![]() |
Πρόσθεση αρνητικού αριθμού με θετικό Φίλοι του φόρουμ γειά σας. Έχω το εξής πρόβλημα. [Αξία Εμπορ.] [Πίστωση] [Υπόλ] [350€] [120€] [ -230€] (μου χρωστάει) (120€-350€= - 230€) την άλλη μέρα αγοράζει άλλο εμπόρευμα χωρίς να πληρώσει 125€ -355 εδώ θα πρέπει να φαίνεται το - Ποιο τύπο θα πρέπει να βάλω;;;;; Σας ευχαριστώ |
1 Συνημμένο(α) Χρίστο κάτι κάνεις ανάποδα και σε μπερδεύει Αντέγραψε το παράδειγμα Στήλη 1 Ημερομηνία(Συναλλαγής) Στήλη 2 Χρεώσεις (Τι αγοράζει ο πελάτης) Στήλη 3 Πιστώσεις (Πληρωμές του πελάτη) Στήλη 4 Υπόλοιπο (Υπόλοιπο πελάτη προς εσένα) κελιά A1, B1, C1, D1 Κεφαλίδες Στο κελί D2 ο τύπος =IF(OR(B2>0; C2>0);SUM($B$2:B2)-SUM($C$2:C2);"") και τράβηξε κάτω Διευκρίνηση Η συνάρτηση OR χρησιμοποιείται αν έχουμε φτιάξει για παράδειγμα μια καρτέλα σαν της φωτογραφίας να μην εμφανίζει υπόλοιπα (επαναλαμβανόμενα) αλλά κενά από την 20 σειρά και κάτω |
Καλησπέρα Χρήστο, αν: 1) η [Αξία Εμπορ.] καταχωρείται στα κελιά A2, A3, … της στήλης Α 2) η [Πίστωση] στα κελιά B2, B3, … της στήλης B. μπορείς στο κελί C2 να βάλεις τον τύπο: =SUM($B$2:B2)-SUM($A$2:A2) και να τον αντιγράψεις όσο χρειάζεται προς τα κάτω. Φιλικά/Γιώργος |
Φίλοι του φόρουμ Καλησπέρα σας. Ευχαριστώ πολύ τον Σπύρο και τον Γιώργο και θα εφαρμόσω αυτό που προτείνει ο Γιώργος γιατί θέλω να φαίνεται το αρνητικό. Όσο για αυτό που προτείνει ο φίλος Σπύρος σίγουρα κάπου θα το χρησιμοποιήσω. Σας ευχαριστώ θερμά όλους. |
| Η ώρα είναι 18:51. |
Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.