| Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Στο παρακάτω αρχείο έχουμε μια βάση δεδομένων με στοιχειά εργαζομένων και ένα φύλλο που περιέχει τον εργαζόμενο με τις απόδωσες που λαμβάνει κάθε μήνα . Έχω δημιουργήσει ένα κουμπί ( ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ) το οποίο μου εμφανίζει τα στοιχειά του από την βάση δεδομένων. Αν όμως μεσα από την φορμα αλλάξω ΑΦΜ όνομα επώνυμο πατρώνυμο και πατώντας ‘’διόρθωση στοιχείων’’ εμφανίζει cant update. Μπορείτε να μου πείτε που έχω κάνει λάθος στους τύπους ? Ευχαριστώ
|
|
| ||||
| ||||
|
Καλημέρα! Όθωνα, επίτρεψε μου να σου δείξω την ιδέα μου που εν μέρει την υλοποίησα στο συνημμένο αρχείο. Ο αριθμός ΑΦΜ φυσιολογικά δεν αλλάζει και έτσι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν αναγνωριστικό κλειδί ώστε σε περίπτωση συνωνυμίας να μην υπάρξει σύγχυση στις καταχωρήσεις. Είναι πολύ πιο απλό, πιο γρήγορο, πιο σίγουρο, πιο σταθερό και δεν χρειάζεται κώδικες κλπ στο φύλλο αν πληκτρολογείς κατευθείαν στο φύλλο για να κάνεις αλλαγές ή προσθήκες δεδομένων. Για να μεταφερθείς στην καρτέλα μιας εγγραφής αρκεί να κάνεις διπλό κλικ στη στήλη A του φύλλου "ΒΑΣΗ". Αν η καρτέλα δεν υπάρχει, θα δημιουργηθεί αυτόματα. Η κάθε νέα καρτέλα (φύλλο δεδομένων) που δημιουργείται στην ουσία είναι ένα αντίγραφο του κρυμμένου φύλλου "Template". Επομένως, τυχόν αλλαγές θα πρέπει να γίνουν στο φύλλο "Template" πριν προστεθούν νέες καρτέλες. Ωστόσο μπορείς να χρησιμοποιήσεις την ενσωματωμένη φόρμα καταχώρησης / επεξεργασίας δεδομένων. Έχω γράψει κώδικα για την εμφάνιση της φόρμας αυτής (μια γραμμή είναι) ο οποίος καλείται με το συνδυασμό πλήκτρων ALT+X από οποιοδήποτε φύλλο δεδομένων του βιβλίου. Ένα κλασικό ελάττωμα της φόρμας αυτής είναι ότι δείχνει τις ημερομηνίες με αμερικάνικη μορφή. Ωστόσο η ημερομηνίες που συμπληρώνονται από τον χρήστη αποθηκεύονται σωστά στο κελί. Η περιήγηση από μια εγγραφή στην επόμενη γίνεται απλά με ENTER ή και με τα πλήκτρα Επάνω - Κάτω (Βελάκια). Το αντίστροφο επιτυγχάνεται με το συνδυασμό πλήκτρων SHIFT+ENTER Για τη χρήση της φόρμας μπορείς να ρίξεις μια ματιά εδώ: Add, edit, find, and delete rows by using a data form - Excel - Office.com Καλή συνέχεια! Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
|
| |||
| |||
|
καλημέρα Tάσο και ευχαριστώ για την απάντηση . Tο πρόβλημα μου όμως είναι ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση πολλές φορες τα στοιχεια που έχω είναι συνήθως το "oνοματεπωνυμο" και σταδιακά μου δίνουν τα υπόλοιπα στοιχεία . Για αυτό προσπαθω να βρω που έχει λάθος ο τύπος στην forma .
|
|
| |||
| |||
|
Τελικά δημιούργησα έναν πιο απλό τύπο . επισυνάπτω το αρχείο .
|
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| [Excel07] Μετατροπή formulas σε τύπο πίνακα | George R | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 27-04-16 07:11 |
| [VBA] Πρόβλημα σε τύπο | xristos | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 15-12-14 19:54 |
| [ Εκθέσεις ] Μετατροπή Έκθεσης σε άλλο τύπο αρχείου | ΤΖΙΜΗΣ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 24-10-11 11:25 |
| Oνομασία στήλης υπολογιστικού φύλλου σε τύπο | Tasos | Άλλες συναρτήσεις | 0 | 24-10-11 09:31 |
| [Συναρτήσεις] Αναζήτηση σε περισσότερα φύλλα με τύπο | Aris | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 7 | 05-09-11 18:43 |
Η ώρα είναι 21:34.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο