| Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα σας, Έχω επισυνάψει ένα δείγμα του αρχείου μου σε Excel. Αυτό το αρχείο (αρχικό αρχικό έχει 17.000 εγγραφές-γραμμές). Απ' ότι βλέπετε έχει διάφορες στήλες στην αρχή (ID, name, lastname, address, area, tel1, tel2, tel3, 2nd code, initiation date, max, months, current) και έπειτα ξεκινάει και έχει πολλά ζεύγη date, level. Αυτό ουσιαστικά είναι η απόδοση του καθενός. Δηλαδή τον 11/2011 (date1) είχε απόδοση 9% (level1) και ούτω καθεξής. Επομένως, ψάχνω να βρω έναν τρόπο να εκμεταλλευτώ αυτή την απόδοση ως εξής: 1) Όποιος έχει το ίδιο level π.χ. για έναν χρόνο ή έξι μήνες, τότε χαρακτηρίζεται κάπως (ή με conditional formatting ή με έναν δείκτη σε ξεχωριστή στήλη ως indicator) 2) Όποιος από την αρχή είναι 0% 3) Όποιος είναι 0% για 13 μήνες και πάνω Άρα με κάποιον τρόπο πρέπει να μπορώ να συγκρίνω τα ζεύγη date1- level1, date2-level2 κ.ο,κ. μεταξύ τους και να κρίνω την απόδοση κάποιου βάσει των 3 κριτηρίων που προανέφερα (ίδιο level για 6 μήνες ή/και 1 χρόνο, όλα τα level του είναι 0% και όποιος έχει 0% για πάνω από 13 μήνες, Επίσης, σε ένα κελί, να βγάζει στατιστικό για το level. Δηλαδή να συγκρίνει τα levels του και να βγάζει ότι π.χ. είναι πιο πολύ 3% για παράδειγμα). Όλες οι ιδέες ευπρόσδεκτες! Ευχαριστώ εκ των προτέρων |
|
| |||
| |||
|
Αυτό που χρειάζομαι ουσιαστικά τώρα που το σκέφτομαι καλύτερα είναι το εξής: Έχω διάφορους χρήστες αλλά οι ημερομηνίες (date1, date2 κτλ) για τον καθένα δεν είναι οι ίδιες, γιατί π.χ. κάποιος μπορεί να ξεκίνησε τον επόμενο μήνα και κάποιος δύο μήνες πριν. Επίσης, το περιεχόμενο των Date1, Date2 κτλ είναι συνεχόμενοι μήνες. Π.χ. εγώ ξεκινάω τον 10/2013 άρα Date1 θα είναι 10/2013, Date2 θα είναι 11/2014 κ.ο.κ. Επομένως, χρειάζομαι μία συνάρτηση, η οποία να ελέγχει τις πρώτες 12 τιμές Level1, Level2 ... Level 12 και να βλέπει εάν έχουν την ίδια τιμή. Εάν ναι, τότε είναι στάσιμος. Δεν ξέρω εάν βοήθησα καθόλου τους guru! Ευχαριστώ και πάλι εκ των προτέρων |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| Υπολογισμός φπα | q.mrk | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 18-03-15 18:10 |
Η ώρα είναι 08:26.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο