![]() |
Εύρεση γένους σε λίστα ονομάτων. 1 Συνημμένο(α) Αγαπητοί φίλοι, Με αφορμή το θέμα της φίλης Μαρίας εδώ και μια κουβέντα με τον Τάσο σε μια σχετική ερώτηση στο Word για συγχώνευση αλληλογραφίας, ανεβάζω το συνημμένο ελπίζοντας να χρησιμεύσει σε κάποιους. Εμείς καταχωρούμε τα επίθετα και τα ονόματα μόνο (ή τα αντιγράφουμε από άλλο αρχείο) και α) προσδιορίζει το φύλο του ατόμου και β) ετοιμάζει ένα πεδίο για την προσφώνηση σε γράμμα. Μη διστάσετε να το αξιολογήσετε, να προτείνετε παραπέρα βελτιώσεις αν έχετε ή ακόμη και να αντιπροτείνετε άλλη λύση με μόνο περιορισμό να μην χρησιμοποιήσουμε VBA αλλά μόνο ενσωματωμένες συναρτήσεις. Ευχαριστώ την Μαρία για την ερώτησή της αλλά και τους Τόλη και Τάσο για τις αρχικές ιδέες. Τα λέμε Θανάσης |
Πολύ καλό παίδες!!!:thumbup: Συγχαρητήρια στους δημιουργούς αλλά πρώτα απ' όλους στη Μαρία που έθεσε το θέμα!:thumbup1: Τώρα δε μένει παρά να ετοιμάσουμε και την αντίστοιχη συνάρτηση της VBA για χρήση στα έργα μας!:wink: |
2 Συνημμένο(α) Λοιπόν εγώ αφού "έκλεψα" κάποιες ιδέες από το πολύ καλό έργο του Τάσου που ανέβασε και στα Χρήσιμα, προτείνω το συνημμένο. (my_gender1.xls) http://www.ms-office.gr/forum/attach...1&d=1265149932 Δείτε το και αξιολογήστε το Είπαμε κάθε πρόβλημα μπορεί να έχει πολλές λύσεις και αυτή ακριβώς είναι η μαγεία. :dft012: Τα λέμε. Θανάσης ΥΓ έχουμε κάποιο πρόβλημα όταν τα ονόματα είναι με κεφαλαία. Όποιος θέλει ας το παλέψει ... :scared: Γιάννη ... :hammer-smilies-0003 ... είπαμε όχι VBA !!! |
Παιδιά καλησπέρα και συγχαρητήρια Είμαι μόλις μία μέρα στο φόρουμ και τολμώ να πω ότι το έχω αγαπήσει κιόλας. Επιτρέψτε μου μία διπλή ερώτηση στο παραπάνω θέμα. α) γίνεται όλες αυτές οι συναρτήσεις να ενσωματωθούν σε μία περίπτωση. Δηλ. στο κελί α1 να βάζουμε το όνομα που θέλουμε για μετατροπή, και στο κελί β1 να παίρνουμε την σωστή προσφώνηση; β) Εφόσον στο κελί β1 πάρουμε τη σωστή προσφώνηση υπάρχει τρόπος αυτή να πάει και να επικολληθεί σε συγκεκριμένο σημείο σε έγγραφο word; Ευχαριστώ πάρα πολύ. |
Παράθεση:
Επειδή εγώ έχω δηλώσει fun των συναρτήσεων θα σου έλεγα γιατί δεν κάνεις απόκρυψη των στηλών που δεν σε ενδιαφέρουν (δεξί κλικ πάνω στην στήλη). Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο νομίζω ή κάνω λάθος. :dft012: Για το Παράθεση:
Προσοχή στο 3ο βήμα να επιλέξεις το xls που περιέχει τα ονόματα και την προσφώνηση. επίσης στο 4ο βήμα πρέπει να επιλέξεις τα σωστά πεδία. πχ <<Προσφώνηση>> από το φύλλο1 αν χρησιμοποιήσεις το my_gender1.xls Τα λέμε Θανάσης. |
Θανάση σε ευχαριστώ για την απάντησή σου. Θα δοκιμάσω τις προτάσεις σου, και πάνω απ' όλα θα μελετήσω τη συγχώνευση αλληλογραφίας, για να δω τι δυνατότητες έχω και πως μπορούν, τα παραπάνω ερωτήματα, να απαντηθούν καλύτερα. Και ίσως να επανέλθω με διευκρινιστική ερώτηση. Σε ευχαριστώ και πάλι Παναγιώτης |
Καλημέρα σε όλους! Φίλε Πάνο καλωσόρισες στο φόρουμ! Μπορείς να δεις ένα μικρό φιλμάκι σχετικό με τη συγχώνευση αλληλογραφίας που προσθέσαμε στο μήνυμα: http://www.ms-office.gr/forum/excel-...s-se-word.html Φιλικά Τάσος |
Ρε λεβέντες, Είμαι σε κανένα τέσσερα πέντε φόρουμ και μάλιστα επειδή είμαι χρήστης mac, τα περισσότερα είναι για mac. Ωστόσο, το κλίμα εδώ μέσα είναι καταπληκτικό. Θα με κάνετε να ξαναγαπήσω τα Γουίντοους. Καλά για το office δεν το συζητάω, είναι η αγαπημένη μου εφαρμογή και ευτυχώς που υπάρχει και το office για mac και κάνω την δουλειά μου. Ευχαριστώ πολύ Τάσο. |
Καλησπέρα σε όλους, Μελέτησα την δουλειά που έχει γίνει στο "Koska.xls", στο MailMergedatabase.xls και στο My_gender1.xls και έχω μείνει ενθουσιασμένος. Με ενδιαφέρει πολύ αυτή η προσπάθεια πάνω στο θέμα της συγχώνευσης, τόσο του Τάσου και του Θανάση όσο και των άλλων παιδιών, καθώς μπορώ να την προσαρμόσω και σε κάποιες δικές μου περιπτώσεις, γλιτώνοντας από περιττό κόπο και χρόνο. Ωστόσο, στην προσαρμογή μου αυτή θα ήθελα λίγο την βοήθειά σας. Εγώ θα ήθελα εκτός από την κλητική των ουσιαστικών, επιπλέον την ονομαστική και γενική. Έχω προσαρμόσει τις καταλήξεις στους παραπάνω πίνακες xls και είμαι οκ. Δουλεύει μία χαρά. Εκτός από ένα δύο πραγματάκια: Εάν γίνεται α) να παίρνω το ονοματεπώνυμο στην ονομαστική με το αρχικό πατρώνυμο ανάμεσα και β) στη γενική με το πατρώνυμο στο τέλος και με το άρθρο «του» ανάμεσα. Όνομα: Παπαχρήστος Παναγιώτης του Δημητρίου Α. Π.χ. (προς τον) Κύριο Παπαχρήστο Δ. Παναγιώτη Β. Π.χ. (σας προσκομίζουμε την παραίτηση του) Παπαχρήστου Παναγιώτη του Δημητρίου Σας ευχαριστώ πολύ Παναγιώτης |
οκ, το έλυσα. |
Μετροπή Ονομαστικής σε Γενική και Αιτιατική 1 Συνημμένο(α) Παιδιά καλησπέρα, Έχω προσαρμόσει την δουλειά του Τάσου (KosKa), στις δικές μου ανάγκες, επιτρέψτε μου να αναφέρω δύο δυσκολίες που έχω συναντήσει μήπως μπορέσει κάποιος να απαντήσει. 1. Όταν ανοίγω το αρχειάκι μου ζητάει να Κάνω ενημέρωση των υπερσυνδέσεων με άλλα βιβλία. Δεν έχω αντιληφθεί τέτοια σύνδεση με άλλα βιβλία αν και πιστεύω ότι το βιβλίο που εννοεί είναι το (ΚοςΚα) που πήρα τις συναρτήσεις και κάποια άλλα που κατά καιρούς έκανα δοκιμές. Μου κάνει εντύπωση, όμως, να μου ζητάει κάτι τέτοιο καθώς έχω χτίσει το αρχείο από την αρχή πάνω στο office 2007 (το αρχείο του Τασο είναι 2003) , χωρίς να κρατήσω (ή έτσι νομίζω) καμία υπερσύνδεση με άλλα βιβλία. (Πάντως και επειδή έχω ξενυχτήσει κανένα δύο βράδια με το ράβε ξήλωνε του εν λόγου αρχείου -το μυαλό μου είναι λιγάκι ζαλισμένο- και μπορεί να μου ξεφεύγει πληροφορία. Εάν μπορείτε να μου πείτε τη γνώμη σας για το ζήτημα θα με βοηθούσατε. 2. Στην «Προσφώνηση-Κλητική» του Τάσου έχω προσθέσει και «ονομαστική» και «γενική» φτιάχνοντας τις αντίστοιχες καταλήξεις. Ωστόσο στα γυναικεία ονόματα –α και –η την γενική δεν μου την δίνει σε –ας και –ης. Έτσι στα ονόματα Ευγενία και Αικατερίνη δεν μου δίνει (της) Ευγενίας ή (της) Αικατερίνης αλλά (της) Ευγενία και (της) Αικατερίνη (βλέπε κελιά στο συνημμένο αρχείο: Y2-Y3 & AJ18:AJ19 & AK18:AK19. Η βοήθειά σας θα με γλιτώσει από αρκετά ξενύχτια (έχω και δύο μικρά που με ξενυχτάνε...). Ευχαριστώ πολύ Πάνος |
Καλημέρα Πάνο. Σύμφωνα με τη δική σου προσέγγιση, για το κελί Y1 βάλε: Κώδικας: =IF(ISNA(MATCH(RIGHT(T2;1);$AM$12:$AM$28;));T2;LEFT(T2;LEN(T2)-1)&Κώδικας: =IF(ISNA(MATCH(RIGHT(T2;1);$AJ$12:$AJ$28;));T2;T2&"ς")Τάσος |
Καλημέρα Τάσο, Η αλήθεια είναι ότι νιώθω άσχημα που παίρνω από τον χρόνο σου, ελπίζω κάποτε να μπορώ να βοηθάω και εγώ άλλους συμφορουμίτες, όπως εσύ τόσο κόσμο. Η πρώτη σου συνάρτηση είναι η ήδη υπάρχουσα που έχω στο κελί y1 με την διαφορά ότι τα κελιά που παίρνει τους τύπους δεν είναι τα ΑΜ & ΑΝ (12-28) (Πίνακας με καταλήξεις αιτιατικής) αλλά τα AJ & AK (12-28) (Πίνακας με καταλήξεις γενικής). Το δοκίμασα και έτσι και αλλιώς, αλλά δεν δουλεύει. Η δεύτερη δουλεύει, αλλά όταν τοποθετώ αυτή δεν δουλεύει η πρώτη (πχ. το Ευγενία γίνεται Ευγενίας αλλά ο Άγγελος δεν γίνεται Αγγέλου, αλλά παραμένει Άγγελος). Ίσως εάν κάναμε μία συγχώνεση των δύο σε μία; Ευχαριστώ και πάλι |
1 Συνημμένο(α) Ναι, δεν ανέβασα τον τύπο που έπρεπε αλλά τον αρχικό από το συνημμένο σου! Δες μια άλλη προσέγγιση στο συνημμένο. Φιλικά Τάσος |
Είσαι φοβερός, Δουλεύει. του Του πρόσθεσα και την κατάληξη ή (Αγγελική) ==>ής (Αγγελικής) και δουλεύει και αυτό. Ευχαριστώ πολύ Πάνος |
Κλητική ονομάτων 1 Συνημμένο(α) Καλημερίζω την εκλεκτή παρέα, Τάσο, ή όποιος άλλος, αν θέλεις ρίξε μία ματιά σε ένα αρχειάκι που είχες φτιάξει παλιά και που σου ξαναανεβάζω με κάποιες επισημάνσεις. Ευχαριστώ πολύ Πάνος |
