| Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα σας! Έχω ένα δείγμα ενός βιβλίου που δουλεύω και στο κανονικό 2 καταστάσεις όπου μεταφέρονται τα ονόματα των πινάκων. Για να γλυτώσω χρόνο και ψάξιμο ώστε να ολοκληρώνω κάθε φορά τις 2 καταστάσεις, έχω στην δεύτερη κατάσταση συναρτήσεις για να πηγαίνουν αυτόματα. Υπάρχει τρόπος σε αυτές τις καταστάσεις να χρωματίζονται τα ονόματα αυτόματα, σύμφωνα με το χρώμα γραμματοσειράς του πίνακα όπου υπάρχει το όνομα στο φύλλο 1; Ευχαριστώ. |
|
|
|
Με κώδικα, γίνεται...
|
|
| |||
| |||
|
Σε ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία, οπότε έχουμε γράψιμο!
|
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα Ζαχαρία, δες μια υλοποίηση με μορφοποίηση υπό όρους (χωρίς κώδικα). Επειδή με τα χρώματα δεν τα πάω καλά, τσεκάρισε αν, στους κανόνες μορφοποίησης υπό όρους, τα διαμόρφωσα σωστά. Φιλικά/Γιώργος |
|
| |||
| |||
|
Γιώργο είναι αυτό ακριβώς που ήθελα, σε ευχαριστώ πάρα πολύ να είσαι καλά. Με γλύτωσες από πάρα πολύ χρόνο, φυσικά και ψάξιμο και γράψιμο. Χίλια ευχαριστώ
|
|
| |||
| |||
|
Ζαχαρία, στηρίζεις τις αναζητήσεις σου στο επώνυμο. Έτσι, αν υπάρχουν εργαζόμενοι με το ίδιο επώνυμο, θα προκύψουν λάθη. Συνήθως, σ’ αυτές τις περιπτώσεις, σε κάθε εργαζόμενο αντιστοιχίζουμε ένα μοναδικό κωδικό (ταυτότητα) και στηρίζουμε σ’ αυτόν τις αναζητήσεις μας. Καλή συνέχεια και να είσαι καλά. |
|
|
|
Με μορφοποίηση υπό όρους, έχει κινδύνους το εργάκι... Βάλτε στον πράσινο πίνακα, Νικολόπουλος Νίκος Βάλτε στον κόκκινο πίνακα, Νικολόπουλος Νίκος Σπάνιο αλλά υπάρχει... Επιλέξτε, στο 2ο φύλλο: ΜΕΛΟΣ 1 Φ. ΜΕΛΟΣ 2 Νικολόπουλος ΜΕΛΟΣ 3 Νικολόπουλος ΜΕΛΟΣ 4 Ξ. Δείτε τι έγινε στο 3ο φύλλο... Μόνο κώδικας παιδιά... Μάλλον όταν έγραφα αυτές τις γραμμές έγραφε και ο Γιώργος... |
|
| |||
| |||
|
Κατάλαβα, οπότε το μόνο που ξεκαθαρίζει την υποθεση είναι ο κώδικας.. Ένα άγνωστο κομμάτι για μένα! Ευχαριστώ πολύ παντως για την προσπάθεια |
|
| |||
| |||
|
Βασική προϋπόθεση υλοποίησης του ζητούμενου είναι: να βρίσκεται κάθε εργαζόμενος σε ένα μόνο πίνακα (να έχει μία ειδικότητα). Αν ισχύει το παραπάνω, για να αντιμετωπίσουμε τις συνωνυμίες (εφόσον υπάρχουν), θα πρέπει να αντιστοιχίσουμε σε κάθε εργαζόμενο ένα μοναδικό κωδικό. Αυτά, λίγο πολύ ισχύουν, είτε χρησιμοποιήσουμε κώδικα είτε μορφοποίηση υπό όρους. |
|
| |||
| |||
|
Δε ξέρω αν μπορεί να γίνει αυτό, οι 4 πίνακες ειναι 4 διαφορετικές κατηγορίες, ας πούμε μπλε, κόκκινη, πράσινη και μαύρη ομάδα. Στο φύλλο 2 στα κελιά όπου τοποθετω το κάθε όνομα, εκει έχω μόνο θέσεις για το όνομα. Εκτός κι αν, εκτός από την αρχική περιοχή που βάζω μόνο τα ονόματα, κάνω μια δεύτερη ίδια, όπου δίπλα σε κάθε επίθετο θα έχω κι άλλο κελι για να βάζω έναν μοναδικό αριθμό όπως προείπες για να δίνει με ακριβή συμφωνία το επίθετο. Και από αυτή την 2η κατάσταση θα πηγαίνουν αυτόματα στην πρώτη που είναι για παρουσίαση.
|
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| [ Ερωτήματα ] Αλλαγή γραμματοσειράς της έκθεσης. | Νιόνιος | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 11-03-14 13:16 |
| [VBA] Msgbox αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς και χρώματος | anestaki | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 25-10-12 16:40 |
| αυτόματος υπολογισμός ημερομηνίας σε πίνακα | ΤΑΣΟΣ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 11-06-11 21:44 |
| [Συναρτήσεις] Αυτόματος καθαρισμός κελιών εάν.. | PanosPan | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 23-07-10 08:52 |
Η ώρα είναι 11:21.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο