![]() |
Καλησπέρα σε όλους. Έχω ένα αντίστοιχο πρόβλημα για τη δουλειά μου. Έχω 3 - 4 πίνακες και από αυτούς τραβάμε αποτελέσματα σε ένα word, πάλι σε πίνακες. Μέχρι τώρα αυτό γινόταν manually και ψάχνουμε τροπο να γίνεται αυτόματα. Ειδα λίγο το παράδειγμα της Ράνιας και το δοκίμασα σε έναν υποθετικό πίνακα αλλά δεν μου δουλεύει. Σε έναν πίνακα 3 Χ 2 στο word δεν μπορώ πχ να επιλέξω 3 ονόματα και 3 υποθετικούς αριθμούς που τα συνοδεύουν αλλά μόνο το ένα όνομα. Ότι και να δοκιμάσω μου εμφανίζει κάτι τέτοιο: Νίκος 5 Νίκος 5 Νίκος 5 Αντί για Νίκος 5 Γιώργος 3 Κώστας 8 Ξέρει κανείς τι μπορώ να κάνω για να φτιάξω κάτι τέτοιο? Μπορεί να γίνει και με κάποιο κώδικα όπου πχ το ένα κελί του excel θα είναι συνδεδεμένο με ένα κελί του πίνακα του word? Θα μας γλίτωνε από τεράστιο χρόνο και ταλαιπωρία. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. |
Άγγελε καλησπέρα, εάν σε ενδιαφέρει να μάθεις την διαδικασία μπορώ να στην περιγράψω βήμα βήμα και με φωτό, αν και εκτός του ότι είναι πανεύκολη, το έχει κάνει ήδη ο Σπύρος. Αν απλά θέλεις βοήθεια θα πρέπει να ανεβάσεις τα αρχεία σου χωρίς ευαίσθητα δεδομένα ώστε να σε βοηθήσει κάποιος. |
Καλησπέρα Σταμάτη. Ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση. Δεν είχα βάλει ειδοποίηση σε περίπτωση απάντησης με αποτέλεσμα να το δω σήμερα το μήνυμα σου. Η αλήθεια είναι ότι βρήκα πάνω κάτω πώς δουλεύει. Από κει και πέρα θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορείς με το mail merge να συνδέσεις περισσότερα από ένα excel αρχεία. Το ρωτάω γιατί ναι μεν κατάφερα να συνδέσω ένα excel αλλά χρειάστηκα στοιχεία και από δεύτερο κάτι που φάνηκε αδύνατον. Επίσης είχα ένα θέμα όπου χρειάστηκα να "ανέβω" record ώστε να πάρω από πάνω κελί πληροφορία, κάτι το οποίο δεν μπόρεσα να κάνω ποτέ. Φαίνεται ότι κινείται "σειριακά" η μέθοδος αυτή και κινείσαι μόνο δεξιά και κάτω αλλά ποτέ δεν μπορείς να πας προς τα πίσω να πάρεις πληροφορία από άλλο κελί. Η αλήθεια είναι ότι προσπάθησα σήμερα με copy του πίνακα από excel (στην αρχή είχα δοκιμάσει copy μόνο τα κελιά, κάτι που χάλαγε το format των κελιών στο word και έκανε άσκοπη τη προσπάθεια μου). Φαίνεται ότι δουλεύει καλά αφού μπορώ να πειράζω τα κελιά στο excel και να αλλάζουν τα κελιά στο word χωρίς να χαλάει το format. Προς το παρόν όλα αυτά δοκιμαστικά και αύριο θα το δω αν θα δουλέψει στο word στη δουλειά. Υπάρχει τροπος να γίνει κάτι τέτοιο με VBΑ? Ευχαριστώ εκ των προτέρων! |
Καλησπέρα παιδιά. Σας παρακαλώ τη βοήθειά σας! Έχω φτιάξει έναν φωτοκατάλογο με τα προϊόντα της εταιρίας μας στο word και θα ήθελα να καταχωρώ τις τιμές σε ένα φύλλο excel και στη συνέχεια να καταχωρούνται αυτόματα και στο word. Ώστε όταν αλλάζω την κάθε τιμή στο excel να αλλάζει και στο word. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. |
Καλησπέρα Ιωάννη, Θα βοηθούσε αρκετά αν ανέβαζες ένα δοκιμαστικό αρχείο του Word και του Excel ώστε να προσπαθήσουμε να το προσαρμόσουμε ανάλογα. |
| Η ώρα είναι 23:56. |
Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.