Καλημέρα Πάνο! Το αρχείο που είχα ανεβάσει (http://www.ms-office.gr/forum/excel-...s-se-word.html), λαμβάνει υπ όψη του τους γραμματικούς κανόνες που πολύ σωστά επισήμανες. Ρίξε μια ματιά στις στήλες C και H (στο παράδειγμα σου δεν υπάρχουν). Εκεί βρίσκεται η λύση! Καλή συνέχεια Τάσος |
Τάσο σε ευχαριστώ και πάλι, Τα λέμε Πάνος |
Ok,καταρχας να πω τα δικά μου,μιας και είναι το πρώτο μου ποστ στο φορουμ. Πραγματικά μένω έκπληκτος με την ποιότητα του φόρουμ,δεν πίστευα οτι υπάρχει κάτι τέτοιο στην Ελλάδα! Μια μικρή ερώτηση..κατέβασα το αρχειάκι για την αλλαγή των επωνύμων, και αφού ξεκλείδωσα το φύλλο,προσπάθησα να κάνω επεκτείνω τα κελιά, πέρα απο τα 60 που είναι το όριο (καθως έχω γύρω στα 130 ονόματα),αλλά δεν γίνεται. Μου βγάζει συνέχεια λάθος τιμές. Καμία ιδέα? |
Καλησπέρα σε όλους :001_smile: Tomas δοκίμασε στο excel να δεις και τα πεδία Α έως Η (υπάρχει ένα μικρό + πάνω αριστερά) και μετά να επεκτείνεις αυτά τα πεδία προς τα κάτω. Ύστερα λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα και στα άλλα πεδία όταν κάνεις επέκταση. Μάλλον μέχρι τώρα θα έκανες χειροκίνητα όλη τη δουλειά, αφού είχες τόσα λίγα ονόματα, αλλά την επόμενη φορά θα είσαι έτοιμος :045: |
Παράθεση:
Μόνο μια ερώτηση. Έχεις προβλέψει την περίπτωση 1) το ονοματεπώνυμο να είναι ανάποδα, δηλαδή πρώτα το όνομα και μετά το επώνυμο; 2) χρήση πιο φιλικού χαιρετισμού. π.χ. Αγαπητέ Γιώργο |
Καλησπέρα Δημήτρη και καλωσόρισες στο φόρουμ! Το αρχείο που ανέβασα στο φόρουμ είναι ένα απλό παράδειγμα που μπορεί να εξελιχθεί σύμφωνα με τις επιθυμίες το κάθε ενδιαφερόμενου. Φυσικά δεν μπορεί να καλύψει κανείς μέσα από ένα γενικό παράδειγμα τις αμέτρητες ανάγκες που μπορεί να δημιουργηθούν. Αν σ ενδιαφέρει ο διαχωρισμός του παραδειγματικού ονοματεπώνυμου: "Μαρία-Ελένη Παπαδάτου Καραπίδη" τότε: Κάνε δεξί κλικ στην κεφαλίδα της στήλης Ο και πάτησε Εισαγωγή. Η νέα στήλη που εισήχθηκε έχει πια το γράμμα O. Στο κελί R3 βάλε: Κώδικας: =IF(M3<>"";M3;IF(P3="";IF(O3<>"";IF(ISERROR(FIND(" ";O3;1))Στο κελί S3 βάλε: Κώδικας: =IF(N16<>"";N16;IF(P16<>"";TRIM(SUBSTITUTE(P16;R16;""));IF(O16<>"";Έτσι προσθέτεις και την περίπτωση που το όνομα έρχεται πρώτο στο ονοματεπώνυμο. Ο σκοπός του αρχείου ήταν να βοηθήσει τον χρήστη στη συγχώνευση αλληλογραφίας στο Word, γι αυτό και ακολουθεί κάποιους βασικούς κανόνες αλληλογραφίας σε επίπεδο εταιρίας όπου το "Σεις και το Σας" επιβάλλονται. Νάσαι καλά και καλή συνέχεια! |
| Η ώρα είναι 18:59. |
Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.