| Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |
|
| |||
| |||
|
Χαιρετώ όλα τα μέλη του forum και μη. Είμαι νέος στο forum και θα ήθελα να σας συγχαρώ για την σημαντική ενημέρωση και βοήθεια που προσφέρετε στον κόσμο. Δυστυχώς μετά από αναζήτηση στα παλιά θέματα δεν βρήκα κάτι που να μπορεί να με βοηθήσει σε ένα πρόβλημα που έχω με το excel. Ίσως δεν ψάχνω σωστά γιατί λογικά κάτι αντίστοιχο κάπου θα υπάρχει. Το πρόβλημα είναι το εξής: Θέλω σε ένα ecxelόφυλλο να δώσω τιμές αυτόματα σε συγκεκριμένα αντικείμενα, βάσει κατηγοριών που έχω σε άλλο φύλλο, μετά από διπλή αναζήτηση. Δηλ, σε ένα φύλλο έχω μία στήλη με τα αντικείμενα και στην διπλανή στήλη τις τιμές τους. Η στήλη με τα αντικείμενα λέει: Ποδήλατο Μπλε Κόκκινο Μεγάλο Μικρό Αυτοκίνητο Audi Bmw Fiat Μηχανή Πράσινη 2 ρόδες 3 ρόδες Κόκκινη και δίπλα έχω μία στήλη με τιμή για κάθε υποκατηγορία Στο άλλο φύλλο έχω τρεις στήλες Η πρώτη λέει Αυτοκίνητο Μηχανή Ποδήλατο Μηχανή Η δεύτερη στήλη λέει Fiat Πράσινη Μεγάλο Κόκκινη Και η τρίτη στήλη είναι αυτή που πρέπει να συμπληρωθεί με τις τις τιμές από το πρώτο φύλλο για Αυτοκίνητο Fiat, Μηχανή Πράσινη, Ποδήλατο Μεγάλο, Μηχανή Κόκκινη Θα πρέπει δηλαδή να κάνει αναζήτηση για την πρώτη κατηγορία, αν είναι αυτοκίνητο, μηχανή κλπ και μετά να κάνει αναζήτηση στις τιμές της συγκεκριμένης κατηγορίας και να αποδίδει την αντίστοιχη τιμή. Αν χρειαστεί μπορώ να ανεβάσω και ένα αρχείο xls Αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει, το χω ψάξει πολύ αλλά δεν με βοηθάνε οι γνώσεις μου στο excel για να ξέρω που να ψάξω. Ευχαριστώ προκαταβολικά |
|
| |||
| |||
|
Πρόσθεσα το αρχείο, είναι υπόδειγμα Αν μπορεί κάποιος ας βοηθήσει Πρέπει να μπουν τιμές στο 2ο φύλλο |
|
|
|
Φίλε Χρήστο καλώς όρισες στην παρέα. Δες το συνημμένο όπου με κάποιες βοηθητικές στήλες μπορείς να πετύχεις το ζητούμενο. Θανάσης |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα στην παρέα Χρήστο, στο αρχείο που επισυνάπτω, υπάρχει μια άλλη προσέγγιση, χωρίς βοηθητικές στήλες. Φιλικά/Γιώργος |
|
| |||
| |||
|
Ευχαριστώ πολύ παιδιά, να' στε καλά!
|
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| [Γενικά] Trick/Tip: Διπλή Drop Down List σε ένα κελί | gr8styl | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 27-02-20 19:11 |
| [Γενικά] Σύνθετο πλαίσιο με διπλή λίστα. | anestaki | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 13 | 14-09-12 18:40 |
| [Γενικά] Διπλή Drop Down List σε ένα κελί | Spirosgr | Excel - Tips & Tricks | 0 | 02-05-12 17:29 |
| [ Φόρμες ] Διπλή διαγραφή εγγραφής | artchrist73 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 8 | 07-11-11 20:49 |
Η ώρα είναι 20:38.

Υβριδικός τρόπος