Ανανέωση ιστοσελίδας
ms-office.gr > Forum > Microsoft Excel > Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις > [Excel07] Προσθήκη μακροεντολών σε excel

Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ.

Κλειστό Θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 30-05-13, 19:16
Όνομα: Γιώργος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2013
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική

Προεπιλογή Προσθήκη μακροεντολών σε excel

Kαλησπέρα σε όλους .

Kαταρχήν να ευχαριστήσω τον συντονιστή του forum spirosgr για την πολύτιμη βοήθεια του στο πρηγούμενο θέμα μου.
Στο συνημμένο που ακόλουθη αφού έκανα κάποιες προσθήκες στις στήλες αλλα κάποιες αλλαγές στην "εμφανιση" (από αυτή που είχε δώσει αρχικά ο spirosgr) εχασα κεποιες δυνατότητες αλλα ανθεώρισα και μερικά ζητούμενα, γιαύτο επανέρχομαι με τα παρακάτω ζητούμενα που θα παρακαλούσα παρα πολύ αν ξέρει και μπορεί κάποιος, να τα εφαρμόσει στο συνημμένο μου .

1.Θα ήθελα μπαίνοντας στο excel αυτό, η λίστα των συστημάτων (απο γραμμη 8 και κάτω)να ταξινομείται κατά την στήλη B (κωδικός συστήματος)από τον μεγαλύτερο κωδικό πάνω πάνω (γραμμή 8) και τους μικρότερους προς τα κάτω .

2 .Στην γραμμή 3 θα ηθελα να καταχωρώ τα στοιχεια ενός νέου συστήματος και αφού πατήσω το μπουτόν "καταχώρηση" να συμβαίνουν τα εξής:

α)η νέα καταχώριση να εμφανίζεται στην γραμμή 8

β)να μην δέχεται την καταχώριση (εμφανίζοντας κάποιο σχετικό μήνυμα αν είναι δυνατόν ) αν καταχωρείται νέος κωδικός ίδιος με άλλον υπάρχον , η αν ο νέος κωδικός δεν έχει 4 ψηφία. (δηλαδή αν εχει περισσοτερα ή λιγότερα)

γ)αφού δεχτεί την καταχώριση και την τοποθέτηση στη γραμμή 8 τις λίστας να κάνει εκκαθάριση περιεχόμενον της γραμμής 3

3.Τελος θα ήθελα στο πλαίσιο της αναζήτησης (γραμμη 5) αφού γράψω κάποιο στοιχειο ολικό η μερικό από τα περιεχόμενα τον στηλών A έως S και πατώντας το μπουτόν "ΒΡΕΣ"να μου εμφανίζει από την γραμμή 8 και κάτω αντί ολόκληρης τις λίστας συστημάτων , μονο τα ευρήματα αναζήτησης.

Παιδιά σας υπέρ ευχαριστω , περιμένω αγωνιωδώς την λύση σας.
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: xlsm ΒΑΣΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ.xlsm (28,8 KB, 44 εμφανίσεις)
Παλιά 30-05-13, 20:32
Το avatar του χρήστη Spirosgr
Συντονιστής
Όνομα: Σπύρος Τσιλιγιάννης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2007, Ms-Office 2010, Ms-Office 2013, Ms-Office 2016, Ms-Office 365
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Περιοχή: Αθήνα
Προεπιλογή

Καλησπέρα
Φίλε Γιώργο να πω ότι δεν είμαι ο συντονιστής Σπύρος αλλά απλά ο Σπύρος
Αλλά μιας και αναφέρθηκε η "ιδιότητά" μου να σου πω τα εξής:
Κατ' αρχήν δεν πρέπει να κλείνεις τα θέματά σου όπως το ολόιδιο προηγούμενο αν κάτι δεν σε ικανοποιεί ή δεν καταλαβαίνεις (παρόλο που σου έλεγα τις απαντήσεις ξαναρώταγες ακριβώς το ίδιο χωρίς να πάρω ποτέ και κάποια σαφή απάντηση σε δικά μου ερωτήματα) διότι μπορεί και κάποιοι άλλοι φίλοι να θέλουν να επέμβουν ή να ρωτήσουν κάτι κι αυτοί
Άφηνε τα θέματα να κλείνουν "μόνα" τους στην ώρα τους
Κατά δεύτερον όλα όσα ρωτάς εδώ έχουν απαντηθεί στο προηγούμενο θέμα σου και δεν καταλαβαίνω πρός τι η επανάληψη.......
1. Κώδικας στο ThisWorkbook για να ανοίγει πάντα στο φύλλο που θέλεις και να ταξινομεί τον πίνακα στο άνοιγμα
2. Εισαγωγή των δεδομένων της 3ης σειράς (InputRange) την λέγαμε στον πίνακα και μάλιστα με ταξινόμηση (και να έμπαινε στην αρχή σειρά 8 δεν νομίζω ότι λέει κάτι γιατί στο επόμενο άνοιγμα θα ταξινομηθεί πάλι όπως ζήτησες)
3. Βάλαμε μορφοποίηση κόκκινο αν ο κωδικός υπάρχει ξανά (περίπτωση λάθους με διπλότυπο)
4. Κάναμε και αναζήτηση στοιχείων στο textbox με την εισαγωγή 4 γραμμάτων από το όνομα πελάτη

Το μόνο καινούριο είναι ότι στην περίπτωση ειδοποίησης λάθους κωδικού πρέπει να περιλαμβάνει και την περίπτωση 4 ψηφίων
Δοκίμασε με IF και LEN και θα πετύχεις εύκολα και αυτό
Παλιά 02-06-13, 11:43
Όνομα: Γιώργος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2013
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική

Προεπιλογή

Ευχαριστω πολυ για την βοήθεια, το εφτιαξα διαφορετικα
Κλειστό Θέμα

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
[Γενικά] ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΜΑΚΡΟΕΝΤΟΛΩΝ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ EXCEL smasak Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 1 24-01-16 08:30
[VBA] απόκρυψη μακροεντολων kolekas Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 6 19-10-15 23:27
[Συναρτήσεις] Προσθήκη συναρτήσεων nakosg Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 7 15-07-12 12:08
Προσθήκη και ενημέρωση Εγγραφών από Excel Tasos Access samples - Χρήσιμα αρχεία & παραδείγματα 0 20-03-12 09:21
Απενεργοποίηση της Ασφάλειας Μακροεντολών σε Access 2003 και Access 2007 Ms-Office-Development Team Access samples - Χρήσιμα αρχεία & παραδείγματα 0 28-11-09 17:16

Η ώρα είναι 10:02.