Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
![]()
Καλημερα σε ολους Εστω σε ενα κελι εχουμε καταχωρησει ενα θετικο αριθμο υπαρχει δυνατοτητα να τον εμφανισουμε με αρνητικο προσημο αλλαζοντας καποια αλλη τιμη σε αλλο κελι. Τα κελια που εχουν αριθμους ειναι υπολογιζομενα , αρα αν ειναι θετικος πρεπει να υπολογιζεται σαν θετικος & αν ειναι αρνητικος σαν αρνητικος.
__________________ Φιλικά ![]() Χρήστος ___________________________ Αυτά που δεν ξέρεις φτιάχνουν μία βιβλιοθήκη που καθένας μας θα ήταν υπερήφανος να έχει. Αν η γνώση δημιουργεί προβλήματα,η άγνοια σίγουρα δεν μπορεί να τα λύσει. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη gr8styl : 30-01-10 στις 21:30. Αιτία: add prefix |
|
![]()
Καλημέρα σε όλους και όλες. Φίλε Χρήστο θα έλεγα ότι είναι λίγο "ιδιόρρυθμη" η προσέγγιση σου. ![]() Στο Excel κάθε κελί ανήκει σε μιά από τις δύο ακόλουθες κατηγορίες: 1) κελί δεδομένων 2) κελί υπολογισμών Στην πρώτη κατηγορία ανήκουν τα κελιά όπου καταχωρούμε τιμές ή κείμενο και στη δεύτερη τα κελιά που περιέχουν κάποιο τύπο (formula) ο οποίος υπολογίζει την τιμή ή το αποτέλεσμα που θα έχει το κελί. Από τα παραπάνω ελπίζω να είναι κατανοητό ότι δεν μπορείς να αλλάξεις τα περιεχόμενα σε ένα κελί της πρώτης κατηγορίας ανάλογα με τα περιεχόμενα ενός άλλου κελιού. Μπορείς όμως να αλλάξεις την μορφοποίηση αντί την τιμή, ενός κελιού καταχώρησης ανάλογα με το αποτέλεσμα κάποιου άλλου κελιού τύπου ή καταχώρησης, χρησιμοποιώντας μορφοποίηση υπό όρους. ![]() Φιλικά. Θανάσης |
|
![]()
Στο συνημμένο έχω παραδείγματα για να καταλάβουμε καλύτερα το τί μπορεί να γίνει.
|
| |||
| |||
![]() Παράθεση:
Το μυαλό μου πάει σε events. Δεν έχω χρόνο να δόσω τώρα ακριβή λύση αλλά θα σου πω περίπου πώς θα το (μπακαλο)έκανα εγώ. 1) Κατάγραψε σε μακροεντολή μια ή περισσότερες μορφοποιήσεις που θέλεις, όπως εδώ που θέλεις τον θετικό αριθμό να εμφανίζεται σαν αρνητικός 2) Όρισε το event να συμβαίνει με την αλλαγή ενός κελιού άσχετου σε μια συγκεκριμένη τιμή Τα δύο βήματα αυτά θα σε πάνε προς τα εκεί που θέλεις. ΥΓ: Οποιαδηποτε βελτίωση του τρόπου σκέψης ή πραγματοποίηση αυτών που ανέφερα, επιθυμητή. The ShortCuter |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Συναρτήσεις] Αλλαγη ημερομηνία έπειτα απο αλλαγή | xaralampos | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 24-06-16 21:45 |
Αλλαγή DefaultValue | γιώργοςΚ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 13 | 24-02-16 00:07 |
[Excel07] Αρνητικός και θετικός αριθμός με βάση τον αριθμό 1 | vangelis1964 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 14-10-15 18:18 |
[ Εκθέσεις ] Προσθήκη πρόσημου + μετά από κάθε εγγραφή εκτός της τελευταίας | lefterisg | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 26-08-13 19:20 |
[ Φόρμες ] Αρνητικός αριθμός σε φόρμα | artchrist73 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 28-02-13 00:17 |
Η ώρα είναι 20:11.