Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
![]()
από έναν πίνακα τιμών δημιουργώ μια καμπύλη (εκθετικής μορφής). και θέλω να βρίσκω το σημείο τομής της με μια γραμμή κλίσης 45 μοιρών. επίσης από την καμπύλη θέλω να έχω εύκαιρη για υπολογισμό την συνάρτηση από την γραμμή τάσης που αλλάζει ανάλογα με τις τιμές του πίνακα
|
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα Δημήτρη, καλωσόρισες στην παρέα μας. 1) Κατά τη γνώμη μου, θα διευκόλυνες, όσους θα ήθελαν να βοηθήσουν, αν το συνημμένο σου ήταν το βιβλίο εργασίας και όχι μία εικόνα του. 2) Αν και δε φαίνεται καλά στο συνημμένο, η εξίσωση της καμπύλης προσαρμογής στα δεδομένα, μάλλον είναι πολυωνυμική και όχι εκθετική. 3) Επίσης γράφεις «θέλω να βρίσκω το σημείο τομής της με μια γραμμή κλίσης 45 μοιρών». Είναι γνωστό ότι στο επίπεδο υπάρχουν άπειρες ευθείες με κλίση 45 μοιρών. Θα πρέπει να διευκρινίσεις σε ποια από αυτές αναφέρεσαι. Φιλικά/Γιώργος |
| |||
| |||
![]() Παράθεση:
Αν ναι, στο σημείο αυτό η παράγωγος της συνάρτησης είναι 1.(όσο ο συντελεστής διεύθυνσης της ευθείας που σχηματίζει γωνία 45 μοιρών) |
| |||
| |||
![]()
Καλημέρα Κώστα, δες μια λύση στο συνημμένο, για την περίπτωση: 1) Η καμπύλη προσαρμογής στα σημεία (x,y) είναι εκθετική. 2) Η ευθεία με γωνία κλίσης 45 ή 135 μοίρες (κλίση 1 ή -1) εφάπτεται της καμπύλης. Λεπτομέρειες στο συνημμένο. Πρέπει να σημειώσω όμως ότι ο ενδιαφερόμενος εξαφανίστηκε και έτσι δε γνωρίζουμε τι ακριβώς ζητούσε. Φιλικά/Γιώργος |
| |||
| |||
![]()
Πάρα πολύ ωραία! (έκανα ένα 40άλεπτο για να το καταλάβω excelικά) |
| |||
| |||
![]()
Είχα ετοιμάσει τη λύση, αλλά επειδή απαιτεί και κάποιες γνώσεις μαθηματικών, προβληματιζόμουν για το ανέβασμα. Αποφάσισα το ανέβασμα, αφού διάβασα το μήνυμά σου, με τις μαθηματικές αναφορές ... |
| |||
| |||
![]()
Σ' ευχαριστώ.
|
![]() |
Ετικέτες |
excel |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αναγνώριση γραμμής σε αρχείο txt | γιώργοςΚ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 03-11-16 22:36 |
[Γενικά] Μορφοποίηση υπο όρους γραμμής | sakplak | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 20-12-15 11:43 |
[VBA] Αντιγραφή γραμμής σε νέο βιβλίο | sotisanis | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 29-12-13 23:24 |
[Μορφοποίηση] Χρώμα Γραμμής | xristos | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 25-09-11 12:00 |
[Γενικά] Διαγραφή γραμμής | Chris | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 17-01-10 19:59 |
Η ώρα είναι 17:26.