| Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |
|
| |||
| |||
|
Παιδιά γεια σας και συγχαρητήρια για την προσπάθειά σας Θέλω να αντιμετωπίσω το έξης ζήτημα Έχω δύο βιβλία. Στο πρώτο βιβλίο (υπολογισμοί) κάνω διάφορους υπολογισμούς οι οποίοι εμφανίζονται με ειδική επικόλληση στο δεύτερο βιβλίο (αποτελέσματα). Άρα το πρώτο βιβλίο (υπολογισμοί) είναι η βάση υπολογισμών ενώ το δεύτερο (αποτελέσματα) αποτελεί τη σύνοψη του πρώτου βιβλίου και τρόπον τινά λειτουργεί ως πρότυπο το οποίο θέλω να το αποθηκεύω κάθε φορά και με διαφορετικό όνομα. Το πρόβλημα που προκύπτει είναι ότι όταν στο πρώτο βιβλίο αλλάζω τα δεδομένα, όπως είναι φυσικό, αλλάζουν και τα δεδομένα στο δεύτερο βιβλίο παρότι το έχω σώσει με διαφορετικό όνομα κάθε φορά (π.χ. αποτέλεσμα 1, αποτέλεσμα 2, αποτέλεσμα 3 κ.οκ. Το ερώτημα είναι εάν υπάρχει τρόπος να αποθηκεύω το βιβλίο (αποτελέσματα) ως (π.χ. αποτέλεσμα 1, αποτέλεσμα 2, αποτέλεσμα 3 κ.οκ.) έτσι ώστε όταν αλλάζω τα δεδομένα στο βιβλίο (υπολογισμοί) να μην αλλάζουν και τα αποτελέσματα στα βιβλία (αποτέλεσμα 1, αποτέλεσμα 2, αποτέλεσμα 3) αλλά μόνο στο βιβλίο (αποτελέσματα), το οποίο μετά θα το κάνω save as αποτέλεσμα 4 κοκ. Ελπίζω να είμαι κατανοητός και ευχαριστώ εκ των προτέρων. Πάνος Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη gr8styl : 07-02-10 στις 12:24. Αιτία: add prefix |
|
|
|
Φίλε Πάνο, καλώς όρισες στην παρέα μας. Αν έχω καταλάβει σωστά το ζητούμενο, τότε η λύση είναι: Πριν αποθηκεύσεις το βιβλίο "αποτελέσματα" σαν "αποτέλεσμα_ν" αρκεί να καταργήσεις τις συνδέσεις μέσω του μενού "Επεξεργασία/Συνδέσεις/Κατάργηση σύνδεσης" (Edit/Links/Break link) για Excel 2002 και 2003 (Data/Edit links/Breake link για 2007) Μετά την αποθήκευση, αν δεις το βιβλίο "αποτέλεσμα 1" στα κελιά που είχαν τύπο της μορφής =αποτέλεσμα!$Α$5 περιέχουν απλά μια τιμή και όχι τύπο. Αντίθετα το βιβλίο αποτελέσματα συνεχίζει να έχει τις συνδέσεις για την δημιουργία του νέου βιβλίου αποτέλεσμα 2. ![]() Πες μας αν έγινε το ζητούμενο. Τα λέμε Θανάσης |
|
| |||
| |||
|
Θανάση Σε ευχαριστώ και πάλι για την καταπληκτική βοήθειά σου Θα το δοκιμάσω την Δευτέρα (καθώς την εφαρμογή την έχω στην δουλειά μου) και θα γράψω για το αποτέλεσμα. Όπως το ακούω τώρα μόνο μία απορία έχω: εάν στο έγραφο έχω πολλές συνδέσεις (ίσως και 10) θα πρέπει να τις καταργώ μία μία; τότε αυτό θα ήταν χρονοβόρο. Εκτός εάν, τώρα που το σκέφτομαι, τις εντάξω σε μία μακροεντολή "κατάργηση συνδέσεων" Σε ευχαριστώ για την εμπνευσή σου. Πάναγιώτης |
|
| |
| Παράθεση:
Στην δική σου περίπτωση το εξωτερικό βιβλίο είναι ένα (υπολογισμοί), άρα η μια κατάργηση σύνδεσης θα καταργήσει όλες τις αναφορές/συνδέσεις προς το βιβλίο "υπολογισμοί" με τη μία. Δεν χρειάζεται μακροεντολή είναι 3 κλικ μόνο ("Επεξεργασία" "Συνδέσεις..." "Κατάργηση Σύνδεσης") Σημ. Η μέθοδος κατάργησης των συνδέσεων συνίσταται ιδιαίτερα όταν θέλουμε να στείλουμε ένα βιβλίο σε κάποιον που δεν έχει το αρχείο από όπου αντλούνται τα δεδομένα. |
|
| |||
| |||
|
Φίλε Θανάση, Έφτιαξα μία προσομείωση, το δοκίμασα και έχεις δίκιο. Συγνώμη για το μπέρδεμά μου. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω δύο βιβλία αλλά ξεχωριστά φύλλα του ίδιου βιβλίου (για αυτό και μπερδεύτηκα), ωστόσο αυτό που σκοπεύω να κάνω είναι να ξεχωρίσω τα φύλλα σε δύο ξεχωριστά βιβλία. Απο τις δοκιμές που έκανα διαπίστωσα και το πρόβλημα, εξού και η ερώτηση. Για άλλη μία φορά σε ευχαριστώ. |
|
| |
| Παράθεση:
Συνήθως εγώ κάνω ειδική επικόλληση 3 φορές ( Τιμές, Μορφές και Πλάτος στηλών) |
|
| |||
| |||
|
Σε ευχαριστώ και πάλι
|
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| [Excel07] Συγκέντρωση βιβλίων σε ενα | Ζαχαρίας | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 11-12-16 12:20 |
| [Γενικά] Άντληση δεδομένων τεσσάρων βιβλίων από ένα άλλο βιβλίο | stefanos1978 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 07-09-14 08:46 |
| Σύνδεση πινάκων | Σκτετε | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 18-02-13 04:47 |
| [Excel07] Σύνδεση φύλλων??? | mdragon | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 8 | 11-05-12 16:20 |
Η ώρα είναι 19:11.

Υβριδικός τρόπος