| Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Καλησπερα θα ηθελα μια βοηθεια στο excel, θελω να φτιαξω ενα Module που να κανει αθροισμα στα κελια που ειναι δεξια απο κελια που εχουν μια συγκεκριμενη λεξη!
|
|
|
|
Καλησπέρα. Μηνά, καλώς όρισες στην παρέα μας. Εύκολο το ερώτημά σου, αλλά ανέβασε ένα παράδειγμα σε παρακαλώ. |
|
| |||
| |||
|
Καλησπερα, καλως σας βρηκα, εχω φτιαξει αυτο " Function SumPin(MyRange) SumPin = 0 For Each Cell In MyRange If Cell = pin Then SumPin = WorksheetFunction.Sum(????, SumPin) End If Next Cell End Function " Mε λιγα λογια θελω οπου "βλεπει" κελι που εχει τη λεξη "pin" γραμμενη, να προσθετει τον αριθμο του κελιου που ειναι ακριβως διπλα. πχ αν τα κελια C2, D25, W51 εχουν τη λεξη pin, θελω να προσθεσει του αριθμους των κελιων C3, D26,W51 ! |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα Μηνά, Δοκίμασε το παρακάτω Κώδικας:
Function SumPin(MyRng)
Dim c As Range
Dim MySum As Long
For Each c In MyRng
If c = "pin" Then
If IsNumeric(c.Offset(0, 1)) Then
MySum = MySum + c.Offset(0, 1).Value
End If
End If
Next c
SumPin = MySum
End Function
Γιώργος |
|
|
|
Θα παρακαλούσα, για μια ακόμη φορά να ανέβει ένα αρχείο, από τον Μηνά.
|
|
|
|
Είχα αποφασίσει, να μην ασχοληθώ άλλο με το θέμα αυτό, αφού, είναι τόσο «δύσκολο» σε κάποιους, (παρά τις παροτρύνσεις) να ανεβάζουν παραδείγματα, δείχνοντας σεβασμό στους απαντητές και στο forum γενικότερα. Όμως, για όλους τους υπόλοιπους, που θα διαβάσουν, αυτά που γράφονται σε αυτό το ερώτημα και θα προσπαθήσουν να τα εφαρμόσουν, σε έργα τους, ας λάβουν υπ' όψιν, ότι αν αντι για "pin" έχουν "Pin" ή "PIN" και αν στα διπλανά κελιά υπάρχει μια ημερομηνία (και οι ημερομηνίες Numeric είναι) θα πάρουν ένα εσφαλμένο αποτέλεσμα... |
|
| |||
| |||
|
Δεν χρειαζεσαι να τσαντιζεσαι ,ουτε να εισαι επιθετικος αδερφε, δεν εχω ξεκινησει να βαζω δεδομενα στο excel για αυτο δεν ανεβασα κατι, γιατι απλα αυτη τη στιγμη δεν υπαρχει ετοιμο excel. Eιναι ενα excel που εχω σκοπο να φτιαξω τις επομενες μερες. Να εβαζα ενα excel που να μην ηταν οπως το ηθελα, δεν νομιζω οτι θα βοηθαγε κανεναν, ουτε εμενα, ουτε οποιον ηθελε να βοηθησει, ουτε καποιον που απλα θα διαβαζε το θεμα. Αυτα, φιλικα παντα, ευχαριστω για το ενδιαφερον και τον χρονο.
|
|
|
|
Δεν ζήτησε κανείς, το πραγματικό σου αρχείο, φίλε μου. Ένα απλό παράδειγμα μόνο, σε ένα εξελόφυλλο, είναι αρκετο. Κατά τα άλλα, έφτιαξες τώρα την συνάρτηση Function SumPin(MyRange) για ένα αρχείο υποθετικό, που θα έφτιαχνες αργότερα και που θα ανέβαζες με τα πραγματικά σου δεδομένα, για να βρείς λύση σε ..... καλά ok! |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Η ώρα είναι 02:26.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο