Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα στην παρέα, πιστεύω να είστε όλοι καλά. Δουλεύω σε εταιρία μεταφορών και είμαι υπεύθυνος για την καταχώρηση δρομολογίων και λεπτομερειών αυτών. Σε ένα αρχείο excel έχω σε μια λίστα με οχήματα. Έχω 4 φύλλα στα οποία έχω χωρίσει τον χρόνο σε 4 τρίμηνα. Για κάθε όχημα υπάρχει και μια ορισμένη περιοχή για να εισάγω τι καύσιμα έχει καταναλώσει και εάν έχει περάσει σέρβις με λάδια κλπ. Αυτό είναι για να έχω συγκεντρωτικά για κάθε τρίμηνο τι έχει γίνει σε κάθε όχημα. Σε ένα άλλο φύλλο περνάω αναλυτικά τα δρομολόγια με ημερολογιακή σειρά, τον τύπο, τον αριθμό, το όνομα του οδηγού, προορισμό, τελευταία χλμ και χλμ επιστροφής. Σύμφωνα με τον μέσο όρο κατανάλωσης του κάθε οχήματος έχω στην τελευταία στήλη πόσα λίτρα έχει καταναλώσει σε κάθε δρομολόγιο το όχημα. Αυτά τα αποτελέσματα μετά χειροκίνητα τα περνάω στα τρίμηνα, ανάλογα τι ημερομηνία ήταν το δρομολόγιο, πχ. 5 Ιανουαρίου 2015 για το όχημα Χ που έχει καταναλώσει στο τελευταίο δρομολόγιο 39 λίτρα καύσιμο. πάω στο πρώτο τρίμηνο στον Ιανουάριο, στο κελί της 5/1/2015 και σημειώνω στο καύσιμο το 39. Έτσι έχω ολόκληρο στον μήνα εάν κατανάλωσε και πόσο. Γίνεται από όλη αυτή την στήλη που περνάω όλα τα δρομολόγια να παίρνει την τιμή και να την περνάει στην ανάλογη ημερομηνία του κάθε αυτοκινήτου; Για καλύτερη κατανόηση αν θέλετε μπορώ να ανεβάσω το αρχείο, αλλά είναι περίπου 16mb (δε ξέρω αν το έχουν επιβαρύνει κάποιοι τύποι που έχω βάλει και είναι τόσο μεγάλο..). Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη stam75 : 29-09-15 στις 18:00. |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Συναρτήσεις] Αυτόματη συμπλήρωση κελιού | Παναγιώτης Χρ | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 25-03-16 13:38 |
[Μορφοποίηση] Χρωματισμός κελιών βάσει κειμένου κελιού αναφοράς.Λειτουργεί εκτός μιας λεπτομέρειας | Skakinen | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 09-11-15 23:03 |
[VBA] Αλλαγή της τιμής ενός κελιού βάσει του χρώματος | sakis297 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 8 | 18-09-15 18:19 |
[Excel07] Μετάβαση cursor σε συγκεκριμένο κελί | JSARAK2001 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 11-03-13 09:42 |
Η ώρα είναι 19:04.