Ανανέωση ιστοσελίδας
ms-office.gr > Forum > Microsoft Excel > Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις > [Excel07] συγκριτικός πίνακας σχολικό πρόγραμμα μαθητών

Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 13-10-15, 11:52
Όνομα: ΙΩΑΝΝΑ
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2010
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Προεπιλογή συγκριτικός πίνακας σχολικό πρόγραμμα μαθητών

Καλησπέρα,

σας ανεβάζω ένα Pivot excel 2007
πρόκειται για ημερήσιο πρόγραμμα σχολικό με τις απογευματινές ασχολίες των παιδιών
είναι γνωστή η χρήση του συγκριτικού πίνακα για την ευκολία με πράξεις και την διαχείριση δεδομένων.
όμως στο excel αυτό χρησιμοποιώ τον συγκριτικό όχι για αυτή την παραπάνω ιδιότητα του αλλά για απεικονιστικούς λόγους.
το πρόβλημα:
θέλω να πάρω τα δεδομένα σε transpose από αυτό που σας υποβάλω.
Δηλαδή το πεδίο "μέρα" να είναι ετικέτα της στήλης και να μου δώσει δηλαδή την εικόνα του προγράμματος αυτή που έχουμε συνηθίσει

πεδία γραμμής: "ααωρα" "ωρα εναρξης" "ωρα λήξης"
πεδία στήλης: "μέρα
και ως τιμές: "ειδος"
οπότε να πάρω την παρακάτω εικόνα
"δευτέρα" "τρίτη" "τετάρτη" κλπ
1η 8:20 9¨:05 αγγλικά θρησκευτικά
2η 9:10 9¨:55 γαλλικά ιστορία
κλπ
δεν μπορώ να το πετύχω και έχω χάσει πολλές πολλές ώρες σκαρφίζοντας πολλά σενάρια
κάθε φορά που πετάω το "είδος" στα values επειδή το περνά για αριθμό το εντάσσει ως count of "είδος". και έτσι δεν μπορώ να πάρω την επιθυμητή μορφή του πίνακα

ευχαριστώ για το βήμα που μου δώσατε, καθώς και για την αίσθηση οτι απευθυνόμαστε στους ειδικούς.
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: xls 2 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΙΔΙΩΝ 2015-2016 teliko.xls (134,5 KB, 30 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 13-10-15, 21:17
Όνομα: Γιώργος

Προεπιλογή

Καλησπέρα

Ιωάννα καλωσόρισες στην παρέα μας.

Το ζητούμενο μάλλον δεν μπορεί να υλοποιηθεί στο Excel.

Μπορεί όμως να υλοποιηθεί στην Access, που, όπως φαίνεται από το προφίλ σου, γνωρίζεις πολύ καλά.

Δες το συνημμένο.

Αν υιοθετήσεις την προτεινόμενη λύση θα πρέπει να διατάξεις τα δεδομένα στο Excel σαν πίνακα της Access με συνέπεια και χωρίς άλλες περιττές πληροφορίες, ώστε να γίνει εύκολη η εισαγωγή (ή η σύνδεση) τους στην Access

Φιλικά/Γιώργος
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: accdb School.accdb (1,00 MB, 32 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-10-15, 15:52
Όνομα: ΙΩΑΝΝΑ

Προεπιλογή

Kαταρχάς όπως ανέφερα χαίρομαι γιατί ο ιστότοπος παίρνει στα σοβαρά τις "ιδιαιτερότητες" της κάθε περίπτωσης. Η βεβαιότητα οτι αυτό δεν γίνεται, με απαλλάσσει κυριολεκτικά απο την επανειλημμένη ετήσια προσπάθεια [σεπτ-οκτ] να το φέρω στα ίσια του. Η διέξοδος για access θεωρουσα οτι είναι υπερβολική για το πρόγραμμα των παιδιών. Εδώ τους καλουσα σε βοήθεια για το excel και με είχαν για μανιακή. Μια χαρά μου φαίνεται τώρα! Εύχομαι να το υιοθετήσουν και αλλοι γονείς γιατί η περιπέτεια που περνάμε μέχρι να σταθεροποιηθούν τα προγράμματα απο αρχές Σεπτεμβρη μεχρι 20 Οκτώβρη δεν ειναι εύκολα διαχειρίσιμες! Σ ευχαριστώ πολύ. Θα το δω πλέον σε access αν και εκει που την αφησα εγώ είχε extension .mdb και την βρίσκω σε acc...db? θα κάνω update !!! να η ευκαιρία.
Και πάλι ευχαριστώ.
Σας ευχομαι καλή δύναμη!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-10-15, 16:19
Όνομα: Γιώργος

Προεπιλογή

Καλή δύναμη επίσης
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
[Excel07] Προγραμμα ωρών harristopaloglou Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 2 26-02-17 17:49
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ smasak Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 7 09-10-16 18:10
[Συναρτήσεις] Έλεγχος επίδοσης μαθητών ΧρύσαΚ Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 0 14-04-16 19:33
[Excel07] Πρόγραμμα αδειών Πέτρο Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 14 30-11-12 11:26
Βοήθεια με πρόγραμμα vagzav Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 1 13-11-10 18:57

Η ώρα είναι 09:17.