| Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |
|
| |
| Παράθεση:
έτσι για ανταπόδοση των "compliments" ![]() Αν μου επιτρέπεις το MOD(....;10) δεν χρειάζεται αφου έχεις --RIGHT(G5;1) και αν θέλουμε να μικρύνει ακόμα περισσότερο θα έλεγα ούτε το NOT ![]() Τι λες για αυτόν (τα κελιά που περιέχουν τον ΑΦΜ είναι κείμενο όπως προείπες) Κώδικας: =IF(M5<>"";IF(OR(ISERROR(--M5);LEN(M5)<>9);"Λάθος καταχώρηση!";
IF(MOD(SUM(MID(M5;9-{1;2;3;4;5;6;7;8};1)*(2^{1;2;3;4;5;6;7;8}));11)=--RIGHT(M5;1);
"Έγκυρος Α.Φ.Μ.";"Μη έγκυρος Α.Φ.Μ."));"")
![]() ή αν τα κελιά που περιέχουν τον ΑΦΜ δεν είναι απαραίτητα κείμενο, θα έλεγα Κώδικας: =IF(M6<>"";IF(OR(ISERROR(--M6);LEN(M6)>9);"Λάθος καταχώρηση!";
IF(MOD(SUM(MID(RIGHT(REPT("0";9)&M6;9);9-{1;2;3;4;5;6;7;8};1)*(2^{1;2;3;4;5;6;7;8}));11)=--RIGHT(M6;1);
"Έγκυρος Α.Φ.Μ.";"Μη έγκυρος Α.Φ.Μ."));"")
Όλα για το κέρδος γιατί έρχονται δύσκολες μέρες ![]() Τα λέμε Θανάσης ΥΓ Οι μετρήσεις έγιναν με Excel 2002 Ελληνικό Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη gr8styl : 09-02-10 στις 00:43. Αιτία: add prefix |
|
| ||||
| ||||
|
Καλημέρα σε όλους! Δείτε το και με τύπο πίνακα: Δεν είχα περιθώρια να ελέγξω τον τύπο με περισσότερα ΑΦΜ αλλά τουλάχιστον κάνει το ίδιο που κάνουν και οι υπόλοιποι τύποι στο θέμα αυτό. Κώδικας: {=IF(A1<>"";IF(LEN(A1)=9;IF(MOD(SUM(MID(A1;9-ROW($1:$8);1)*2^ROW($1:$8));11)=RIGHT(A1;1)*1;"ΟΚ!";"Άκυρο!")
;"Λάθος καταχώρηση!");"")} Προσοχή! Τύπος Πίνακα (CSE) Τα λέμε.. Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη gr8styl : 09-02-10 στις 00:43. Αιτία: add prefix |
|
| ||||
| ||||
|
Καλησπέρα! Παράθεση:
και αυτό σίγουρα δεν ισούται με το τελευταίο ψηφίο του Α.Φ.Μ. Επίσης ο έλεγχος ISERROR(--G5) είχε μπει για απόκρυψη της τιμής σφάλματος #VALUE! έτσι ώστε να είναι πιο φιλική προς το χρήστη η "φόρμα" εισαγωγής. ![]() Όσο για την αυτόματη συμπλήρωση Θανάση, νομίζω πως είναι λίγο επισφαλής διαδικασία. Καλλίτερα την ευθύνη των όσων εισάγονται να την έχει ο χρήστης. Οπότε μάλλον η πιο συντομευμένη έκδοση είναι αυτή του Τάσου η οποία γλιτώνει αρκετούς χαρακτήρες από τους σταθερούς πίνακες με τη χρήση της ROW(). Αρκεί να προστεθεί και η MOD(....;10) για σωστά αποτελέσματα αλλά και προαιρετικά η ISERROR(--G5).
__________________ Αν δεν το ρωτούσες, δεν θα το μαθαίναμε ποτέ...! ![]() ----------------------------------------------- Τελικά η γνώση, αντίθετα με ό,τι μέχρι σήμερα πίστευα, είναι η φυλακή της σκέψης. Όταν η αφετηρία είναι η ελεύθερη σκέψη, δεν χρειάζεται πλέον να φτάσεις πουθενά! Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη gr8styl : 09-02-10 στις 00:45. Αιτία: add prefix |
|
| ||||
| ||||
|
Καλησπέρα Γιάννη μου. Παράθεση:
Κώδικας: {=IF(A1<>"";IF(LEN(A1)=9;IF(MOD(MOD(SUM(MID(A1;9-ROW($1:$8);1)*2^ROW($1:$8))*1;10)=RIGHT(A1;1)*1;10);"ΟΚ!";
"Άκυρο!");"Λάθος καταχώρηση!");"")}
![]() Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Tasos : 09-02-10 στις 00:54. Αιτία: add prefix |
|
| |
| Παράθεση:
το MOD(...;10) είναι αναγκαίο. Μπερδεύτικα με την RIGHT(..;1) που παίρνει μόνο το τελευταίο ψηφίο, του ΑΦΜ όμως και όχι του αποτελέσματος της MOD(..;11) Θα συμφωνήσω ακόμα ότι η πρόταση του Τάσου με χρήση συνάρτησης πίνακα είναι η οικονομικότερη. Μάλλον εγώ τον παρέσυρα και παρέλειψε και αυτός το MOD(...;10) Συγνώμη για το μπέρδεμα. ![]() Θανάσης ΥΓ. Το έχω πει ότι μου αρέσουν οι παρατηρήσεις διορθώνομαι |
|
| ||||
| ||||
|
Δεκτή η συγγνώμη σου Θανάση αλλά η EXELιξη έτσι είναι. Try and error! ![]() ...Χρόνια τώρα!
__________________ Αν δεν το ρωτούσες, δεν θα το μαθαίναμε ποτέ...! ![]() ----------------------------------------------- Τελικά η γνώση, αντίθετα με ό,τι μέχρι σήμερα πίστευα, είναι η φυλακή της σκέψης. Όταν η αφετηρία είναι η ελεύθερη σκέψη, δεν χρειάζεται πλέον να φτάσεις πουθενά! |
|
| ||||
| ||||
Έχεις δίκιο! Έτσι την έχω κι εγώ αλλά απλά επικόλλησα λάθος συνάρτηση!Δεν βγάζει όμως σε καμία περιπτωση #VALUE!.
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
![]() |
| Ετικέτες |
| εξάμηνο, συναρτήσεις, τρίμηνο |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
Η ώρα είναι 15:35.

Έχεις δίκιο! Έτσι την έχω κι εγώ αλλά απλά επικόλλησα λάθος συνάρτηση!
Υβριδικός τρόπος