Ανανέωση ιστοσελίδας
ms-office.gr > Forum > Microsoft Excel > Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις > [Συναρτήσεις] Κλείδωμα κελιού

Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 29-10-12, 17:09
Όνομα: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2010
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική

Προεπιλογή Κλείδωμα κελιού

Καλησπερα. Εχω ενα βιβλιο excel και εχω φτιαξει καποιες συναρτησεις για να κανω μια ορισμενη δουλεια. Στο ενα φυλο εχω μια ''database'' και σε ενα αλλο φυλλο καταχωρω καποια στοιχεια που χρειαζομε! Το προβλημμα μου ειναι το εξης: Στο φυλλο (1) και στο κελι Α1 εχω μια συναρτηση ωστε να τραβα καποια data απο το φυλλο database. Πως μπορω να κλειδωσω το συγκεκριμενο κελι ωστε να μην μπορω να καταχωρησω κατι εκει και σβησω την συναρτηση μου? Σας ευχαριστω!!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 30-10-12, 10:58
Το avatar του χρήστη Tasos
Διαχειριστής
Όνομα: Τάσος Φιλοξενιδης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 365
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική, Γερμανική

Προεπιλογή

Καλημέρα Αλέξανδρε!

Ο κλασσικός τρόπος είναι να κλειδώσεις το κελί αυτό.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα βρεις εδώ: XL:

Ένας άλλος τρόπος είναι να προσθέσεις ένα κανόνα επικύρωσης στο κελί ώστε να μην μπορεί να μεταβληθεί ο τύπος / τιμή του.

Πως γίνεται:

Αφού έχεις περάσει τον τύπο σου στο κελί, επίλεξε το.

Στην καρτέλα Δεδομένα πάτησε "Επικύρωση δεδομένων"

Στο παράθυρο διάλογου που θα εμφανιστεί και στην καρτέλα Ρυθμίσεις του διαλόγου επίλεξε από την πτυσσόμενη λίστα "Προσαρμογή".

Στο πεδίο "Τύπος" πληκτρολόγησε τον αριθμό μηδέν (0) και πάτησε ΟΚ.

Έτσι παρόλο που το φύλλο σου δεν είναι κλειδωμένο, δεν θα μπορείς να αλλάξεις την τιμή του με πληκτρολογώντας κάποια άλλη.

Προσοχή!
Το παραπάνω τέχνασμα προστατεύει το κελί και τα περιεχόμενα του από αλλαγές που γίνονται μόνο με πληκτρολόγηση.

Δεν προστατεύει το κελί από άλλες ενέργειες όπως επικόλληση ή αυτόματη συμπλήρωση τιμών.

Καλή συνέχεια!

Τάσος
Παλιά 30-10-12, 11:53

Προεπιλογή

Καλημερα Τασο. Σε ευχαριστω παρα που για την χρησιμη βοηθεια σου, εκανα το δευτερο κολπακι και επιασε. Θελω να σε ρωτησω και κατι αλλο. Εχω δυο βιβλια excel με διαφορα φυλλα μεσα το καθε ενα (πχ Β1 και Β2). Και τα δυο εχουν καποια data μεσα, κα θα ηθελα να σε ρωτησω πως μπορω οταν κανω μια καταχωρηση καποιων δεδωμενων σε ενα κελι στο Β1, αυτα να μου ερχονται και στο αντιστοιχο κελι του Β2??? Και παλι σε ευχαριστω!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 30-10-12, 19:12
Το avatar του χρήστη Spirosgr
Συντονιστής
Όνομα: Σπύρος Τσιλιγιάννης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2007, Ms-Office 2010, Ms-Office 2013, Ms-Office 2016, Ms-Office 365
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Περιοχή: Αθήνα
Προεπιλογή

Καλησπέρα
Αλέξανδρε άνοιξε ένα νέο θέμα σε παρακαλώ αφού το 2ο ερώτημα δεν έχει καμία σχέση με το 1ο
Επειδή παραδοσιακά οι ονομασίες Α1 Α2 Β1 Β2 κλπ ανήκουν σε κελιά και όχι σε φύλλα διατύπωσε το ερώτημα λίγο διαφορετικά και διευκρίνισε τι ανήκει που (Φύλλο_Βιβλίο) και αν η εμφάνιση θέλεις να είναι μονόδρομη ( ενημερώνω βιβλίο ΑΛΦΑ ενημερώνεται το βιβλίο ΒΗΤΑ ,ενημερώνω το ΒΗΤΑ δεν ενημερώνεται το ΑΛΦΑ) ή αμφίδρομη (οτιδήποτε κι αν ενημερώσω ενημερώνεται αυτόματα και το άλλο)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 31-10-12, 08:34

Προεπιλογή

Καλημερα και σε ευχαριστω Σπυρο, θα ανοιξω νεο θεμα. Και παλι σε ευχαριστω!!
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
[Μορφοποίηση] Κλείδωμα κελιού με βάση το περιεχόμενο ενός άλλου. dimharos Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 1 28-05-16 06:06
[ Ασφάλεια] Κλείδωμα ΒΔ nvosnakis Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 2 28-02-12 22:49
Κλείδωμα Αντώνης Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 19 21-11-11 21:54
[Μορφοποίηση] Κλείδωμα κελιού μετά απο κάθε εγγραφή. makoulis Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 7 21-11-11 10:37
ΚΛΕΙΔΩΜΑ balex Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 17 06-04-11 22:28

Η ώρα είναι 15:55.