Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
![]()
Καλημέρα σε όλους. Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: έχω έναν πίνακα και κάθε φορά για την εκτύπωσή μου θα πρέπει να αποκρύπτω κάποιες στήλες (ποτέ οι ίδιες). Υπάρχει τρόπος πριν την εκτύπωση να επιλέγω ποιες στήλες θα γίνουν απόκρυψη??? Ευχαριστώ εκ των προτέρων, Μάρω |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα Μάρω, δες μια πρόταση στο συνημμένο. Φιλικά/Γιώργος |
| |||
| |||
![]()
Γιώργο καλημέρα, σε ευχαριστώ για την απάντηση σου. θα το επεξεργαστώ και αν χρειαστεί θα επανέλθω. Φιλικά, Μάρω |
| |||
| |||
![]()
Μάρω, Καλημέρα Καλύτερα να χρησιμοποιήσεις τον παρακάτω κώδικα: Κώδικας: Private Sub cmdHideCols_Click() Dim rngCol As Range, c As Range, rngHide As Range 'Ορίζεται η περιοχή με τα ονόματα των στηλών Set rngCol = Range("tblColumns") Application.ScreenUpdating = False 'εμφάνιση όλων των στηλών του πίνακα Range("tblData").EntireColumn.Hidden = False For Each c In rngCol If c.Offset(, 1) Then Set rngHide = Range("tblData[" & c & "]") rngHide.EntireColumn.Hidden = True End If Next Application.ScreenUpdating = True End Sub |
| |||
| |||
![]()
Γιώργο καλημέρα, θα προτιμούσα η επιλογή των στηλών να γίνεται από άλλο φύλλο γιατί στο ίδιο χρησιμοποιώ φίλτρα με συνέπεια να μην φαίνονται όλες οι γραμμές. Φιλικά, Μάρω |
|
![]()
Καλημέρα Θα έλεγα, να χρησιμοποιήσεις κάτι τέτοιο... Κώδικας: Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean) Dim c As Range, H_rng As Range, T_rng As Range Set H_rng = Range("Table1[#Headers]") Set T_rng = Range("Table1[#Totals]") If Not Intersect(Target, H_rng) Is Nothing Then Target.EntireColumn.Hidden = True ElseIf Not Intersect(Target, T_rng) Is Nothing Then Columns.Hidden = False Else Exit Sub End If Cancel = True End Sub αλλά και από γραμμές ή «κουτάκια», που θα πρέπει να αλλάζεις κάθε φορά, σε περίπτωση, οποιασδήποτε αλλαγής στον πίνακα. Διπλό κλικ σε κεφαλίδα = κρύβει την συγκεκριμένη στήλη. Διπλό κλικ σε total οπουδήποτε = εμφανίζει όλες. Η εμφάνιση επηρεάζει όλο το φύλλο, οπότε (αν θες) το τροποποιείς μόνο για το συγκεκριμένο list object Σημείωση: Όπου Table1 το όνομα του πίνακα... |
| |||
| |||
![]()
Σπύρο ωραία η λύση σου αλλά στην προκειμένη περίπτωση με βολεύει κάτι σαν του Γιώργου γιατί είναι πολλές οι στήλες και δεν θέλω κατά λάθος να μείνει κάποια κρυμμένη χωρίς να το δω, εκτός αν έχεις να προτείνεις κάτι και γι΄αυτό. ΦΙλικά, Μάρω |
|
![]()
Μάρω δεν κατάλαβες.... με ένα μόνο διπλό κλικ στην γραμμή συνόλου εμφανίζονται όλες... |
| |||
| |||
![]()
Δεν ξέρω γιατί, αλλά δεν μου δουλεύει όταν έχω άλλα αρχεία excel ανοιχτά. Δυστυχώς όμως θα πρέπει κάποιες φορές να δουλεύω ταυτόχρονα. Να σου πω όμως την αλήθεια μου, μου αρέσει με μία ματιά να βλέπω ποιες στήλες έχω με απόκρυψη και όχι να ψάχνω να βρω ποια λείπει. Είναι 28 βλέπεις...... Φιλικά, Μάρω |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα Μάρω, στο συνημμένο έβαλα το κουμπί και τα πλαίσια επιλογής στο Sheet2. Ο πίνακας υπέθεσα ότι βρίσκεται στο φύλλο Sheet1. Αν το φύλλο που περιέχει τον πίνακα έχει άλλο όνομα, θα πρέπει να αλλάξει η γραμμή κώδικα: Set ws = Worksheets("Sheet1"). Φιλικά/Γιώργος |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[ Πίνακες ] Ενημέρωση ορισμένων στηλών (βάρδιες) ενός πίνακα από άλλο (με ημερομηνίες από/έως) | jim67 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 09-01-16 20:15 |
[Συναρτήσεις] επιλογη στηλων απο συνολο στηλων και αυτοματη αντιγραφη δεδομενων | Quenya | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 03-09-15 14:32 |
[Excel07] Επιλογή απο Πίνακα | steliosF | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 12-05-15 11:57 |
[ Εκθέσεις ] Προσθήκη κενών γραμμών σε έκθεση σύμφωνα με επιλογή που έχουμε κάνει σε πίνακα | qaggelos | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 09-12-14 19:38 |
Η ώρα είναι 08:57.