| Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα σας, Θα χρειαστώ για ακόμη μια φορά την βοήθειά σας. Χρησιμοποιώ τον εξής κώδικα που θέλω να κάνω Replace μόνο στην περίπτωση που υπάρχει μια ολόκληρη λέξη σε μέρος ενός κελιού. Παράδειγμα: Στον κώδικα έχω βάλει να γίνεται αντικατάσταση του ονόματος Αγαπη αλλά μου αντικαθιστά μέρος και άλλων ονομάτων, π.χ.σ το όνομα Αγαπητός μου αφήνει μόνο τος, και στον Αγαπήνωνρ μου αφήνει νωνρ κλπ. Κώδικας: Sub FindReplace()
Dim rngFalse As Range
Dim oNameFalse As String
Set rngFalse = Range("L3:L4535")
oNameFalse = "Αγαπη"
Columns("M:M").Select
Selection.Replace What:=oNameFalse, Replacement:="", LookAt:=xlPart, _
SearchOrder:=xlByColumns, MatchCase:=False, SearchFormat:=False, _
ReplaceFormat:=False
End Sub
Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Φιλικά, Δημήτρης |
|
|
|
Καλησπέρα Ο κώδικας έχει κατ' αρχήν 2 γραμμές που δεν χρειάζονται στην ενέργεια Find & Replace που ζητάμε. Πιθανόν ο συγκεκριμένος να είναι τμήμα ενός άλλου μεγαλύτερου κώδικα.(???) Αυτές είναι οι γραμμές και πρέπει να διαγραφούν Dim rngFalse As Range Set rngFalse = Range("L3:L4535") Τώρα ο κώδικας τι κάνει: Βρίσκει οτιδήποτε περιέχει "Αγαπη" και το διαγράφει Οτιδήποτε μοιάζει με το "Αγαπη" δηλαδή χωρίς τονισμό και με τους ίδιους χαρακτήρες. Αν θέλεις να διαγράφει την λέξη "Αγάπη" θα πρέπει να γράψεις αυτό ακριβώς. Αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό για να είμαστε 100% σωστοί... Πες μας τι θέλεις να πετύχεις (αποτέλεσμα) για να δώσουμε τον σωστό κώδικα ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Την λέξη Αγαπήνωνρ ή Αγαπήνωρ δεν την πειράζει ο κώδικας Αν όμως υπάρξει λέξη "Αγαπητός" Ναι θα την πειράξει Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Spirosgr : 14-05-14 στις 22:54. |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| [Μορφοποίηση] Συνεχόμενα κελιά. | steliosgr | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 21-11-16 09:41 |
| [Γενικά] αποτελεσμα απο 2 κελια | GreekPowers | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 10 | 04-11-15 14:46 |
| [Συναρτήσεις] Εργασία με χρωματισμένα κελιά | Σανίδας | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 17-09-15 18:00 |
| [ Φόρμες ] Υπολογισμοί σε κελιά | alexikakos | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 31-10-12 17:58 |
| [Γενικά] ΠΗΔΑΕΙ ΚΕΛΙΑ !!! | makoulis | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 24 | 25-03-12 13:17 |
Η ώρα είναι 07:20.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο