Ανανέωση ιστοσελίδας
ms-office.gr > Forum > Microsoft Excel > Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις > [Συναρτήσεις] Χρηση Αverage

Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ.

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Prev Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Next
Παλιά 04-07-16, 10:35
Όνομα: Δημήτρης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007, Ms-Office 2010, Ms-Office 2013
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική

Προεπιλογή Χρηση Αverage

Καλημέρα σας και καλό Μήνα .
Ξεκίνησα να φτιάχνω ένα αρχείο όπου θα βγάζω κάποια στατιστικά στην αποθήκη μου αλλά κόλλησα και θα ήθελα κάποια βοήθεια .
Όπως θα δείτε στο αρχείο που ανέβασα , περιλαμβάνει δυο φύλλα . Ένα όπου καταχωρώ τα στοιχεία , και ένα όπου τα συγκεντρώνω, και έχω γραφικές παραστάσεις .
Το θέμα μου είναι όπως θα δείτε , ότι όταν πχ ο Ιούλιος έχει σε μια μόνο ημέρα στοιχεία , κάνει μια μεγάλη πτώση ο δείκτης , διότι υπολογίζει το μέσο όρο για όλο το μήνα , και οι μεταγενέστερες είναι μηδενικές , οπότε πάει περίπατο ο μ/ο . Θα ήθελα να υπολογίζει τις ημέρες έως και την τρέχουσα , αλλά να μην πηγαίνω κάθε φορά να ορίζω το διάστημα των κελίων οπού θα υπολογίζει η Αverage . Όταν σβήνω το μηδέν από τις μελλοντικές ημέρες (βλ Αύγουστο πχ ) αυτόματα μου φέρνει #ΔΙΑΙΡ/Ο! Ποιον τύπο να χρησιμοποιήσω , έτσι ώστε όταν δεν έχει καταχωρηθεί ποσότητα στο αντίστοιχο κελί καταχώρισης , να είναι κενό , έτσι ώστε να μην χαλάει ο μέσος όρος . Υπάρχει επίσης τρόπος στο γράφημα , ανάλογα την ποσότητα (πχ στις παλέτες 4.000-5000 πράσινο , 5001 -6200 πορτοκαλί και 6201 και πάνω κόκκινο)να αλλάζει χρώμα ή αν βάλω κάποιο όριο , όσο ποιο πολύ πλησιάζει να αλλάζει χρώμα ;
Ελπίζω να μην σας μπέρδεψα
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: xlsx Αποστολές Παραλαβές 2016 .xlsx (41,6 KB, 18 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
[Excel07] Χρήση της SUMPRODUCT() George R Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 4 15-09-15 07:36
[Excel07] Χρήση της Sumproduct() George R Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 8 20-05-15 08:09
[ Φόρμες ] Α/Α σε κοινή χρήση xristos Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 0 09-07-12 09:34
[ Ερωτήματα ] Χρήση φίλτρου mdragon Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 2 02-11-10 17:00

Η ώρα είναι 20:36.