| Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα από ένα νέο μέλος σε όλα τα μέλη του forum. Χρειάζομαι τη βοήθεια σας στο παρακάτω πρόβλημα που έχω : Εχω σε μια στήλη Α1 τις μετρήσεις ΒΜΙ (δείκτης μάζας σώματος) κάποιων αθλητών και θέλω σε μια άλλη στήλη να αποτυπώνεται ο τύπος του σώματος σύμφωνα με τα παρακάτω όρια <= 20,25 αθλητικό 20,26 - 22,96 φυσιολογικός 22,97 - 27,98 υπερβαρος >= 27,99 παχύσαρκος Δηλαδή αν κάποιος έχει π.χ. ΒΜΙ 21 να μου δίνει αποτέλεσμα "φυσιολογικός" Πρέπει να χρησιμοποιήσω μια συνάρτηση if αλλά δεν ξέρω πως ακριβώς. Νομίζω κάπως έτσι : =IF(I2<=20,25;"αθλητικό";IF(I2>=27,99;"π χύσαρκο")) αλλά δεν μπορώ να φτιάξω τα ενδιάμεσα για φυσιολογικός και υπέρβαρος. Κάθε βοήθεια δεκτή. Ευχαριστώ |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα Αλέξανδρε, καλωσόρισες στην παρέα μας. Θα μπορούσες να δοκιμάσεις τον τύπο: Κώδικας: =IF(I2<=20,25;"αθλητικός";IF(I2<=22,96;"φυσιολογικός";IF(I2<=27,98;"υπέρβαρος";"παχύσαρκος"))) |
|
| |||
| |||
|
Ευχαριστώ για τη βοήθεια. η συνάρτηση που μου έδωσες όμως αποδίδει για κάποιο με ΒΜΙ 24,85 "αθλητικός" ενώ είναι στην κατηγορία από 22,97 έως 27,98, δηλαδή "υπέρβαρος" σε άλλον με ΒΜΙ 20,28 αποδίδει "αθλητικός" ενώ είναι στην κατηγορία από 20,26 έως 22,96 δηλαδή "φυσιολογικός". Μάλλον η συνάρτηση θα πρέπει να περιέχει και το "από", "έως" για τις κατηγορίες φυσιολογικός και υπέρβαρος |
|
| |||
| |||
|
Αλέξανδρε δεν εφάρμοσες σωστά τον τύπο. Δες το συνημμένο |
|
| |||
| |||
|
Είχες δίκιο, είχα εφαρμόσει λάθος τον τύπο. Δουλεύει άψογα. Σε ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια. |
|
|
|
Καλημέρα Στο βιβλίο που ακολουθεί, υπάρχει λύση με Index, match. Η μέθοδος αυτή, έχει το πλεονέκτημα, στο να μην χρειαστεί να αλλάξουμε τους τύπους, αν κάποια στιγμή αλλάξουν τα δεδομένα (τιμές ή περιγραφές). Τιμές ή περιγραφές αλλάζουν στο πινακάκι. Ακόμα η μέθοδος μπορεί να χρησιμοποιηθεί, σε ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών με κλίμακες όπως: Εκπτώσεις ανά μέγεθος παραγγελίας, Φορολογική κλίμακα, Προμήθειες, ανάλογα με τον τζίρο κλπ. Όλες οι οδηγίες στο βιβλίο. Στο φύλλο1 η θεωρεία Στο φύλλο2 η εφαρμογή |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Η ώρα είναι 04:31.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο