| Word - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Γενικά θέματα γύρω από το ισχυρότατο Microsoft Word. |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα σας και συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη για την προσφορά τους στο φόρουμ! Σε ένα έγγραφο Word έχω δημιουργήσει Συγχώνευση αλληλογραφίας με περίπου 3650 παραλήπτες από λίστα Excel. To πρόβλημα μου είναι ότι στη λίστα δεν υπάρχει διαχωρισμός άνδρας-γυναίκα ή κύριος – κυρία. Αυτό που θέλω να πετύχω είναι να ξεκινώ την επιστολή με τη φράση: Αξιότιμε κύριε Παπαδόπουλε,.... ή Αγαπητή κύρια Παπαδόπουλου,.... Έχετε κάποια ιδέα πάνω σ αυτό; Ευχαριστώ εκ των προτέρων Μαρία |
|
| ||||
| ||||
|
Καλο θα ηταν να ειχες προβλεψει κατι τετοιο. Τωρα χρειαζεται εξειδικευμενη προσεγγιση με κωδικα η να το κανεις με το "χερι". Η συντομοτερη λυση ειναι: ΟΝΟΜΑ ΕΠΙΘΕΤΟ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ - ΠΕΡΙΟΧΗ - ΤΚ ΠΟΛΗ κλπ ============================== Αγαπητοι Φιλοι, Αγαπητα Μελη, ================================ Η εαν εχεις το επιθετο της συζυγου θα ειναι ιδανικο στην περιπτωση σου. ================================================== === Αξιοτιμε Κυριε και Κυρια ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ================================================== === Το επιθετο της συζυγου δεν αλλαζει στην ελληνικη γλωσσα. |
|
|
|
Αγαπητή Μαρία φαντάζομαι ότι δεν σου λείπει μόνο ο τίτλος "Κος ή Κα" στην λίστα Στην Excel λίστα μάλλον έχεις Παπαδόπουλος και όχι Παπαδόπουλε για να συνταχθεί σωστά το γράμμα. Με άλλα λόγια φαντάζομαι έχεις τα επίθετα σε ονομαστική πτώση και όχι κλητική αφενός και αφετέρου η κλητική δεν ίδια με την ονομαστική για όλα τα ονόματα. Εγώ τουλάχιστον δεν ξέρω κανένα λογισμικό που θα μπορούσε να μετατρέψει την ονομαστική σε κλητική ![]() Το καλύτερο νομίζω είναι το μοντέλο σου να γράφει Αξιότιμε/η κ. [όνομα_πεδίου_επίθετο] ... Εσύ βέβαια θα αποφασίσεις τι ταιριάζει περισσότερο Αξιότιμε/η ή Αγαπητέ/η ή άλλη προσφώνηση. Ελπίζω να βοήθησα ![]() Θανάσης |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα σας και σας ευχαριστώ για το άμεσο ενδιαφέρον! Τόλη, μακάρι να εξαρτιόταν από μένα… αλλά μου δόθηκε μια λίστα με ονοματεπώνυμα σε μία στήλη και διευθύνσεις που ευτυχώς είναι σωστά διαχωρισμένες και με βάση αυτή τη λίστα θα πρέπει να ετοιμάσω επιστολές για 3650 παραλήπτες! Θανάση σ ευχαριστώ και σένα, τα δεδομένα μου έχουν τη μορφή Παπαδόπουλος Ιωάννης Οπότε με βάση το όνομα του θα πρέπει να συμπληρώσω το Κύριε ή Κυρία. Σας ευχαριστώ για άλλη μια φορά και ελπίζω να βρεθεί κάτι… Μαρία |
|
| ||||
| ||||
| Παράθεση:
Εαν βρω λιγο χρονο μπορει και να το φτιαξω στις επομενες ημερες/εβδομαδες... ![]() Η Λυση ειναι στα τρια τελευταια γραμματα. Πχ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥ-ΛΟΣ. Το ΛΟΣ να γινεται ΛΕ. ΠΑΠ-ΠΑΣ να γινεται ΠΑ. ΑΝΤΩΝ-ΙΟΥ - Να παραμενει το ΙΟΥ κλπ. Ειναι μπερδεμα δε λεω... αλλα γινεται... |
|
|
|
Αγαπητή Μαρία, καλησπέρα κι από μένα και καλωσόρισες στο φόρουμ! Στο πρόβλημα σου που πίστεψε με δεν είσαι η μοναδική που το έχει, βλέπω σαν λύση την εισαγωγή λίστας ονομάτων σε λίστα της Excel και με τρόπο που φαίνεται σε συνημμένο, θα μπορέσεις να καλύψεις τουλάχιστον το 90% των ονομάτων όσον αφορά το Κος/Κα. Το συνημμένο περιέχει ήδη μια λίστα με ελληνικά ονόματα με δυνατότητα εισαγωγής νέων. Επίσης δες πως γίνεται να μετατρέψεις την πτώση σε κλητική δηλ. το Παπαδόπουλος σε Παπαδόπουλε. Το συνημμένο αυτό μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σαν βάση δεδομένων για συγχώνευση αλληλογραφίας (Σύνδεσε το όνομα MailMergeData αφού προηγουμένως προσαρμόσεις το μήκος του). Ελπίζω να βοήθησα Με εκτίμηση Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών σε VB.Net, Access, Excel, Outlook, Word |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα σας! Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ! Είστε φανταστικοί! Γλύτωσα πολλές ώρες εργασίας με τη μέθοδο της λίστας ονομάτων. Βέβαια, θα χρειαστεί να κάνω και ορισμένες αλλαγές χειροκίνητα αλλά μεγάλο μέρος της δουλειάς αυτής έχει ήδη γίνει. Σας ευχαριστώ όλους για άλλη μια φορά Με εκτίμηση Μαρία |
|
|
|
Αν και η Μαρία έχει καλυφθεί, μετά από μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον Τάσο, άρχισα να το βρίσκω αρκετά ενδιαφέρον το θέμα. ![]() Έτσι, είπα να το ψάξω λίγο. Ξεσκονίζοντας λοιπόν την ελληνική γραμματική βρήκα ότι η κλητική σχηματίζεται από την ονομαστική, με βάσει τους παρακάτω κανόνες: Στα θηλυκά και στα ουδέτερα ουσιαστικά η κλητική είναι ίδια με την ονομαστική. Στα αρσενικά για να σχηματίσουμε την κλητική του ενικού αριθμού βγάζουμε το -ς από την κατάληξη της ονομαστικής, εκτός από αυτά που τελειώνουν σε -ος. Τα αρσενικά που τελειώνουν σε –ος σχηματίζουν την κλητική ενικού σε -ε, εκτός εάν τονίζονται στη παραλήγουσα οπότε σχηματίζουν την κλητική σε -ο. Στον πληθυντικό η κλητική είναι ίδια με την ονομαστική. Συμπέρασμα μπορούμε με βάσει το ονοματεπώνυμο επίθετο και μόνον, να αναγνωρίσουμε το γένος και να καθορίσουμε την σωστή σύνταξη για την προσφώνηση σε κάποιο γράμμα αυτοματοποιημένης αλληλογραφίας. Επειδή όμως το θέμα νομίζω αφορά περισσότερο το Excel (βλ. τη λύση του Τάσου) ανέβασα ένα θέμα στην ενότητα Ερωτήσεις/Απαντήσεις του Excel με τίτλο "Εύρεση γένους σε λίστα ονομάτων" εμπνευσμένο από την πρόταση του Τάσου. Δείτε το αν σας ενδιαφέρει και σχολιάστε το. Θανάσης |
|
| ||||
| ||||
|
Λοιπον παιδια εφτιαξα μια συναρτηση που ισως βοηθησει ...
|
|
|
| Καλημέρα σε όλους. Φίλε Τόλη, χωρίς καμία πρόθεση επίδειξης ή προσβολής, αν μου επιτρέπεις και σε ενδιαφέρει δες τις παρατηρήσεις μου:
![]() Ουσιαστικά η συνάρτησή σου αν το ξαναδείς έχει το ίδιο αποτέλεσμα με τις παρακάτω 8 γραμμές κώδικα, που όμως δεν επαρκεί. Κώδικας: Function ConvertGreekLastName(varValue As Variant) As Variant
If Right([varValue], 2) = "ΟΣ" Then
ConvertGreekLastName = Left([varValue], InStrRev([varValue], "") - 2) & "Ε"
ElseIf Right([varValue], 1) = "Σ" Then
ConvertGreekLastName = Left([varValue], InStrRev([varValue], "") - 1)
Else
ConvertGreekLastName = [varValue]
End If
Θανάσης ΥΓ. Θα μας μας πάρουν στο κυνήγι οι κυρίες αν τις αφήσουμε απέξω. |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| Εργαλεία Θεμάτων | |
| Τρόποι εμφάνισης | |
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| [Συναρτήσεις] Συγχώνευση αλληλογραφίας | vagzav | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 17-08-10 16:43 |
| Ερώτηση για συγχώνευση αλληλογραφίας | NIC | Word - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 14 | 08-03-10 12:45 |
| Αντιγραφή πεδίου υποφόρμας σε κύρια φόρμα | Jim | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 03-03-10 22:03 |
| [Γενικά] Mail Merge - Συγχωνευση αλληλογραφίας σε Word | Ms-Office-Development Team | Excel samples - Χρήσιμα αρχεία & παραδείγματα | 0 | 01-02-10 08:46 |
| Mail Merge - Συγχωνευση αλληλογραφίας σε Word | Ms-Office-Development Team | Word samples - Χρήσιμα αρχεία & παραδείγματα | 0 | 31-01-10 13:46 |
Η ώρα είναι 15:54.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο