| Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα σε όλους. Έχω σε μία στήλη (ας πούμε στην Α) διαδοχικές ημερομηνίες ανά μία ημέρα (π.χ. 01/01/2015, 02/01/2015,..................31/12/2015). Θέλω στην Β στήλη (Με συναρτήσεις και όχι με κώδικα) να μου ορίζει κάποια επαναλαμβανόμενα χρονικά διαστήματα όπου θα γίνεται κάποια πράξη ή ενέργεια (για παράδειγμα να μου τυπώνει το "OK"). . Οι παράμετροι που ορίζουν την πράξη είναι οι παρακάτω: Η ημερομηνία βάσης. (Είναι απλά η ημερομηνία από όπου θα αρχίζει η ενέργεια αυτή. Π.χ. η ημερομηνία 0/1/2015). Το μήκος του διαστήματος. (Είναι οι ημέρες μέσα στο κάθε διάστημα όπου θα πραγματοποιείται η πράξη. Π.χ. να μου τυπώνει το OK μέσα στο διάστημα για 17 συνεχόμενες ημέρες). Το Βήμα Περιόδου σε ημέρες. (Είναι οι ημέρες που μεσολαβούν μεταξύ των περιόδων όπου πραγματοποιείται η ενέργεια αυτή. Π.χ. ανά 5 ημέρες). Κύκλος επαναλήψεων. (Είναι τα συνολικά διαστήματα που θα γίνεται η πράξη αυτή. Π.χ. για 5 κύκλους). Για καλύτερη κατανόηση ανεβάζω παράδειγμα. Υ.Γ. Θα μπορούσε να γίνει με μεταβλητό το μήκος του κάθε διαστήματος και του μεσοδιαστήματος, χωρίς κώδικα; Ευχαριστώ. |
|
| |||
| |||
|
Εδώ το παράδειγμα.
|
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα Γιώργο, δες μια πρόταση στο συνημμένο. Φιλικά/Γιώργος |
|
| |||
| |||
|
Γιώργο ευχαριστώ πολύ. Θα το δουλέψω και θα σου απαντήσω. |
|
| |||
| |||
|
Γενικά είναι εντάξει με κάποια μικροθεματάκια, αλλά τελικά βρήκα τη λύση. Ευχαριστώ. |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Η ώρα είναι 20:41.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο