| Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Αγαπητοί φίλοι δεν γνωρίζω αν υπάρχει αντίστοιχο θέμα στο forum ,πάντως μετά απο μία αναζήτηση που έκανα δεν βρήκα κάτι και δε γνωρίζω αν το εκφράζω και σωστά, για το λόγο αυτό αναρτώ το ερώτημα μου ,μιας και την τελευταία φορά που χρειάστηκα κάτι πάλι στο Forum κατέφυγα και βρήκα λύση μετά την πολύτιμη συνδρομή των φίλων του Forum που είναι πολύ καλύτεροι γνώστες του αντικειμένου . Έχω ένα πίνακα ο οποίος είναι μικρογραφία σε σχέση με αυτό που θέλω να φτιάξω , απλά για να αντιληφθείτε για το πρόκειται.Είναι ένας πίνακας αναγωγής πυκνοτήτων με βάση τη θερμοκρασία περιβάλλοντος.Στην κάθετη στήλη είναι η θερμοκρασία περιβάλλοντος που βλέπω απο το θερμόμετρό μου και στην οριζόντια στήλη είναι η πυκνότητα του υγραερίου που βρίσκεται μέσα στην δεξαμενή.Στη συνέχεια θέλω να αναγράφω σε ένα κελί την θερμοκρασία που βλέπω στο θερμόμετρο του μετρητή μου στο κελί Β12 .Στο κελί Β13 θα αναγράφω τη πυκνότητα που θα είναι αναγεγραμμένη απο το τιμολόγιο και το οποίο θα έχει μια απο τις 3 τιμές που είναι αναγεγραμμένες στη οριζόντια σταθερά στήλη των πυκνοτήτων .Θέλω λοιπόν στο κελί που αντιστοιχεί Ρ ΠΥΚΝΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΗΠΤΕΙ ΑΠΌ ΤΗΝ ΑΝΑΓΩΓΗ = κελί Β14 να μου δείχνει την τιμή που τέμνει ο πίνακας.Για παράδειγμα αν έχω αναγράψει θερμόκρασία περιβάλλοντος στο κελί Β12 =3,0 Κελσίου και πυκνότητα στο κελί Β13=0,5400 τότε θα πρέπει να μου δίνει τη τιμή στο Κελί Β14=0,5713. Σας επισυνάπτω και το αρχείο το οποίο βέβαια δεν είναι ολοκληρωμένο ,μιας και δεν έχω καταφέρει ακόμα να βρώ το τρόπο που θα μπορώ να το κάνω να λειτουργήσει με το παραπάνω τρόπο.Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια σας. Με τιμή Πανος |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα Πάνο, έχω τη γνώμη ότι το ζητούμενο δεν είναι σαφές. Γράφεις: «Θέλω λοιπόν στο κελί που αντιστοιχεί Ρ ΠΥΚΝΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΗΠΤΕΙ ΑΠΌ ΤΗΝ ΑΝΑΓΩΓΗ = κελί Β14 να μου δείχνει την τιμή που τέμνει ο πίνακας». Τι εννοείς με τον όρο «την τιμή που τέμνει ο πίνακας»; Πιθανόν να εννοείς την τιμή του κελιού που βρίσκεται στην τομή της σχετικής γραμμής και στήλης, αλλά αυτό δε συμφωνεί με το παράδειγμά σου. Η τιμή του κελιού που βρίσκεται στην τομή της γραμμής που περιέχει τη θερμοκρασία 3,0 με την στήλη που περιέχει την πυκνότητα 0,5400 είναι 0,5697 και όχι 0,5713. Δεν διευκρινίζεις επίσης αν η θερμοκρασία μπορεί να πάρει και ενδιάμεσες τιμές. Φιλικά/Γιώργος |
|
|
|
Καλησπέρα Το βιβλίο που ακολουθεί αποτελεί πρότυπο για κάθε εργασία στην οποία θέλουμε το αποτέλεσμα της τομής γραμμής και στήλης δεδομένων δισδιάστατου πίνακα Οι επιλογές γίνονται από Dropdown και ο χρήστης έχει το αποτέλεσμα που υπάρχει στην τομή των δεδομένων και αριθμητικά και οπτικά Χρησιμοποιήθηκαν τύποι και VBA Οι υπολογισμοί βρίσκονται στο φύλλο Calc |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα στην παρέα Μια άλλη προσέγγιση εύρεσης της τιμής του κελιού που βρίσκεται στην τομή συγκεκριμένης γραμμής και στήλης πίνακα. Χρησιμοποιείται ένας τύπος και μορφοποίηση υπό όρους. Φιλικά/Γιώργος Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kapetang : 30-01-14 στις 00:24. Αιτία: αλλαγή συνημμένου |
|
| |||
| |||
|
Φιλοι σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την βοήθεια!! Χίλια ευχαριστώ όλους για το κόπο σας να ασχοληθείτε με το πρόβλημα μου!!!!
|
|
| |||
| |||
| Παράθεση:
|
|
| |||
| |||
| Παράθεση:
|
|
| |||
| |||
|
Γιώργο ίσως έχεις δίκιο ίσως δεν ήμουν τόσο σαφής,αν ανοίξεις βέβαια το αρχείο ίσως είναι ποιο ξεκάθαρο στο τι ψάχνω.Και πάλι ευχαριστώ για το χρόνο σου!
|
|
| |||
| |||
| Σε ευχαριστώ πολύ πολύ καλό Γιώργο..και πάλι ευχαριστώ για το χρόνο σου !
|
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| [Excel07] Εξαγωγή δεδομένων από πίνακα | panageo | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 18-05-15 13:12 |
| [Συναρτήσεις] Πως κάνω εξαγωγή δεδομένων απο πίνακα; | koumpana | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 27 | 29-05-12 09:21 |
| [ Πίνακες ] Εξαγωγή πίνακα σε excel | markosv | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 23-11-11 18:01 |
| [Συναρτήσεις] Εξαγωγή Πίνακα Access στο Excel | dream-garden | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 31-03-11 20:41 |
| Εξαγωγή πίνακα σε ascii file | stavros | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 13 | 07-12-09 19:05 |
Η ώρα είναι 20:42.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο