Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
![]()
Καλημέρα σε όλους, Σε μία στήλη έχω ονόματα σκόρπια, στην δεύτερη στήλη θα ήθελα λοιπόν να μεταφέρονται τα ονόματα αυτά χωρίς κενά και κατά αλφαβητική σειρά. Κάτι κάνω λάθος ![]() Φιλικά Μάρω |
| |||
| |||
![]()
Καλημέρα. Βάλε τα Ονόματά σου στην στήλη Β. Στο Α2 βάλε τον τύπο =COUNTIF($B$2:$B$21;"<="&B2) και τράβα προς τα κάτω. Αυτή η στήλη μπορεί να κρυφτεί. Είναι βοηθητική. Στο C2 και τράβα προς τα κάτω, αυτόν. =IFERROR(VLOOKUP(ROW()-ROW($C$1);$A$2:$B$21;2;FALSE);"") Είναι εντάξει; |
| |||
| |||
![]()
Δουλεύει μια χαρά. Σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου. Μάρω |
| |||
| |||
![]()
Να το δυσκολέψω λίγο? Και αν έχουμε 2 ή περισσότερες στήλες που θέλουμε να καταλήγουν σε μία ταξινομημένες ![]() Την καλημέρα μου, Μάρω |
| |||
| |||
![]()
Καλημέρα. Μάρω να υποθέσω ότι η απλή λύση, δεν σε καλύπτει; Εννοώ να αντιγράψεις(αντιγραφή επικόλληση) ΄στην στήλη Β-ξεκινώντας για παράδειγμα από το Β100, τα δεδομένα της επόμενης στήλης, στο Β200 της αμέσως επόμενης κ.ο.κ. Έτσι λοιπόν επεκτείνοντας τους 2 τύπους που έδωσα, θα έχεις τα αποτελέσματά σου χωρίς να κάνεις κάτι περισσότερο. Υπάρχουν τρόποι να εξάγεις απο πολλές λίστες μία μοναδική αλλά εδώ αρχίζουν οι διάφοροι περιορισμοί.(Τα κενά κελιά, τα ταξινομημένα αποτελέσματα κλπ). Θεωρώ ότι μπορούμε να το κάνουμε χρησιμοποιώντας βοηθητικές στήλες και κάποιους(περίπλοκους) τύπους Πίνακα. Εσύ αποφασίζεις.Θέλεις να δοκιμάσουμε; |
| |||
| |||
![]()
Καλημέρα. Να σου πω την αλήθεια δεν με βοηθά η αντιγραφή και επικόλληση γιατί είναι πολλά τα δεδομένα. Όταν έκανα την ερώτηση είχα στο μυαλό μου να μαζεύω τα δεδομένα σε μία στήλη χρησιμοποιώντας την index και την match. Γι αυτό και η λύση που μου έδωσες ήταν μια χαρά. Έλα όμως που δεν είχα υπολογίσει ότι τα δεδομένα μου αναφέρονται σε πολλά φύλλα που μπορούν να αλλάξουν ακόμα και ποσότητα. Έτσι λοιπόν θεώρησα πως θα με βόλευε να τα μαζέψω όλα σε ένα φύλλο, και σε κάθε στήλη να αναφέρομαι και σε άλλο φύλλο. Αλλά επειδή χάθηκα και εγώ με αυτά που λέω θα φτιάξω μια "μικρογραφία" και θα την ανεβάσω για να καταλάβεις τι εννοώ. Μάρω |
| |||
| |||
![]()
Για δες και πες τη γνώμη σου. Όπως και να έχει σε ευχαριστώ για το χρόνο σου Μάρω Μπράβο Μάρω ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη mdragon : 08-02-13 στις 19:46. Αιτία: Αλλαγή Αρχείου |
| ||||
| ||||
![]()
Καλησπέρα! Μάρω το παράδειγμα που ανέβασες είναι κλειδωμένο με κωδικό. Ωστόσο θα προτείνω το εξής: Έστω ότι οι στήλες A:C περιέχουν δεδομένα από άλλα φύλλα του βιβλίου ή και από άλλο βιβλίο. Στην περιοχή $D$2:$D$500 (μπορείς να αποκρύψεις τη στήλη D) χρησιμοποίησε τον τύπο: =IFERROR(INDEX(A:C;(ROW()-2)/3+2;MOD(ROW()-1;3)+1)&"";"") Το μήκος της αυτής περιοχής θα πρέπει να είναι τουλάχιστον το μήκος της μεγαλύτερης των στηλών A:C * 3 αφού οι στήλες είναι τρεις. Στη στήλη του αποτελέσματος, ξεκινώντας από τη δεύτερη γραμμή βάλε τον τύπο πίνακα (CSE) : Κώδικας: =INDEX($D$2:$D$500;MATCH(LARGE(COUNTIF(D$2:D$500;">="&D$2:D$500);ROWS($1:1));COUNTIF(D$2:D$500;">="&D$2:D$500);0))&"" Καλή συνέχεια! Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
| |||
| |||
![]()
Μάρω έχοντας κλειδωμένο το φύλλο σου, την πρότασή μου στην δίνω σύμφωνα με το πρώτο συνημμένο σου. Στο Ι2 και τραβάς προς τα κάτω, αυτόν τον τύπου Πίνακα τύπο. =INDEX(tbl;SMALL(IF(SMALL(IF(COUNTIF($I$1:I1;tbl)+ ISBLANK(tbl)=0;COUNTIF(tbl;"<"&tbl)+1;"");1)=IF(IS BLANK(tbl);"";COUNTIF(tbl;"<"&tbl)+1);ROW(tbl)-MIN(ROW(tbl))+1);1);MATCH(MIN(IF(COUNTIF($I$1:I1;t bl)+ISBLANK(tbl)>0;"";COUNTIF(tbl;"<"&tbl)+1));IND EX(IF(ISBLANK(tbl);"";COUNTIF(tbl;"<"&tbl)+1);SMAL L(IF(SMALL(IF(COUNTIF($I$1:I1;tbl)+ISBLANK(tbl)=0; COUNTIF(tbl;"<"&tbl)+1;"");1)=IF(ISBLANK(tbl);"";C OUNTIF(tbl;"<"&tbl)+1);ROW(tbl)-MIN(ROW(tbl))+1);1);;1);0);1) Με IFERROR μπροστά από τον τύπο αποφεύγεις τα Δ/Υ#. |
| |||
| |||
![]()
Διόρθωσα το παραπάνω αρχείο μου. ![]() |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αλφαβητική ταξινόμηση, αναπτυσσόμενης λίστας. | Spirosgr | Excel samples - Χρήσιμα αρχεία & παραδείγματα | 0 | 22-09-15 21:52 |
[Συναρτήσεις] Αντιγραφή τιμής σε ίδια σειρά μετά από αναζήτηση Lookup | pm4698 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 15-10-14 10:30 |
[ Εκθέσεις ] Ταξινόμηση κατά την δημιουργία | xristos | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 24-09-14 20:24 |
[Συναρτήσεις] Χρονολογική σειρά σε πίνακες | teachertza | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 10 | 27-03-13 07:29 |
[Γενικά] Δημιουργία pivot table για χρονολογική σειρά | girapas | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 9 | 21-03-12 23:56 |
Η ώρα είναι 09:48.