![]() |
Παράθεση:
|
Καλησπέρα σας. Μανώλη πολύ σωστά πρότεινες να αλλάξει το 6 σε 7 αφού η Χρύσα πρόσθεσε μια κρυφή "βοηθητική" στήλη σε κάθε μέρα. Οι αρχικές στήλες ήταν 6 (ΑΠΟ, ΕΩΣ, 0:00, 6:00, 22:00 και 24:00). Με την παρακάτω πρότασή μου δεν χρειάζεται "βοηθητική" στήλη. Χρύσα το ζητούμενο σου μπορεί να γίνει πιο απλά ακολουθώντας τα παρακάτω 4 βήματα. Στο τελευταίο αρχείο BARDIES_corrected_01.xls που ανέβασα, 1) επιλέγεις την περιοχή C8:C16 με ενεργό το C8 και εφαρμόζεις μορφοποίηση υπό όρους με κανόνα =sum(e8:g8)>timevalue("08:01") ή τον =(d8<c8)+d8-c8>timevalue("8:01") 2) επιλέγεις την περιοχή D8:D16 με ενεργό το D8 και εφαρμόζεις μορφοποίηση υπό όρους με κανόνα το ίδιο =sum(e8:g8)>timevalue("08:01") ή τον =(d8<c8)+d8-c8>timevalue("8:01") 3) Αντιγράφεις την περιοχή C8:D16 και κάνεις επικόλληση στο I8 4) Αντιγράφεις την περιοχή I8:N16 και κάνεις επικόλληση στην περιοχή O8:GF16 Σημ. Οι ώρες μιας ημέρας είναι στις 3 πρώτες κρυφές στήλες (πχ e,f,g) η 4η στήλη (24:00) είναι ώρες της επόμενης μέρας. Σαν κανόνες μορφοποίησης οι =sum(e8:g8)>timevalue("08:01") και =(d8<c8)+d8-c8>timevalue("8:01") στα βήματα 1 και 2 είναι ισοδύναμοι. :023: Για εκδόσεις Excel μεταγενέστερες του 2003 μπορούμε αντί timevalue("08:01") να χρησιμοποιήσουμε Tables!$A$18 (που περιέχεται το 8:00) ή να ονοματίσουμε ένα κελί σαν DayLimit και να χρησιμοποιήσουμε =sum(e8:g8)>DayLimit στους κανόνες (βήματα 1 και 2). Περιττό να πω ότι στο DayLimit βάζουμε τις ώρες που θέλουμε σαν όριο πχ 8:00 Θανάσης ΥΓ. Χρύσα δεν χρειάζεται να :worthy: κάθε φορά. Βοηθάω στο μέτρο του δυνατού και όταν έχω χρόνο. :wink: |
Καλησπέρα Θανάση σε ευχαριστώ Θα το κάνω και με τον τρόπο που μου λες διότι μου αρέσει να μαθαίνω. Το κατάλαβα ότι έφταιγαν οι στήλες που πρόσθεσα. Να ρωτήσω και κάτι άλλο (επί τη ευκαιρία:001_rolleyes:)αν και δε νομίζω ότι γίνεται Αυτό είναι μηνιαίο πρόγραμμα. Πες ότι θέλω κάθε εβδομάδα, πάλι με μορφοποίηση υπό όρους, να ειδοποιούμαι όταν ο υπάλληλος υπερβαίνει τις 40 ώρες εργασίας. Οκ, πες ότι το κάνω για τον Μάιο. Τον άλλο μήνα/ες οι εβδομάδες έχουν άλλη αρχή και τέλος. Μπορεί να προσαρμόζεται ανάλογα; Να παίρνει δηλαδή κάποια κελιά εάν αρχίζουν από τη λέξη "Δευτέρα" και να μετράει 7 κελιά; ή δε βγάζει νόημα αυτό που λέω; Καλό βράδυ |
Καλημέρα σε όλους. Κατέβασα το Αρχείο που έχετε αλλά η ερώτηση μου είναι η εξής. Εάν ένας υπάλληλος δουλεύει σε βάρδια πρωί και βράδυ. Δηλαδή 07,00-15,00 και 23,00 με 07,00 τις επομένης πώς πρέπει να συμπληρωθεί ο πίνακας? Επίσης μπορεί να κάνει υπολογισμού του μισθού βάζοντας πεδία Βασικού μισθού και ωρομίσθιου, ώστε να υπολογίζει το ποσό που πρέπει ένας υπάλληλος να πάρει για τον κάθε μήνα? Είμαι αρχάριος χρήστης του excel και απο ότι βλέπω έχω πολύ διάβασμα να ρίξω!!! Καλησπέρα σας όλους και ευχαριστώ για την δουλειά που κάνετε!!! Τάσος |
Καλημέρα Τάσο καλώς ήρθες στην παρέα. Αν και υπάρχουν αρκετά θέματα με βάρδιες στο forum, επειδή κάθε εταιρία, γραφείο, βιοτεχνία κλπ, έχει «ιδιαιτερότητες» στην λειτουργία της, καλό είναι, να δημιουργεί κανείς, ένα custom πρόγραμμα, (στα μέτρα του) αν θέλει 100% σωστό αποτέλεσμα. |
Αργίες 1 Συνημμένο(α) Χρύσα καλησπέρα, βρήκα την δουλειά σου πολύ καλή. Με όλο το θάρρος όμως σου ξέφυγε το θέμα με τις αργίες. Το πινακάκι σου αναφερόταν μόνο στο έτος 2012. Έτσι για να μπορεί να ενημερώνεται αυτόματα το σύνδεσα με το κελί που αναφέρει το έτος στο φύλλο Model. Κάθε φορά λοιπόν που θα αλλάζεις το έτος θα σου ενημερώνεται αυτόματα και ο πίνακας με τις αργίες (κινητές και μη). Συνέχισε την προσπάθεια. Φιλικά, Μάρω Υ.Γ. Έκανα την διόρθωση που πρότεινε ο Μανώλης στην σελίδα 2. Την σελίδα 3 δεν την είδα καθόλου :plaf::dft011: |
Παράθεση:
Το εν λόγω αρχείο με καλύπτει σχεδόν. Είμαι αρχάριος και θέλω το αρχείο να μπορέσω να βλέπω κατά πόσον τα χρήματα που δίνουν στην γυναίκα μου είναι τα σωστά. Με μερική εξέλιξη από κάποιον που ξέρει EXCEL θα γίνει τέλειο, Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει? |
ΕΤΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ MODEL Παράθεση:
Ευχαριστω |
Καλημέρα Κυριάκο, καλώς όρισες στο ms-office.gr Τα έτη είναι σε μια ονομασμένη, μη δυναμική λίστα (μέχρι 2017) Αν θέλει κανείς να προσθέσει έτη, θα πρέπει να προσαρμόσει την λίστα από τον name manager. Ακόμα καλύτερα, να αλλάξει το αρχείο σε .xlsx και να χρησιμοποιήσει «Πίνακες» στις λίστες, ώστε να είναι δυναμικές, ή να μετατρέψει τις υπάρχουσες λίστες σε δυναμικές. |
ΕΤΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ MODEL Παράθεση:
|
| Η ώρα είναι 08:25. |
Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.