| Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα Θα ανεβάσω ένα αρχείο excel όπου θα ήθελα μέσω της καρτέλας Search να κάνω αναζήτηση στις άλλες 2 καρτέλες (Sheet2, Sheet3) βάση των πεδίων Code και Sheet (της καρτέλας Search) και να μου εμφανίζει αναλόγως τι πληκτρολογώ τα αποτελέσματα (left, Right, Middle, wing, Straight, down) κάθε φορά. Εάν δεν υπάρχει το Sheet ή Code με το νούμερο που βάζω να εμφανίζει "τα στοιχεία που πληκτρολογήσατε είναι λάθος". Μελλοντικά ίσως να έχω και περισσότερες καρτέλες για αναζήτηση. Ελπίζω να έγινα κατανοητός. Καμία ιδέα πως να το πραγματοποιήσω όλο αυτό με την συνάρτηση VLOOKUP? Ευχαριστώ! |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα Αντώνη, καλωσόρισες στην παρέα μας. Δες μια πρόταση στο συνημμένο. Φιλικά/Γιώργος |
|
| |||
| |||
|
Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια στην Vlookup. Σαν επόμενο βήμα προσπαθώ να κάνω το εξής: Οταν πληκτρολογώ το ανάλογο Sheet και Code εμφανίζονται τα δεδομένα κάθε εγγραφής. Μετά θέλω να πληκτρολογώ μια ποσότητα σε ένα κελί πχ οπως το κελί J2 και αυτη η ποσότητα να αφαιρείτε απο το κελί Middle. Δηλαδή εάν εγώ βάλω Sheet2 και Code 1 τότε στα δεδομένα που εμφανίζονται το Middle είναι 25. Οταν εγω πληκτρολογήσω στο κελί J2 τον αριθμό 2 και πατήσω το κουμπί ENTER τότε το Middle να γίνει 23( η τιμή όμως να αλλάξει στην καρτέλα Sheet2). «Στο κιτρινισμένο κελί εμφανίζεται καθε φορά σε ποιόν αριθμό γραμμής της καρτέλας είναι η εγγραφή που αναζητήσαμε.» Εφόσον καταφέρω να το κάνω σε μία συγκεκριμένη καρτέλα μετα θα πρέπει να τον κώδικα να τον προσαρμόσω έτσι ώστε να μπορώ να αφαιρώ απο οποιαδήποτε καρτέλα έχω με δεδομένα. Μελλοντικά μπορεί να είναι και 20. Θα ανεβάσω πάλι το αρχείο Excel ώστε να καταλάβετε τι εννοώ. Καμία ιδέα τι κάνω λάθος στον κώδικα που έχω και πως θα μπορούσε να γίνει? Ευχαριστώ! |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα Αντώνη, δες το συνημμένο Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kapetang : 03-10-15 στις 09:35. Αιτία: Ξέχασα το συνημμένο |
|
| |||
| |||
| Σούπερ σε ευχαριστώ πολύ! Κάτι ακόμα μπορούμε να κάνουμε κάτι ανάλογο σε μια νέα καρτέλα όπου θα πληκτρολογώ τα ίδια ακριβώς δεδομένα άλλα σε αυτήν την περίπτωση θα προσθέτει σε μια εγγραφή τον αριθμό που βάζω σε ένα κελί. Πρόσθεση και όχι αφαίρεση όπως κάναμε μέχρι τώρα. Αν δεν υπάρχει ο συγκεκριμένος μοναδικός κωδικός αριθμός στην καρτέλα αυτή να λέει σαν μήνυμα ότι η "εγγραφή με αυτόν τον κωδικό δεν υπάρχει θέλετε να δημιουργήσετε μια νέα?" αν ναι τότε να προσθέτει την εγγραφή αυτή με τα στοιχειά που έχουμε βάλει. Το θέμα δεν ξέρω αν οι εγγραφές θα είναι όλες με κάποια αύξουσα σειρά στο κελί κωδικό. Ας την βάζει στο τέλος. Εάν έχεις κάποια καλύτερη ιδέα....? Ευχαριστώ! |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα Αντώνη, δες το συνημμένο |
|
| |||
| |||
|
Ευχαριστώ πολύ, να σαι καλά! Μια ερώτηση στον κώδικα With Worksheets(Range("a2").Value) το a2 τι είναι? Καμιά φορά όταν προσπαθώ να προσαρμόσω τον κώδικα σε άλλο πρότζεκτ μου βγάζει σφάλμα σε αυτήν την γραμμή και λέει ότι όλο αυτό είναι empty, subscript out of range. |
|
| |||
| |||
|
Είναι το κελί A2 του ενεργού (αυτού που περιέχει τα κουμπιά) φύλλου, το οποίο περιέχει το όνομα του φύλλου με τα στοιχεία της αποθήκης. Ουσιαστικά το: Worksheets(Range("a2").Value) είναι το φύλλο της αποθήκης στο οποίο θα γίνουν οι αλλαγές (ενημέρωση). |
|
| |||
| |||
|
Ευχαριστώ Γιώργο! Συνεχίζω όμως και κάτι κάνω λάθος στον κώδικα. Κάτι με το κελί στην καρτέλα όπου προσθέτουμε και αφαιρούμε κάθε φορά αλλά δεν μπορώ να το διορθώσω. Το αναβάζω να το δείς. |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα Αντώνη, χρησιμοποιείς συγχωνευμένα κελιά και ψάχνεις να βρεις που έκανες λάθος; Πόσες φορές, σ’ αυτό το φόρουμ, τονίστηκε να μη χρησιμοποιούμε συγχώνευση κελιών; Επίσης το αρχείο που ανέβασες δεν έχει καμία σχέση με το αρχικό. Τέλος πάντων δες το συνημμένο. Φιλικά/Γιώργος |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| [Excel07] VLOOKUP | julie | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 27-08-19 19:25 |
| [VBA] Χρήση μεταβλητής ονοματος αρχείου σε vlookup | Βασίλης Καραχάλιος | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 14-10-14 19:57 |
| [Συναρτήσεις] VLOOKUP σε ΑΦΜ | Βασίλης Καραχάλιος | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 29-09-14 18:32 |
| [Συναρτήσεις] Χρήση συνάρτησης "&" | koumpana | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 7 | 03-06-12 00:00 |
Η ώρα είναι 08:07.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο