Ανανέωση ιστοσελίδας
ms-office.gr > Forum > Microsoft Excel > Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις > [Συναρτήσεις] Συνάρτηση VLOOKUP

Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 30-11-14, 19:14
Όνομα: Βαγγέλης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική

Προεπιλογή Συνάρτηση VLOOKUP

Καλησπέρα σε όλα τα παιδιά του Forum.
Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα με την συνάρτηση VLOOKUP.Έχω φτιάξει ένα αρχείο excel με πολλές καρτέλες στις οποίες αποθηκεύονται - επεξεργάζονται διάφορα δεδομένα. Σε μια καρτέλα με το όνομα ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΆ, θέλω να συμπληρώνεται αυτόματα η στήλη Η με δεδομένα από την καρτέλα ΚΑΛ-CABs, όπου υπάρχει ένας πίνακας με αντιστοίχηση των ΚΑΛ με τις CABs. Θέλω δηλαδή να αναζητώ μια τιμή στην περιοχή Πίνακα C2:I11 της καρτέλας ΚΑΛ-CABs (CABs) και να μου επιστρέφει την τιμή από την ίδια γραμμή της στήλης Β του Πίνακα (KAΛ).Η συνάρτηση VLOOKUP μου βγάζει #ΔΥ. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μου βγάζει σφάλμα. Μπορεί κάποιος να βοηθήσει; Θα του ήμουν πραγματικά ευγνώμων καθώς έχω σπαταλήσει πολλές ώρες για το πρόβλημα και λύση δεν βρήκα. Επισυνάπτω αρχείο με το ανωτέρω παράδειγμα.
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: xlsx Βιβλίο1.xlsx (13,6 KB, 61 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-12-14, 09:49
Το avatar του χρήστη Spirosgr
Συντονιστής
Όνομα: Σπύρος Τσιλιγιάννης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2007, Ms-Office 2010, Ms-Office 2013, Ms-Office 2016, Ms-Office 365
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Περιοχή: Αθήνα
Προεπιλογή

Καλημέρα
Ψάχνεις στην πρώτη στήλη του «πίνακα» με τιμές από 12 έως 21 να σου επιστρέψει τι;
Το 110, 112, 115 κλπ; φυσικό δεν είναι να έχεις απάντηση #Δ/Υ?
Κατ' αρχήν δεν «δουλεύει» η VLOOKUP για αυτό που ζητάς.
Η συνάρτηση που χρειάζεσαι είναι η SUMPRODUCT.

Βάλε στο H2 φύλλο ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ:

1. Επιστρέφει το αριθμητικό τμήμα του κελιού της στήλης Β στο ΚΑΛ-CABs
=SUMPRODUCT(('ΚΑΛ-CABs'!$B$2:$I$11=A2)*'ΚΑΛ-CABs'!$B$2:$B$11)

ή

2. Επιστρέφει το αριθμητικό τμήμα του κελιού της στήλης Β στο ΚΑΛ-CABs και μπροστά το F
="F"&SUMPRODUCT(('ΚΑΛ-CABs'!$B$2:$I$11=A2)*'ΚΑΛ-CABs'!$B$2:$B$11)

*Οι συναρτήσεις επιστρέφουν 0 αν η τιμή του κελιού της Α στήλης στο ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ δεν υπάρχει στον «πίνακα».
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 02-12-14, 17:02
Όνομα: Βαγγέλης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική

Προεπιλογή

Σπύρο καλησπέρα σε εσένα και σε όλο το Forum. Η συνάρτηση που μου έδωσες δούλεψε θαυμάσια (δεν ξέρω πως, θα το ψάξω για να μάθω) είναι αυτό που ζητούσα. Συγνώμη που σας ταλαιπωρώ, οι γνώσεις μου πάνω στο excel είναι περιορισμένες. Χρησιμοποίησα την VLOOKUP επειδή την έχω χρησιμοποιήσει για μια παρόμοια εργασία σε κάποια άλλη καρτέλα του αρχείου excel και δούλεψε. Να σε ευχαριστήσω τόσο εσένα όσο και όλους τους συντελεστές του ιστοχώρου τούτου, για την πολύτιμη βοήθεια που μας παρέχετε αφιλοκερδώς και τον πολύτιμο χρόνο που διαθέτετε. Φυσικά να ευχαριστήσω και όλα τα μέλη του Forum.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 02-12-14, 17:22
Το avatar του χρήστη Spirosgr
Συντονιστής
Όνομα: Σπύρος Τσιλιγιάννης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2007, Ms-Office 2010, Ms-Office 2013, Ms-Office 2016, Ms-Office 365
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Περιοχή: Αθήνα
Προεπιλογή

Φίλε Βαγγέλη
Κατ' αρχήν, να σ' ευχαριστήσουμε με την σειρά μας για τα καλά σου λόγια.

Ανεξάρτητα αν κάποια στιγμή σε κάποιο έργο σου χρησιμοποίησες VLOOKUP και είχες
αποτέλεσμα, καλό θα είναι, να «ξεχάσεις» ό,τι ξέρεις περί VLOOKUP και να μάθεις πως
θα έχεις τα ίδια αποτελέσματα (και καλύτερα), με συνδυασμό INDEX, MATCH.
Πολλές φορές έχουμε πει στο forum ότι, η VLOOKUP δημιουργεί προβλήματα και
επιστρέφει σφάλματα.
Καλή συνέχεια!
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
[Excel07] VLOOKUP julie Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 5 27-08-19 19:25
[Συναρτήσεις] Συνάρτηση IF, VLOOKUP και NOW argisl Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 1 27-10-16 09:35
[Συναρτήσεις] VLOOKUP σε ΑΦΜ Βασίλης Καραχάλιος Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 4 29-09-14 18:32
[Συναρτήσεις] Βοήθεια για τη συνάρτηση If & Vlookup xristos0718 Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 3 24-11-10 09:54
[Συναρτήσεις] Συνάρτηση VLOOKUP PanosPan Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 3 26-05-10 13:31

Η ώρα είναι 07:37.