φύλλο τις μορφοποιήσεις και την εισαγωγή των φωτογραφιών(*).
Από την άλλη, αν τα έχω όλα σε ένα φύλλο τότε έχω πρόβλημα με την εκτύπωση αφού θα πρέπει με κάποιον τρόπο σε κάθε ξεχωριστή κατηγορία να τυπώνεται στο πρώτο φύλλο η επικεφαλίδα με το logo (α),από κάτω η κατηγορία (β) και σε κάθε σελίδα οι επικεφαλίδες των στηλών (γ).
Προσπάθησα με vlookup να τραβάω από μια γενική λίστα που θα έχω στο πρώτο φύλλο, μόνο τα είδη που θέλω ανάλογα με την κατηγορία τους σε ξεχωριστά φύλλα ώστε να γίνεται κατά κάποιον τρόπο αυτόματα το γέμισμα με είδη (την κατηγορία την έχω για λόγους ταξινόμησης σε μια ξεχωριστή στήλη που δεν τυπώνεται), όμως δεν μου τραβάει τις φωτογραφίες. Δεν ξέρω και αν θα βόλευε καν αυτή η διαδικασία γιατί η ανανέωση είναι συχνή και ο όγκος μεγάλος και δεν ξέρω αν θα μου τα μπέρδευε στην πορεία.
Ένα 2ο που προσπάθησα να κάνω είναι να εχω φίλτρα στο γενικό φύλλο και να επιλέγω κάθε φορά την κατηγορία που θα τυπώνω αλλά 1ον θα πρέπει να αλλάζω κάθε φορά όνομα στην κατηγορία (α), θα πρέπει να αλλάζω στην "προβολη" την διάταξη της εκτύπωσης (την περιοχή εκτύπωσης και τις αλλαγές σελίδας), πράγματα που είναι δύσκολα για κάποιον "τρίτο" που θα χρειαστεί να τυπώσει και μπορεί να γίνουν και λάθη.
Αν υπάρχει κάποια άλλη ιδέα θα μου ήταν πάρα πολύ χρήσιμη. Ίσως κάποια μακροεντολή να μπορούσε να βοηθήσει;

2) Θα ήθελα να ρωτήσω και το εξής. Υπάρχει τρόπος να μαρκάρω μόνο συγκεκριμένες φωτογραφίες μαζικα (όχι με το ctrl μια μια). Γιατί θα ήθελα να έχω μεν τις φωτογραφίες των προϊόντων που έχουν ένα συγκερκιμένο μέγεθος, όμως αργότερα ίσως χρειαστεί να μπουν επιπλέον εικόνες με σημαιούλες (για την προέλευση των ειδών) ή εικόνες με το barcode τους, οπότε θα πρέπει να μπορώ να τις τροποποιώ όλες μαζί ανα κατηγορία (προϊόντα, σημαίες, barcodes).

Αυτα! Οποιαδήποτε βοήθεια ευπρόσδεκτη!!! Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας!

(*) την εισαγωγή των φωτογραφιών την κάνω με το kutools και αυτόματη εισαγωγή σύμφωνα με την ονομασία της φωτογραφίας που έχω σε κάποια στήλη στο excel.
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Διαχείρηση Αδειών nkouk Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 0 31-10-15 17:13
[Συναρτήσεις] Διαχείρηση συνδρομών zaxarias Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 4 16-03-15 22:01

Η ώρα είναι 09:02.