| Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Καλησπερα. Εχω ενα βιβλιο excel και εχω φτιαξει καποιες συναρτησεις για να κανω μια ορισμενη δουλεια. Στο ενα φυλο εχω μια ''database'' και σε ενα αλλο φυλλο καταχωρω καποια στοιχεια που χρειαζομε! Το προβλημμα μου ειναι το εξης: Στο φυλλο (1) και στο κελι Α1 εχω μια συναρτηση ωστε να τραβα καποια data απο το φυλλο database. Πως μπορω να κλειδωσω το συγκεκριμενο κελι ωστε να μην μπορω να καταχωρησω κατι εκει και σβησω την συναρτηση μου? Σας ευχαριστω!! |
|
| ||||
| ||||
|
Καλημέρα Αλέξανδρε! Ο κλασσικός τρόπος είναι να κλειδώσεις το κελί αυτό. Περισσότερες λεπτομέρειες θα βρεις εδώ: XL: Ένας άλλος τρόπος είναι να προσθέσεις ένα κανόνα επικύρωσης στο κελί ώστε να μην μπορεί να μεταβληθεί ο τύπος / τιμή του. Πως γίνεται: Αφού έχεις περάσει τον τύπο σου στο κελί, επίλεξε το. Στην καρτέλα Δεδομένα πάτησε "Επικύρωση δεδομένων" Στο παράθυρο διάλογου που θα εμφανιστεί και στην καρτέλα Ρυθμίσεις του διαλόγου επίλεξε από την πτυσσόμενη λίστα "Προσαρμογή". Στο πεδίο "Τύπος" πληκτρολόγησε τον αριθμό μηδέν (0) και πάτησε ΟΚ. Έτσι παρόλο που το φύλλο σου δεν είναι κλειδωμένο, δεν θα μπορείς να αλλάξεις την τιμή του με πληκτρολογώντας κάποια άλλη. Προσοχή! Το παραπάνω τέχνασμα προστατεύει το κελί και τα περιεχόμενα του από αλλαγές που γίνονται μόνο με πληκτρολόγηση. Δεν προστατεύει το κελί από άλλες ενέργειες όπως επικόλληση ή αυτόματη συμπλήρωση τιμών. Καλή συνέχεια! Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
|
| |||
| |||
|
Καλημερα Τασο. Σε ευχαριστω παρα που για την χρησιμη βοηθεια σου, εκανα το δευτερο κολπακι και επιασε. Θελω να σε ρωτησω και κατι αλλο. Εχω δυο βιβλια excel με διαφορα φυλλα μεσα το καθε ενα (πχ Β1 και Β2). Και τα δυο εχουν καποια data μεσα, κα θα ηθελα να σε ρωτησω πως μπορω οταν κανω μια καταχωρηση καποιων δεδωμενων σε ενα κελι στο Β1, αυτα να μου ερχονται και στο αντιστοιχο κελι του Β2??? Και παλι σε ευχαριστω!
|
|
|
|
Καλησπέρα Αλέξανδρε άνοιξε ένα νέο θέμα σε παρακαλώ αφού το 2ο ερώτημα δεν έχει καμία σχέση με το 1ο Επειδή παραδοσιακά οι ονομασίες Α1 Α2 Β1 Β2 κλπ ανήκουν σε κελιά και όχι σε φύλλα διατύπωσε το ερώτημα λίγο διαφορετικά και διευκρίνισε τι ανήκει που (Φύλλο_Βιβλίο) και αν η εμφάνιση θέλεις να είναι μονόδρομη ( ενημερώνω βιβλίο ΑΛΦΑ ενημερώνεται το βιβλίο ΒΗΤΑ ,ενημερώνω το ΒΗΤΑ δεν ενημερώνεται το ΑΛΦΑ) ή αμφίδρομη (οτιδήποτε κι αν ενημερώσω ενημερώνεται αυτόματα και το άλλο) |
|
| |||
| |||
|
Καλημερα και σε ευχαριστω Σπυρο, θα ανοιξω νεο θεμα. Και παλι σε ευχαριστω!!
|
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| [Μορφοποίηση] Κλείδωμα κελιού με βάση το περιεχόμενο ενός άλλου. | dimharos | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 28-05-16 06:06 |
| [ Ασφάλεια] Κλείδωμα ΒΔ | nvosnakis | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 28-02-12 22:49 |
| Κλείδωμα | Αντώνης | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 19 | 21-11-11 21:54 |
| [Μορφοποίηση] Κλείδωμα κελιού μετά απο κάθε εγγραφή. | makoulis | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 7 | 21-11-11 10:37 |
| ΚΛΕΙΔΩΜΑ | balex | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 17 | 06-04-11 22:28 |
Η ώρα είναι 15:55.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο